l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

Veelgestelde vragen en nieuws over het coronavirus

www.stjansdal.nl/corona
Samen bouwen aan goede zorg in Lelystad

Samen bouwen aan goede zorg in Lelystad

Woensdag 21 april 2021 hebben wethouder Jack Schoone, namens het college van Lelystad en Arend Jan Poelarends, namens de Raad van Bestuur van ziekenhuis St Jansdal, hun handtekening gezet onder de intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van het ziekenhuisterrein aan de Ziekenhuisweg 100. Dit onder toeziend oog van Anita van der Haar, manager bouw & huisvesting St Jansdal.

Mooie samenwerking COVID-zorg St Jansdal en huisartsen

Mooie samenwerking COVID-zorg St Jansdal en huisartsen

Het St Jansdal en de huisartsen in de regio’s Flevoland en Noordwest-Veluwe hebben een mooie en unieke samenwerking in de zorg voor COVID-patiënten thuis. Patiënten die in het ziekenhuis liggen met COVID-19 en stabiel zijn kunnen onder bepaalde voorwaarden eerder naar huis, waar zij dezelfde kwaliteit van zorg krijgen als in het ziekenhuis. Voor de patiënten is het prettig om in de eigen vertrouwde omgeving te herstellen. Voor ondersteuning van patiënt en naasten wordt thuiszorg Icare ingeschakeld.

Schenking dialysemachines aan ziekenhuis Suriname

Schenking dialysemachines aan ziekenhuis Suriname

Niercentrum Midden Nederland krijgt nieuwe dialysemachines. De eerste machines in St Jansdal locatie Harderwijk zijn afgelopen week vervangen. De komende maanden worden de apparaten in Meander Medisch Centrum in Amersfoort vernieuwd. De 40 oude dialysemachines worden door Meander geschonken aan RCR Health Centre, een medisch centrum in Paramaribo, Suriname. Directeur Redjinder P. Thakoersingh nam de eerste elf machines in ontvangst.

Denk met ons mee

Denk met ons mee

Bij het verlenen van zorg wil ziekenhuis St Jansdal zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en verwachtingen van patiënten en bezoekers. Kiest u voor ons ziekenhuis of juist niet? Waarover bent u tevreden en wat kan beter? Het ziekenhuis is benieuwd naar de mening van alle inwoners van de Noordwest-Veluwe en Oostelijk Flevoland. Denk mee en vul een korte vragenlijst in. Het invullen van de vragenlijst kost slechts enkele minuten en kan anoniem.

St Jansdal behaalt TWIIN niveau 4

St Jansdal behaalt TWIIN niveau 4

Nieuwe stap in snelle en veilige beeldenuitwisseling. Volledige integratie met AGFA Enterprise Imaging.

 

Zorgverleners van St Jansdal kunnen op een beveiligde manier efficiënt radiologiebeelden en –verslagen verzenden naar andere zorginstellingen in Nederland, en ook ontvangen, binnen hun eigen werkomgeving. Eind vorig jaar werd het ziekenhuis in Harderwijk als eerste al aangesloten op TWIIN, een soort digitale snelweg dat de radiologiesystemen met elkaar verbindt. Destijds was er nog het nodige handwerk maar nu is het proces volledig geïntegreerd met het radiologiesysteem dat St Jansdal gebruikt, AGFA Enterprise Imaging.

 

Complete proces maaltijden digitaal

Complete proces maaltijden digitaal

Op 8 maart is St Jansdal live gegaan met een vernieuwde inrichting van CuliCart. Hierdoor is het complete proces rondom het uitgeven en registreren van de patiënten maaltijden gedigitaliseerd. De voedingsassistent legt de keuzes van de patiënt vast via de iPad in CuliCart.

Gratis vervoer tussen Harderwijk en Lelystad

Gratis vervoer tussen Harderwijk en Lelystad

Al ruim een jaar rijdt er elke werkdag een pendelbus tussen de St Jansdal locaties Harderwijk en Lelystad. De dienst is bedoeld voor patiënten en hun begeleiders. Bezoekers aan patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis en medewerkers van St Jansdal kunnen ook gebruik maken van de bus. 

Meander Medisch Centrum en St Jansdal breiden de zorg voor nierpatiënten uit

Meander Medisch Centrum en St Jansdal breiden de zorg voor nierpatiënten uit

Binnen Niercentrum Midden-Nederland bundelen Meander Medisch Centrum en St Jansdal Harderwijk sinds 2013 de zorg voor nierpatiënten. Door deze samenwerking verder uit te breiden kunnen nierpatiënten van het St Jansdal voor bijna alle nierzorg nu ook in Harderwijk terecht en hoeven daarvoor minder vaak naar Amersfoort. Zo behouden ze hun eigen nefroloog. Ook is er voor hen de mogelijkheid om gebruik te maken van thuisdialyse.