l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

Veelgestelde vragen en nieuws over het coronavirus

www.stjansdal.nl/corona
Nieuwe patiënten weer welkom in St Jansdal

Nieuwe patiënten weer welkom in St Jansdal

Gisteravond moest ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk besluiten om de deuren van het ziekenhuis tijdelijk te sluiten. Voor nu is de druk even van de ketel en kan het ziekenhuis weer nieuwe patiënten ontvangen. Er is afgelopen nacht veel hulp geweest. Daar is het ziekenhuis heel blij mee. Vannacht zijn meerdere patiënten uitgeplaatst naar ziekenhuizen in het noorden van ons land.

Ziekenhuis St Jansdal dicht voor nieuwe patiënten

Ziekenhuis St Jansdal dicht voor nieuwe patiënten

Op de spoedeisende hulp van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk ligt het vol met patiënten met COVID-19. Patiënten liggen op de SEH te wachten op een bed binnen de verpleegafdelingen, maar die zijn er helaas niet. Het ligt overvol! Daarom kan het ziekenhuis niet anders dan de deuren per direct te sluiten tot in ieder geval woensdagochtend 30 december 10.00 uur voor nieuwe patiënten. Alle betrokken partijen zijn geïnformeerd en weten exact wat te doen in geval van spoed.

Toestroom coronapatiënten St Jansdal

St Jansdal door enorme toestroom coronapatiënten in de knel

De toestroom van het aantal coronapatiënten in ziekenhuis St Jansdal gaat snel. “De sterke toename baart ons grote zorgen, het is echt alle hens aan dek in het St Jansdal”, benadrukt internist-infectioloog Ouafae Karimi. “De zogeheten cohortafdeling waar coronapatiënten in isolatie worden verpleegd en de intensive care liggen vol. Ook de spoedeisende hulp is zwaar belast. “Als deze trend zich doorzet, dan kunnen wij de toestroom niet meer aan.”

Voorzichtig afschalen reguliere zorg St Jansdal

Voorzichtig afschalen reguliere zorg St Jansdal

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg heeft vandaag (22 december) laten weten dat alle niet-kritieke planbare reguliere zorg in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken stopgezet moet worden. Dit om zorgmedewerkers vrij te spelen voor de toenemende COVID-zorg. Om de acute en covid-zorg te kunnen blijven bieden, moet ook ziekenhuis St Jansdal alles op alles zetten en keuzes maken.

Medewerkers St Jansdal bedanken regering voor zorgbonus

Medewerkers St Jansdal bedanken regering voor zorgbonus

Medewerkers van ziekenhuis St Jansdal steken, verscholen achter maskers en met lachende ogen, de duimen omhoog. Dit om te bedanken voor de zorgbonus. Bijna alle medewerkers van het ziekenhuis krijgen eenmalig duizend euro netto uitgekeerd. Bestuursvoorzitter Relinde Weil ziet de bonus als een erkenning voor de bijzondere inspanning die door alle Jansdallers is geleverd tijdens de eerste coronagolf.

Huisartsen en cardiologen slaan handen in elkaar

Huisartsen en cardiologen slaan handen in elkaar

Connect Hartfalen biedt juiste zorg op juiste plek.

 

Huisartsen van de coöperatie Medicamus gaan samen met cardiologen van ziekenhuis St Jansdal de zorg voor patiënten met hartfalen verder verbeteren. Doel van de regionale samenwerking is de juiste zorg op de juiste plek, bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de patiënt thuis.

Agressie in de zorg

Het coronavirus en de zorg in St Jansdal

Ook in ziekenhuis St Jansdal is tijdens deze tweede coronagolf het aantal coronapatiënten helaas aan het stijgen. Daarnaast is het belangrijk dat de normale zorg zo goed mogelijk doorgaat. Regelmatig horen wij van patiënten dat zij hun afspraak liever uitstellen of afzeggen. Patiënten vinden een bezoek aan het ziekenhuis in deze tijd spannend en ze vragen zich af of het nu wel veilig is om naar een ziekenhuis te gaan. We willen benadrukken dat u het St Jansdal veilig kunt bezoeken.

St Jansdal hijst regenboogvlag

St Jansdal hijst regenboogvlag

11 oktober is het Coming Out Day. Op vrijdag 9 oktober, hijsen we daarom de regenboogvlag voor ons gebouw in Lelystad. We doen dat (nog niet) in Harderwijk. Dat ligt gevoelig; de van oorsprong christelijke identiteit van het ziekenhuis zou er mee botsen.

Slimme medicatiekasten

Ziekenhuis St Jansdal heeft een belangrijke stap gezet voor toekomstbestendige zorg. De komende tijd worden op verschillende locaties de kastjes met medicatie vervangen door slimme medicatiekasten van Omnicell.

Laatste coronapatiënt verlaat IC St Jansdal

Laatste coronapatiënt verlaat IC St Jansdal

Goed nieuws! De laatste COVID-patiënt heeft de intensive care (IC) van ziekenhuis St Jansdal verlaten. Teamleider Nanda Pongers is blij: “Covid overheerst niet meer. Langzaam gaan wij terug naar een situatie voor corona.” Het aantal Covid-gerelateerde patiënten in St Jansdal blijft afnemen. Dit betekent dat de reguliere zorg beetje bij beetje weer kan opstarten. De OK-programma’s worden uitgebreid en vanaf maandag 15 juni is de spoedpoli in Lelystad weer ’s avonds open.

Röntgenfoto op afspraak

Röntgenfoto op afspraak

Vanaf heden worden röntgenfoto’s op afspraak gemaakt. Kies zelf de locatie, dag en tijd die u het beste past. Het geldt voor alle locaties: Harderwijk, Lelystad, Dronten (vanaf 15 juni) en Putten (vanaf 15 juni, voorlopig alleen op dinsdag en donderdag). Zelf digitaal een afspraak maken is uitsluitend bedoeld voor röntgenfoto’s die voorheen op inloop gingen. 

Wees waakzaam Corona is niet weg!

Wees waakzaam Corona is niet weg!

Morgen maandag 1 juni, tweede Pinksterdag, gaat de horeca weer open. Dat is na een lange tijd van locked-down heel erg fijn, maar het kan ook als spannend worden ervaren. We moeten waakzaam blijven. COVID-19 is namelijk nog steeds aanwezig in onze samenleving. Er zijn in het land in meerdere zorginstellingen kleinere uitbraken van Corona geweest. Ook in ziekenhuis St Jansdal zijn afgelopen week nog patiënten en medewerkers positief getest voor het virus.

Ziekenhuis St Jansdal in crisistijd

Ziekenhuis St Jansdal in crisistijd

Zembla, donderdag 28 mei om 20.25 uur op NPO 2  - De redactie van Zembla volgde wekenlang medewerkers van de ondersteunende diensten in ziekenhuis St Jansdal locatie Harderwijk.  De afgelopen maanden zagen we vaak beelden van verpleegkundigen en artsen in ziekenhuizen. Maar hebben wij voldoende in de gaten welke helden het werk van de medici en verpleegkundigen ondersteunen?  Het coronavirus heeft een enorme impact op de ondersteunende diensten. De schoonmakers, de facilitaire en technische dienst, logistiek, huisvesting. Ze zijn onmisbaar, zeker ook in crisistijd.

Doorstart reguliere zorg gedeeltelijk vertraagd

Doorstart reguliere zorg gedeeltelijk vertraagd

In ziekenhuis St Jansdal is een stijging geconstateerd van het aantal besmettingen met het coronavirus bij patiënten en medewerkers. Doordat coronapatiënten in isolatie verpleegd moeten worden, neemt de druk op de kliniek toe. Het ziekenhuis houdt daarom onvoldoende capaciteit over om het totale geplande OK-programma voor deze week door te laten gaan. We betreuren het dat een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties tot en met vrijdag 29 mei moeten worden geannuleerd op alle locaties. De spreekuren op de polikliniek gaan door.

Financieel resultaat 2019

Financieel resultaat 2019

St Jansdal sluit 2019 na overname Lelystad af met een klein positief resultaat; coronacrisis belemmert de verdere uitbouw van zorg in Flevoland

Ziekenhuis St Jansdal heeft het jaar 2019 afgesloten met een positief resultaat van EUR 0,7 miljoen. Dit is EUR 1,7 miljoen lager dan het resultaat over 2018. Het lagere resultaat over 2019 komt door de overname van de ziekenhuiszorg in Flevoland. Er is in 2019 voor EUR 4,5 miljoen aan kosten gemaakt om de zorg in Flevoland te continueren.

Vrienden van St Jansdal laat zorgmedewerkers ontspannen met VR-bril

Vrienden van St Jansdal laat zorgmedewerkers ontspannen met VR-bril

Stichting Vrienden van St Jansdal startte vorige maand een pilot met de inzet van vijf virtual reality-brillen voor stressvermindering bij zorgmedewerkers. Iedereen werkt momenteel hard om de zorg op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren. De brillen leveren een bijdrage aan het psychosociale welzijn van de zorgmedewerkers. Om de brillen bij nog meer medewerkers en ook bij patiënten in te zetten start Stichting Vrienden van St Jansdal een sponsoring en crowdfunding campagne.

Binnen een uur uitslag corona in St Jansdal

Binnen een uur uitslag corona in St Jansdal

Sinds vandaag heeft ziekenhuis St Jansdal een sneltest beschikbaar om corona vast te stellen. Patiënten en medewerkers van St Jansdal hoeven hierdoor minder lang in spanning te zitten zodra zij getest zijn. St Jansdal is één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze test uitvoert.

St Jansdal zet VR-bril in voor stressreductie bij zorgmedewerkers

St Jansdal zet VR-bril in voor stressreductie bij zorgmedewerkers

23 april 2020

Al langere tijd is bekend dat zorgmedewerkers door meerdere factoren fors overbelast zijn. In deze tijd vraagt het coronavirus nog meer van de zorgprofessionals. Zij lopen een verhoogd risico op overspanning en burn-out. Aan de werkomstandigheden is helaas niet altijd iets te doen, maar aan de manier van omgaan met spanningen wel. Ziekenhuis St Jansdal is daarom een pilot gestart in samenwerking met VRelax en Stichting Vrienden van St Jansdal om met behulp van virtual reality-brillen spanning bij medewerkers te verminderen.

Arend Jan Poelarends benoemd tot lid Raad van Bestuur

Arend Jan Poelarends benoemd tot lid Raad van Bestuur

Per 1 mei a.s. zal de heer drs. A.J.T. Poelarends RA (Arend Jan) toe treden tot de Raad van Bestuur van ziekenhuis St Jansdal. Begin dit jaar is tot uitbreiding van de Raad van Bestuur besloten en is de selectieprocedure gestart. Doordat alle energie de afgelopen periode nodig was voor de Corona-crisis, is met de communicatie over de invulling gewacht tot dit moment.

Warmtecamera in central hal in Harderwijk

Warmtecamera screent patiënten en bezoekers op koorts

20 april 2020

Om te controleren of patiënten en bezoekers (ongemerkt) een verhoogde lichaamstemperatuur hebben, maakt het St Jansdal in Harderwijk bij de ingang sinds kort gebruik van een warmtecamera. Het betreft een zogenoemde ‘koorts screening camera’. Deze manier van temperaturen zorgt voor een vriendelijke en contactloze koortsscreening en voor een snellere doorstroming in de hal.

Heli landingen bij St Jansdal

Heli landingen bij St Jansdal

10 april 2020

Ziekenhuis St Jansdal is afgelopen week benaderd door de ANWB over de mogelijkheid dat heli’s IC patiënten zouden kunnen komen ophalen om over te brengen naar andere IC’s in Nederland of Duitsland. Het St Jansdal heeft hiervoor de personeelsparkeerplaats achter het ziekenhuis (tussen bouwplaats Radiologie en Stationsstraat) aangewezen.

St Jansdal roept bedrijven op; doneer isolatiejassen

St Jansdal roept bedrijven op; doneer isolatiejassen

6 april 2020 

Zorgverleners van ziekenhuis St Jansdal verbruiken momenteel dagelijks 1.000 isolatiejassen voor de zorg aan patiënten met corona of een verdenking erop. Het ziekenhuis ontvangt op korte termijn geen nieuwe aanvoer en ziet een groot tekort ontstaan. De jassen maken deel uit van de persoonlijke beschermingsmiddelen en zijn een voorwaarde voor het leveren van veilige zorg. St Jansdal doet uit voorzorg een dringend beroep op bedrijven die binnen enkele dagen een partij disposable isolatiejassen kunnen leveren.

 

 

Oproep ziekenhuis en huisartsen aan patiënten: “Stel urgente medische zaken niet uit”

Oproep ziekenhuis en huisartsen aan patiënten: “Stel urgente medische zaken niet uit”

De afgelopen week was er in de media veel aandacht voor het wegblijven van verschillende patiëntengroepen uit het ziekenhuis, die wel zouden moeten komen. Ook ziekenhuis St Jansdal en de huisartsen aangesloten bij Medrie Flevoland en Medicamus herkennen dat patiënten met urgente medische zaken afgelopen tijd minder vaak een beroep hebben gedaan op de zorg. En dat is verontrustend.

Ervaring op de cohortafdeling

Ervaring op de cohortafdeling

30 maart 2020

In ons ziekenhuis zijn meerdere afdelingen waar wij patiënten met corona in isolatie verplegen. We proberen ons allemaal een voorstelling te maken van hoe het is op deze zogeheten cohortafdelingen. Maar hoe het er echt aan toegaat, weten alleen de medewerkers en patiënten op deze afdelingen. Om het zelf te ervaren heeft Relinde Weil, onze voorzitter van de raad van bestuur, vandaag meegeholpen op de werkvloer. 

Zorg om corona gaat onverminderd door

Zorg om corona gaat onverminderd door

23 maart 2020

De afdeling Intensive Care (IC) van ziekenhuis St Jansdal schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben. Op dit moment hebben we 12 IC-bedden in gebruik. Om extra IC-capaciteit te creëren is een nood-IC ingericht bij de operatiekamers, waar plaats is voor acht extra bedden. Op de derde verdieping is een extra gang ingericht als isolatieafdeling die ingezet kan worden als dat nodig is.

Start met screening bij hoofdingang

Start met screening bij hoofdingang

22 maart 2020

Op maandag 23 maart start St Jansdal met screening bij de hoofdingangen van Harderwijk en Lelystad. In de centrale hallen staan zorgmedewerkers die eventuele klachten uitvragen bij patiënten en bezoekers. De vragen gaan over koorts, hoesten, benauwdheid en neusverkoudheid.

Patiënten met corona op één verdieping

Patiënten met corona op één verdieping

19 maart 2020

Tot vandaag lagen patiënten met corona of een verdenking hierop verdeeld over meerdere verdiepingen in ziekenhuis St Jansdal. Vandaag is besloten om al deze patiënten te verhuizen naar de eerste verdieping op de afdelingen 1-oost en 1-west. Hier is ruimte voor tachtig bedden. Vanavond zijn de eerste patiënten naar deze nieuwe zogeheten cohortafdeling verhuisd en morgen volgt de rest. 

St Jansdal verscherpt maatregelen in strijd tegen corona

St Jansdal verscherpt maatregelen in strijd tegen corona

17 maart 2020

De gevolgen van het coronavirus treffen ons allemaal. In deze moeilijke tijd moeten wij extra goed op elkaar letten en voorzichtig zijn. Patiënten in het hele ziekenhuis waarbij het coronavirus is vastgesteld of waarbij verdenking op corona is, mogen daarom helaas geen bezoek meer ontvangen. Om goed voor patiënten en medewerkers te kunnen blijven zorgen, heeft het ziekenhuis deze keuze moeten maken.

St Jansdal treft verdere maatregelen

St Jansdal treft verdere maatregelen

16 maart 2020

De afdeling Intensive Care (IC) van ziekenhuis St Jansdal schaalt op en bereidt zich voor op grotere aantallen patiënten die intensieve zorg en/of beademing nodig hebben. Op dit moment zijn er nog voldoende bedden beschikbaar maar bij een toenemend aantal  besmettingen, neemt ook de druk op de Intensive Care toe. De IC bereidt zich hierop voor en is bezig om het aantal IC-bedden en beademingsplekken te vergroten.

Afschalen planbare zorg

15 maart 2020 

Ziekenhuis St Jansdal maakt drie verpleegafdelingen vrij voor de opvang van coronapatiënten. Daarnaast gaan vanaf maandag veel geplande operaties, scopieën en afspraken op de poli’s niet door, zowel op de locaties Harderwijk, Lelystad, Dronten, Nijkerk en Putten.

 

Chemo-unit en kort verblijf naar Lelystad

Chemo-unit en kort verblijf naar Lelystad

Door het coronavirus neemt de druk op onze zorg toe. Om de druk te verdelen, hebben wij gekeken naar welke zorg in Lelystad geboden kan worden. Wij zullen met ingang van dinsdag 17 maart een gedeelte van de chemo-unit, korte opnames en dagopnames voorlopig verplaatsen naar onze ziekenhuislocatie in Lelystad.

Medewerkers St Jansdal besmet met coronavirus

Medewerkers St Jansdal besmet met coronavirus

12 maart 2020

Uit het contactonderzoek onder medewerkers van ziekenhuis St Jansdal, locatie Harderwijk, blijkt dat drie van hen het coronavirus hebben opgelopen. De betreffende medewerkers zitten in thuisisolatie en worden door de GGD in de gaten gehouden. Ook zijn twee patiënten vandaag positief getest.

Nieuwe Corona besmettingen

Nieuwe Corona besmettingen

11 maart 2020

In ziekenhuis St Jansdal, locatie Harderwijk, zijn vier nieuwe patiënten positief getest op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2). Twee patiënten zijn opgenomen en twee patiënten zijn na beoordeling weer naar huis gegaan. Ook hier volgt een nieuw contactonderzoek onder medewerkers en patiënten. Bij de thuispatiënten neemt de GGD verdere acties.

Ziekenhuis St Jansdal stelt open dag uit

Ziekenhuis St Jansdal stelt open dag uit

De raad van bestuur van het Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk heeft besloten de open dag op zaterdag 21 maart aanstaande uit te stellen. De reden is de toenemende kans op verdere uitbreiding van het coronavirus en de daarbij behorende verantwoordelijkheid voor de gezondheid van patiënten, medewerkers en bezoekers.

St Jansdal voorbereid op coronavirus

St Jansdal voorbereid op coronavirus

In Nederland neemt het aantal besmettingen met het coronavirus meer en meer toe. Wij begrijpen dat u zich als patiënt en bezoeker van ons ziekenhuis zorgen maakt en hierover de nodige vragen heeft. Wij leggen u graag uit hoe wij binnen het St Jansdal omgaan met het coronavirus en wat dit mogelijk betekent voor u.

Kinderen St Jansdal spelen buiten vanaf bed

Kinderen St Jansdal spelen buiten vanaf bed

Kinderen, die opgenomen zijn in ziekenhuis St Jansdal, kunnen voortaan samen buitenspelen in een virtuele speeltuin dankzij VR brillen van Playground VR. Caitlyn Huigen (6) nam, samen met kinderburgemeester van Harderwijk Isabella Hoeve (11), op maandagmiddag 24 februari de allereerste VR bril in ontvangst. Ziekenhuis St Jansdal ontving in totaal zes brillen als gift van Playground VR. Het St Jansdal is het eerste streekziekenhuis in Nederland dat zes VR brillen heeft van dit type.

 

Ambulancezorg goed op orde in Flevoland

Ambulancezorg goed op orde in Flevoland

Het was een roerig jaar voor de ambulancedienst in Flevoland. Het verdwijnen van de Spoedeisende Hulp in Lelystad had directe effecten. “We kregen te maken met langere reistijden dan voorheen”, geeft Karin van Rossum, teamleider RAV Flevoland, aan. “Het aantal medewerkers en ambulances moest flink omhoog.”

Sfeervolle huiskamer voor patiënten geriatrie Lelystad

Sfeervolle huiskamer voor patiënten geriatrie Lelystad

Op feestelijke wijze is de huiskamer geriatrie geopend in ziekenhuis St Jansdal Lelystad. De huiskamer biedt kwetsbare oudere patiënten voortaan een huiselijke plek tijdens het wachten op diverse onderzoeken. De Stichting Vrienden van St Jansdal heeft via de oliebollenverkoop en in samenwerking met Outlet de Tol en Textline Reclamecentrum gezorgd voor de inrichting van deze huiskamer.

Oliebollenopbrengst 2020

Fantastische opbrengst oliebollenactie

Het is inmiddels een traditie in de laatste periode van het jaar: de oliebollenactie van ziekenhuis St Jansdal. Ook dit jaar was het weer een groot succes! Voor de zeventiende keer op rij verkocht Paul Hulleman met zijn team oliebollen voor het goede doel. Met de verkoop van oliebollen, appelbeignets en appelkanjers werd een totaalbedrag van € 17.950 opgehaald.

Thuiswerken weer mogelijk

Citrix heeft beveiligingssoftware vrijgegeven, welke door ons is geüpdatet en uitgebreid getest. Wij achten de update veilig genoeg om onze systemen weer open te zetten. Wij sluiten hiermee onze berichtgeving over Citrix.

Publicatiedatum 24 januari 

 

 

 

MijnStJansdal weer in de lucht

Van vrijdagavond 17 januari tot zondagmiddag 19 januari heeft het ziekenhuis MijnStJansdal offline gezet vanwege het beveiligingslek in Citrix. Afdeling ICT heeft dit weekend een alternatief gerealiseerd buiten het Citrix-platform om. Hierdoor kan MijnStJansdal weer veilig gebruikt worden. Het betreft zowel de website als de app MyChart. 

 

De situatie rondom thuiswerken is onveranderd. Hierin is het ziekenhuis afhankelijk van de oplossing die leverancier Citrix beschikbaar dient te stellen.

Publicatiedatum 19 januari 

 

 

 

Thuiswerken en MijnStJansdal

Uit voorzorg heeft ziekenhuis St Jansdal haar Citrix omgeving uit de lucht gehaald. Dit betekent dat medewerkers en artsen thuis niet kunnen inloggen. Deze maatregel moet voorkomen dat kwaadwillenden pogingen kunnen onder nemen om in te breken in de digitale systemen via Citrix. 

 

Deze week werd bekend dat er kwetsbaarheden zitten in de Citrix systemen. Zo werd afgelopen week MCL Leeuwarden getroffen door een cyberaanval. Ook St Jansdal maakt gebruik van deze software. St Jansdal volgt daarmee het advies van het Nationaal Cyber Security Centrum.

 

Publicatiedatum 17 januari 

 

 

 

Orthoptist Karin Minkman in Dronten

Orthoptie spreekuur in Dronten

Vanaf januari 2020 biedt de polikliniek in Dronten iedere vrijdag een orthoptie spreekuur. Orthoptist Karin Minkman-Visser onderzoekt en behandelt hier kinderen en volwassenen met klachten of problemen op het gebied van scheelzien, luie ogen, brilafwijkingen, specifieke hoofdpijn- en leesklachten en dubbelzien.

Wonderfoons voor ziekenhuis St Jansdal

Meezingen met liedjes van vroeger

M’n opa, m’n opa, m’n opa … uit volle borst zingt de 84-jarige mevrouw van der Pal mee met het lied dat uit de Wonderfoon schalt. De polikliniek geriatrie van Ziekenhuis St Jansdal heeft sinds kort de beschikking over twee van deze Wonderfoons. Eentje voor in de geriatriehuiskamer in Harderwijk en een voor in Lelystad.

Samenwerking St Jansdal en de Kroon Kliniek

Samenwerking St Jansdal en de Kroon Kliniek

Ziekenhuis St Jansdal en de Kroon Kliniek (zelfstandig behandelcentrum) zijn een samenwerking gestart op het gebied van diagnostiek en vervolgzorg. Doel hiervan is dat de patiëntenstroom, zorgverlening en bijkomende taken en verantwoordelijkheden op een eenduidige en verantwoorde manier te organiseren. Hierdoor wordt de continuïteit van de zorg gewaarborgd voor patiënten met maag-, darm- of leverklachten.

Landelijke actiedag: ook in St Jansdal

Landelijke actiedag: ook in St Jansdal

Op woensdag 20 november 2019 is er een landelijke actiedag met zondagsdiensten in een groot aantal ziekenhuizen in Nederland. Ook in ziekenhuis St Jansdal gaan afdelingen op alle locaties actie voeren voor een goede cao door het draaien van zondagdiensten op diverse afdelingen en het organiseren van ludieke acties.

St Jansdal gaat door met regieverpleegkundige

St Jansdal gaat door met regieverpleegkundige

Het wetsvoorstel Wet BIG II is definitief van de baan. Hiermee komt er een eind aan het wetsvoorstel van Minister Bruins om functiedifferentiatie van verpleegkundigen in de wet te verankeren. Het St Jansdal heeft besloten door te gaan op de al ingeslagen koers en zal de functiedifferentiatie binnen de verpleegkundige beroepsgroep doorzetten.

St Jansdal staat er financieel goed voor

St Jansdal staat er financieel goed voor

In de BDO-Benchmark Ziekenhuizen 2019, die vandaag is verschenen, staat ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk/Lelystad op de 9e plaats. In 2018 behoorde St Jansdal nog tot één van de veertien ziekenhuizen in de gevarenzone. Die situatie is verleden tijd. Het ziekenhuis is gestegen van plaats 51 naar een plaats in de top 10.

Afdeling Kort Verblijf geopend!

Afdeling Kort Verblijf geopend!

Overnachten weer mogelijk in Lelystad

 

Vanmorgen is de afdeling Kort Verblijf feestelijk geopend in ziekenhuis St Jansdal Lelystad. Dat betekent dat het weer mogelijk is voor patiënten om er te overnachten van maandag tot en met vrijdag. St Jansdal is ontzettend trots op deze mijlpaal. Relinde Weil, voorzitter Raad van Bestuur: “Het is voor patiënten en medewerkers geweldig dat met het Kort Verblijf het zorgaanbod in Lelystad is uitgebreid.” Om dat te onderstrepen was er voor alle betrokkenen taart. Patiënten en bezoekers krijgen deze week een doosje bonbons uitgereikt.

Gratis vervoer tussen locaties Harderwijk en Lelystad

Gratis vervoer tussen locaties Harderwijk en Lelystad

Vanaf donderdag 26 september 2019 rijdt er van maandag tot en met vrijdag een pendelbus tussen de ziekenhuislocaties Harderwijk en Lelystad. De dienst is bedoeld voor patiënten en hun begeleiders. Ook bezoekers aan patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis in Harderwijk en medewerkers  kunnen gebruik maken van deze pendeldienst.

St Jansdal kiest voor softwaresysteem AFAS

St Jansdal kiest voor softwaresysteem AFAS

Ziekenhuis St Jansdal gaat één softwaresysteem inzetten ter ondersteuning van de personele, financiële, logistieke en inkoopprocessen. Dit betekent voor medewerkers en leidinggevenden één ingang voor de ondersteunende processen, eenduidige informatie door het hele proces en geïntegreerde stuurinformatie. Hiervoor kiest het St Jansdal voor ERP AFAS.

Financieel

St Jansdal staat er financieel goed voor in 2018

Ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk heeft over 2018 een positief resultaat behaald van EUR 2,4 miljoen. In 2017 werd nog een verlies geleden van EUR 4,2 miljoen. Het rendement over 2018 bedraagt 1,4%. Deze sterke resultaatsverbetering komt voornamelijk door hogere productie, een efficiënte bedrijfsvoering en betere afspraken met zorgverzekeraars. Ook de reorganisatie die in 2016 is doorgevoerd pakt positief uit op de financiële positie.

Interactieve dinosauriërs voor St Jansdal kinderen

Interactieve dinosauriërs voor St Jansdal kinderen

Dankzij giften van Univé Harderwijk, Henk Bakker en ’t Kofschip in Zeewolde 

 

 

Ziekenhuis St Jansdal heeft sinds kort twee bijzondere ‘patiëntjes’ die permanent verblijven op de kinder- en tienerafdeling. Het zijn twee robot dinosauriërs bedoeld om zieke kinderen af te leiden. Kinderarts; Yvette Konijnenberg:  “De dino lijkt speelgoed, maar doet eigenlijk veel meer met kinderen. Het spelen met de dino gaat stress, angst en verveling tegen. Zij geven ook afleiding tijdens nare onderzoeken en behandelingen, zoals infuus- en bloedprikken of een sonde inbrengen. Wij zijn blij dat zij ons team versterken.”

Zaterdag 11 mei: Open dag Polikliniek Dronten

Zaterdag 11 mei: Open dag Polikliniek Dronten

Op zaterdag 11 mei bestaat de Polikliniek Dronten van Ziekenhuis St Jansdal alweer 10 jaar. Om dit te vieren organiseert het ziekenhuis een leuke open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen inwoners van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen een kijkje nemen achter de schermen en kennismaken met het zorgaanbod en de zorgverleners.

St Jansdal werkt aan beddenhuis voor geplande zorg in Lelystad

St Jansdal werkt aan beddenhuis voor geplande zorg in Lelystad

Ziekenhuis St Jansdal is vanaf eind vorig jaar gaan nadenken of een beddenhuis voor planbare zorg in de locatie Lelystad tot de mogelijkheden behoort. Voor de inwoners van Lelystad is het van groot belang dat zoveel mogelijk zorg geboden kan worden op de locatie van St Jansdal in Lelystad. Nu al kunnen meer dan tweehonderd verschillende operaties gedaan worden in Lelystad. Patiënten verblijven daarna in het dagcentrum.

Diagnostiek voor zelfstandige behandelcentra (zbc’s)

Diagnostiek voor zelfstandige behandelcentra (zbc’s)

St Jansdal werkt voor de inwoners van Flevoland hard aan een ziekenhuis in Lelystad, met een zo uitgebreid mogelijk palet aan zorg. Momenteel kunnen patiënten voor tenminste 80 procent van hun ziekenhuisbezoeken in Lelystad terecht. Het ziekenhuis bestaat uit 18 poliklinieken, een afdeling dagbehandeling, een OK-complex waar meer dan tweehonderd ingrepen kunnen worden uitgevoerd, een chemo-unit, een functieafdeling en een spoedpoli, die open is van ‘s morgens 08.00 uur tot ’s avonds 21.30 uur, inclusief de mogelijkheid diagnostische onderzoeken te verrichten (laboratorium, radiologie).

Ziekenhuis St Jansdal ontvangt 45 miljoen financiering Rabobank

Ziekenhuis St Jansdal ontvangt 45 miljoen financiering Rabobank

Harderwijk, 6 februari 2019 - Rabobank verstrekt een financiering van EUR 45 miljoen aan ziekenhuis St Jansdal om te investeren in de ziekenhuislocaties Harderwijk en Lelystad. Deze financiering is bestemd voor de uitbreiding en renovatie van de Radiologieafdeling en Intensive Care in Harderwijk en voor de doorstart en upgrade van de ziekenhuisvoorziening in Lelystad. Daarnaast worden de voltooide investeringen in het operatiekamercomplex en elektronisch patiëntendossier door Rabobank geherfinancierd.

Ziekenhuis St Jansdal en Siemens Healthineers tekenen overeenkomst diagnostische beeldvorming

Ziekenhuis St Jansdal en Siemens Healthineers tekenen overeenkomst diagnostische beeldvorming

Samenwerking zorgt voor nauwkeurige diagnose, dichtbij huis

 

Harderwijk, 19 december 2018 - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Siemens Healthineers hebben vandaag hun bestaande samenwerking verder uitgebouwd. De partijen tekenden een 12-jarige overeenkomst voor de uitbreiding en verbouwing van de diagnostische beeldvorming. De samenwerking richt zich niet alleen op levering van moderne radiodiagnostische apparatuur, maar ook op onderhoud, service en innovatie. Dit geldt voor zowel het ziekenhuis in Harderwijk als in Lelystad. Hierdoor zijn patiënten verzekerd van de beste diagnostiek, wat een nauwkeurige diagnose en preciezere behandeling mogelijk maakt.

Kwaliteit van zorg gaat boven alles

Kwaliteit van zorg gaat boven alles

Ziekenhuis St Jansdal heeft op 2 november jl. een bieding gedaan op de zorg van MC Zuiderzee in midden Flevoland. Het plan bestaat uit een uitgebreide ziekenhuisvoorziening met poliklinieken, mogelijkheden voor diagnostisch onderzoek, poliklinische ingrepen en zeven dagen in de week een spoedpoli van 7.30 – 22.30 uur. Daarmee wordt voorzien in ca. 80% van de ziekenhuisbezoeken. Dit duurzame plan heeft de steun van de grootste zorgverzekeraars in de regio.

Zorg in polikliniek Dronten blijft gegarandeerd

Zorg in polikliniek Dronten blijft gegarandeerd

Informatienummer St Jansdal voor inwoners Flevoland

 

Ziekenhuis St Jansdal betreurt het nieuws over het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Een dergelijke situatie heeft grote gevolgen voor de inwoners van Flevoland en de medewerkers van de MC groep. Wij leven mee met medewerkers en inwoners.

Optimale borstzorg voor iedere patiënt

 

 

 

Het Mammacentrum Harderwijk heeft één doel: optimale borstzorg voor iedere patiënt. Het
centrum onderzoekt, begeleidt en behandelt alle patiënten met een afwijking in de borst. Binnen
twee werkdagen kunnen patiënten terecht. Onderzoeken en uitslag vinden op dezelfde dag plaats.

Bekijk hier onze pagina over borstkankerzorg in de huis aan huis krant van deze week.

Ziekenhuis St Jansdal blijft gebruik maken van de MammaPrint

 

 

De MammaPrint, een door Nederlandse wetenschappers ontwikkelde genetische test, voorspelt of vrouwen met borstkanker een chemokuur nodig hebben. Onlangs gaf Het Zorginstituut een negatief gebruiksadvies. Ziekenhuis St Jansdal maakt ook gebruik van de MammaPrint  en voert geen wijzigingen door in het gebruik de MammaPrint. De MammaPrint wordt gewoon ingezet indien nodig.

 

Voor meer info: MammaPrint: wel of geen chemo?

MijnStJansdal promotieweek

MijnStJansdal promotieweek

Deze week houden wij weer een MijnStJansdal promotieweek om zoveel mogelijk patiënten te attenderen op het patiëntenportaal MijnStJansdal. 

 

In de centrale hal staat een informatiestand. Iedereen kan hier vragen stellen over het gebruik ervan, een activatiecode opvragen of hulp krijgen bij het aanmaken van een account. Heeft u overdag geen tijd? Nieuwe gebruikers kunnen ook ‘s avonds terecht bij de receptie (tot 22uur) voor een activatiecode.

Vaatkeurmerk en spataderkeurmerk 2018 ontvangen

Vaatkeurmerk en spataderkeurmerk 2018 ontvangen

Ziekenhuis St Jansdal heeft donderdag 13 september opnieuw zowel het Vaatkeurmerk als het Spataderkeurmerk ontvangen van de Harteraad, de patiëntenvereniging voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Dit betekent dat het St Jansdal voldoet aan de eisen die de Harteraad stelt aan de zorg voor patiënten met vaatproblemen.