l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Liesbreukoperaties

Ziekenhuis St Jansdal is koploper in de wereld met een unieke liesbreuktechniek (TREPP). Verschillende technieken zijn mogelijk om liesbreuken te herstellen. Het St Jansdal maakt altijd gebruik van kunststof materiaal (een matje) dat de verzwakte plek in de buikwand verstevigt. Het lichaam verdraagt dit kunststof materiaal goed. Chirurgen van buitenaf komen zeer regelmatig meekijken bij deze innovatieve techniek.   

 

Met de TREPP-operatie plaatst de chirurg via een klein sneetje het liesbreukmatje achter de buikwand. Deze techniek is snel, precies, veilig en heeft de kleinst mogelijke kans op complicaties. Het voordeel van de behandelmethode voor de patiënt is dat het herstel na de operatie sneller gaat en dat de kans op chronische pijn of terugkeer van de breuk kleiner is. Gespecialiseerde chirurgen voeren de liesbreukoperatie uit in het St Jansdal. Deze ingreep passen zij honderden keren per jaar toe, waardoor zij veel kennis en ervaring hebben op dit gebied.

Daarnaast is deze techniek ook ontwikkeld in het St Jansdal. Hierdoor komen regelmatig collega chirurgen uit binnen en buitenland meekijken om deze operatietechniek aan te leren. Verder gaan de liesbreukchirurgen ook regelmatig naar andere ziekenhuizen toe om de chirurgen in het land deze techniek te onderwijzen.

 

Liesbreukoperatie

Het St Jansdal biedt patiënten met een liesbreuk het versnelde traject ‘One stop Liesbreuk’ aan. Indien u hiervoor in aanmerking komt, volgen het onderzoek en de behandeling op één dag. Het is hiervoor wel van belang dat u een verwijzing heeft van uw huisarts. Een gespecialiseerde chirurg voert de liesbreukoperatie uit.  

 

De voordelen van Liesbreuk One Stop zijn:

  • Onderzoek en behandeling op één dag.
  • Ervaren liesbreuk chirurgen (meer dan 350 liesbreuk operaties per jaar).
  • Uw opererend arts neemt ook het consult af.
  • De liesbreukpatiënten beoordeelden deze dagbehandeling liesbreuk met een 8,6.
  • 95% van de liesbreukpatiënten zou weer voor dezelfde behandeling kiezen.

 

De voordelen van het St Jansdal zijn: 

  • Kwalitatief hoogstaande zorg.
  • Snel, veilig, toegankelijk en betrokken.
  • Het St Jansdal is voorkeursziekenhuis voor Zilveren Kruis Achmea en Agis betreffende zes behandelingen, waaronder het liesbreuktraject.