l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Verpleging - leerling
Ziekenhuis St Jansdal organiseert oncologische zorgmarkt in het kader van Wereldkankerdag

Ziekenhuis St Jansdal organiseert oncologische zorgmarkt in het kader van Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op 4 februari (Wereldkankerdag) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 2 mensen in Nederland op een zeker moment mee te maken krijgt. Op vrijdag 2 februari organiseert ziekenhuis St Jansdal in samenwerking met de regionale oncologiezorgnetwerken een oncologische zorgmarkt. De zorgmarkt vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in ziekenhuis St Jansdal op de locaties Harderwijk en Lelystad.

10 jaar hyacinten voor jonge mensen met kanker

10 jaar hyacinten voor jonge mensen met kanker

Voor het tiende jaar organiseert de AYA Foundation samen met de Nederlandse hyacintenkwekers de ‘hAYAcinten’ actie. Op vrijdag 26 januari staan in 25 ziekenhuizen, waaronder ziekenhuis St Jansdal (locatie Harderwijk), hyacintenkramen. De opbrengst gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker, ofwel: AYA’s (Adolescents & Young Adults). 

Werkbezoek uit Suriname aan ziekenhuis Lelystad

Werkbezoek uit Suriname aan ziekenhuis Lelystad

In Wanica, nabij Paramaribo, is het afgelopen jaar een nieuw ziekenhuis gebouwd. Afgelopen vrijdag heeft een Surinaamse delegatie een werkbezoek gebracht aan St Jansdal, locatie Lelystad. De delegatie was geïnteresseerd in de zorgverlening en vernieuwing die in Nederland worden doorgevoerd, mede door de komst van het Integraal Zorgakkoord.

Valentijnverwenochtend voor (ex)kankerpatiënten

Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Om (ex)kankerpatiënten extra te verwennen, organiseert ziekenhuis St Jansdal in samenwerking met Borstkanker Vereniging Nederland, stichting de Maretak Veluwe en inloophuis Passie op woensdag 14 februari 2024 een verwenochtend. De bijeenkomst vindt plaats in de Dageraitzaal van het ziekenhuis in Harderwijk. De verwenochtend begint om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur.

St Jansdal publiceert eigen app MijnStJansdal

St Jansdal publiceert eigen app MijnStJansdal

In de online omgeving MijnStJansdal kunnen patiënten hun medisch dossier inzien en zorgzaken zelf regelen. Dit kan via de website én via een app op telefoon en tablet. De app heette MyChart, een Engelse naam zonder link naar het ziekenhuis. De app werd niet goed gevonden én gebruikt. MyChart is nu vervangen door de app “MijnStJansdal”. De inhoud is hetzelfde, ook de manier van inloggen.

Parkeren op 14 en 15 december

Op donderdag 14 en vrijdag 15 december worden de tijdelijke units van de poli MDL en orthoptie weggehaald met een grote kraan. Vanwege veiligheidsredenen is de situatie voor parkeren aangepast.

 

Informatie voor patiënten

Houd rekening met langere aanrijtijden. U kunt deze dagen alleen parkeren op P1, P4 en P5. Bezoekers voor de spoedeisende hulp (SEH) en de huisartsenpost (HAP) worden langs het bouwgebied geleid en kunnen wel vlakbij de SEH parkeren (P3).

Radiologie St Jansdal in Gezondheidscentrum Da Costa sluit per 15 januari 2024

Vanaf 15 januari 2024 sluit de afdeling radiologie in Gezondheidscentrum Da Costa in Putten de deuren. Na die datum kunnen er geen röntgenfoto’s meer worden gemaakt in Putten. Patiënten uit Putten en omgeving zijn voor een röntgenfoto welkom in het ziekenhuis in Harderwijk, op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. Tot de sluitingsdatum is de radiologie in Putten nog twee dagen geopend, namelijk op dinsdag en donderdag.

St Jansdal opent acute opname afdeling

Om de toegang tot acute, hoogwaardige, specialistische ziekenhuiszorg nu en in de toekomst voor onze patiënten goed te laten verlopen, opende St Jansdal op 16 november een acute opname afdeling in Harderwijk. De patiënten komen op de AOA terecht via onze spoedeisende hulp (SEH) of na een bezoek aan de polikliniek. De afdeling is dan ook dag en nacht open.

Ondertekening Green Deal Duurzame Zorg 3.0 door St Jansdal, Medicamus en Zorggroep Noordwest-Veluwe

Ondertekening Green Deal Duurzame Zorg 3.0 door St Jansdal, Medicamus en Zorggroep Noordwest-Veluwe

Op dinsdag 31 oktober 2023 zetten ziekenhuis St Jansdal, Medicamus en Zorggroep Noordwest-Veluwe hun handtekening onder de Green Deal Duurzame Zorg 3.0. Hiermee tonen de organisaties aan dat ze zich gezamenlijk inzetten voor een groene en duurzame toekomst. We pakken onze ecologische voetafdruk aan: voor een gezondere werkplek en klimaatneutrale zorg. We streven naar een duurzame manier van werken omdat we het beste willen voor onze patiënten en collega’s.  

Rondetafelbijeenkomst Zilverpark Lelystad

Rondetafelbijeenkomst Zilverpark Lelystad

Hoe moet het huidige ziekenhuisgebied er in de toekomst uitzien? Die vraag stond centraal in de rondetafelbijeenkomst op 4 oktober in het ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. Diverse partijen waaronder Woningstichting Centrada, de gemeente Lelystad en diverse zorg- en welzijnsorganisaties gingen met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van een nieuw ziekenhuisgebouw en het bijbehorende gebied waar woon(zorg)invullingen mogelijk gemaakt worden.

Partneravond over borstkanker

Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk organiseert op donderdagavond 12 oktober 2023 een avond voor partners van (ex)borstkankerpatiënten. Een avond vol erkenning en herkenning. Het doel van de avond is om ondersteuning te bieden aan partners van (ex)borstkankerpatiënten.

Aanneemovereenkomst voor renovatie verpleegafdelingen St Jansdal

Met het zetten van de handtekeningen onder de aanneemovereenkomst bezegelden ziekenhuis St Jansdal, Goossen Te Pas en Unica op dinsdag 12 september 2023 de verdere bouwplannen van St Jansdal. Na de oplevering van bouwdeel Zuid in november zijn de verpleegafdelingen aan de beurt. St Jansdal gaat deze afdelingen grondig renoveren. Om de renovatie mogelijk te maken wordt ook een nieuw gedeelte aan het gebouw toegevoegd. Hiermee wordt de renovatieperiode overbrugd. Na de renovatie krijgt het nieuwe gedeelte een vaste bestemming.

Digitale controle afspraak in MijnStJansdal

Stabiele patiënten, met een chronische darmontsteking, kunnen in overleg met hun zorgverlener een digitale controle afspraak plannen. Voordeel is dan dat ze niet naar het ziekenhuis hoeven te komen voor het spreekuur. MDL-arts Daud Allajar vertelt dat hij al lange tijd de wens had om dit te realiseren. Na het coronavirus is het allemaal in een stroomversnelling gekomen. De eerste patiënten hebben inmiddels gebruik gemaakt van deze nieuwe afspraakvorm.

St Jansdal en Rabobank tekenen financieringsovereenkomst renovatie

De bouwactiviteiten van ziekenhuis St Jansdal zijn in volle gang. Na de oplevering van bouwdeel Zuid in november, wordt gestart met de renovatie van het beddenhuis en de toevoeging van een nieuw gedeelte aan het gebouw in Harderwijk. Dit nieuwe gedeelte is nodig voor de overbrugging van de renovatieperiode en krijgt daarna een vaste bestemming. Dinsdag 5 september 2023 is de financieringsovereenkomst met de Rabobank ondertekend, die dit mogelijk maakt.

Excellente zorg in Focuskliniek Orthopedie St Jansdal

Excellente zorg in Focuskliniek Orthopedie St Jansdal

Op feestelijke wijze is de Focuskliniek Orthopedie, onderdeel van ziekenhuis St Jansdal, geopend. Veel fysiotherapeuten uit de regio waren hierbij aanwezig. Het bijzondere aan de Focuskliniek in zowel Lelystad als Harderwijk is dat het de voordelen van een ziekenhuis combineert met topspecialistische zorg en kortere toegangstijden.

Nieuwe afval dienstverlener

Nieuwe afval dienstverlener

Sinds 1 januari 2023 hebben locaties Harderwijk en Dronten een nieuwe afval dienstverlener: Remondis Nederland. Dit betekent niet alleen een vermindering in de kosten, maar ook meer focus op duurzaamheid. Daarnaast heeft Remondis een vestiging in Ermelo, waardoor Remondis flexibel kan zijn ten aanzien van de dienstverlening voor ons ziekenhuis. 

 

Veelgestelde vragen en nieuws over het coronavirus

www.stjansdal.nl/corona