l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Moeder&Kind Centrum


MKC-Geboortezorg_0006

Samen op één afdeling

 

Een geboorte is een bijzondere gebeurtenis. Soms is het vanwege een medische reden niet mogelijk om thuis te bevallen. Of om de eerste weken met jullie baby thuis door te brengen, omdat je baby te ziek is, of te vroeg geboren. In dat geval is het fijn als moeder en kind samen kunnen zijn in een prettige huiselijke omgeving. Dit kan in ons unieke Moeder&Kind Centrum. Het centrum bestaat uit tien kraamsuites, vier zwangerenkamers en tien couveusesuites. 

health_009-doctor-stethoscope-medical-checkupFamily Centered Care

Het gezin staat centraal staat in onze zorgverlening.

Meer informatie l
health_011-healthcare-online-computer-stethoscopeGeboortezorgwebsite

Bekijk onze speciale website over geboortezorg

l

Contact met Moeder&Kind Centrum

U kunt contact opnemen met ons Moeder& Kindcentrum via het algemene telefoonnummer van St Jansdal, tel 0341- 46 39 11. 

 

Ga je bevallen in het ziekenhuis of in het Geboortezorghuis?

Dan kun je je overdag én ‘s nachts hier rechtstreeks melden. Beide afdelingen zitten in het zogenaamde H-gebouw:

 

Parkeren

Parkeer je auto direct op het parkeerterrein achter of naast het gebouw.

 

Svp aanbellen

Tussen 21 uur en 7 uur gaat onze voordeur op het nachtslot en dien je even aan te bellen.

 

 

Informatie coronavirus

Het Verloskundig Samenwerkingsverband, waar onze gynaecologen en klinisch verloskundigen bij aangesloten zijn, heeft een brief opgesteld aan alle zwangeren en kraamvrouwen. De informatiebrief kun je hier lezen (website VSV)

 

Folders en Info

Wereld lichtjes dag - 13 december 2020

Zondag 13 december is het Wereldlichtjesdag. Dan herdenken we samen alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden.

 

Het St Jansdal biedt een tijdelijke gedenkplek aan in onze tuin in Harderwijk. Omdat we hier geen bijeenkomst kunnen houden, kiezen we voor een wensboom met hartenkreten. Dit doen we om alle ouders te steunen die een kindje hebben moeten verliezen. Meer info>>

Zwangerenkamers

Als tijdens je zwangerschap sprake is van een hoge bloeddruk, groeiachterstand, bloedverlies of van voortijdige weeënactiviteit is soms een opname. In dat geval verblijf je op een zwangerenkamer. In deze suites zijn alle faciliteiten, zoals een monitor en bewakingsapparatuur aanwezig, om jou en je kindje extra goed in de gaten te kunnen houden. Lees meer op onze speciale website over geboortezorg en het Moeder&Kind Centrum.

Kraamsuite

Soms is het vanwege een medische reden niet mogelijk om thuis te bevallen. In dat geval is het fijn als de bevalling kan plaatsvinden in een prettige omgeving waar de aanstaande moeder en haar partner zich thuis voelen: in een van de kraamsuites

Couveusesuites

Als je kindje extra zorg nodig heeft

Meestal wordt een kindje op tijd geboren. Maar wat als een kindje te vroeg geboren is of om een andere reden op de couveusesuite moet verblijven? Er zijn speciaal ingerichte couveusesuites aanwezig. Dit zijn eenpersoonskamers waar één van de ouders dag en nacht bij de baby kan blijven. De suite bevat alle professionele hulpmiddelen die nodig zijn voor de extra zorg voor de pasgeborene. Lees meer op onze speciale website over geboortezorg en het Moeder&Kind Centrum

Geboortezorgmarkt Lelystad - voorjaar 2021?

Op een zaterdag in het voorjaar van 2021 wil ziekenhuis St Jansdal een geboortezorgmarkt organiseren. Vanwege corona wordt de datum nader bepaald. 

 

Paren met een kinderwens, zwangeren, partners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Het wordt een unieke markt waar bezoekers alle informatie vinden over zwanger worden, zwanger zijn, de bevalling en de tijd erna.

 

Plaats

Het evenement vindt plaats in de centrale hal en aangrenzende ruimtes, zoals het personeelsrestaurant, van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad.

 

Meer informatie over de geboortezorgmarkt in Lelystad >>

Digitale presentatie over bevallen en filmpjes en video's.