l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling
Kinderen St Jansdal spelen buiten vanaf bed

Kinderen St Jansdal spelen buiten vanaf bed

Kinderen, die opgenomen zijn in ziekenhuis St Jansdal, kunnen voortaan samen buitenspelen in een virtuele speeltuin dankzij VR brillen van Playground VR. Caitlyn Huigen (6) nam, samen met kinderburgemeester van Harderwijk Isabella Hoeve (11), op maandagmiddag 24 februari de allereerste VR bril in ontvangst. Ziekenhuis St Jansdal ontving in totaal zes brillen als gift van Playground VR. Het St Jansdal is het eerste streekziekenhuis in Nederland dat zes VR brillen heeft van dit type.

 

Ambulancezorg goed op orde in Flevoland

Ambulancezorg goed op orde in Flevoland

Het was een roerig jaar voor de ambulancedienst in Flevoland. Het verdwijnen van de Spoedeisende Hulp in Lelystad had directe effecten. “We kregen te maken met langere reistijden dan voorheen”, geeft Karin van Rossum, teamleider RAV Flevoland, aan. “Het aantal medewerkers en ambulances moest flink omhoog.”

Lelystad staat aan de wieg van de Spoedpoli

De Spoedpoli in het ziekenhuis van Lelystad bevindt zich naast de Huisartsenpost. Deze afdeling richt zich op laag complexe spoedzorg, zoals kleinere wonden en fracturen. Bestuursvoorzitter Relinde Weil liep een ochtend mee om de sfeer te peilen.

Sfeervolle huiskamer voor patiënten geriatrie Lelystad

Sfeervolle huiskamer voor patiënten geriatrie Lelystad

Op feestelijke wijze is de huiskamer geriatrie geopend in ziekenhuis St Jansdal Lelystad. De huiskamer biedt kwetsbare oudere patiënten voortaan een huiselijke plek tijdens het wachten op diverse onderzoeken. De Stichting Vrienden van St Jansdal heeft via de oliebollenverkoop en in samenwerking met Outlet de Tol en Textline Reclamecentrum gezorgd voor de inrichting van deze huiskamer.

Oliebollenopbrengst 2020

Fantastische opbrengst oliebollenactie

Het is inmiddels een traditie in de laatste periode van het jaar: de oliebollenactie van ziekenhuis St Jansdal. Ook dit jaar was het weer een groot succes! Voor de zeventiende keer op rij verkocht Paul Hulleman met zijn team oliebollen voor het goede doel. Met de verkoop van oliebollen, appelbeignets en appelkanjers werd een totaalbedrag van € 17.950 opgehaald.

Thuiswerken weer mogelijk

Citrix heeft beveiligingssoftware vrijgegeven, welke door ons is geüpdatet en uitgebreid getest. Wij achten de update veilig genoeg om onze systemen weer open te zetten. Wij sluiten hiermee onze berichtgeving over Citrix.

Publicatiedatum 24 januari 

 

 

 

MijnStJansdal weer in de lucht

Van vrijdagavond 17 januari tot zondagmiddag 19 januari heeft het ziekenhuis MijnStJansdal offline gezet vanwege het beveiligingslek in Citrix. Afdeling ICT heeft dit weekend een alternatief gerealiseerd buiten het Citrix-platform om. Hierdoor kan MijnStJansdal weer veilig gebruikt worden. Het betreft zowel de website als de app MyChart. 

 

De situatie rondom thuiswerken is onveranderd. Hierin is het ziekenhuis afhankelijk van de oplossing die leverancier Citrix beschikbaar dient te stellen.

Publicatiedatum 19 januari 

 

 

 

Thuiswerken en MijnStJansdal

Uit voorzorg heeft ziekenhuis St Jansdal haar Citrix omgeving uit de lucht gehaald. Dit betekent dat medewerkers en artsen thuis niet kunnen inloggen. Deze maatregel moet voorkomen dat kwaadwillenden pogingen kunnen onder nemen om in te breken in de digitale systemen via Citrix. 

 

Deze week werd bekend dat er kwetsbaarheden zitten in de Citrix systemen. Zo werd afgelopen week MCL Leeuwarden getroffen door een cyberaanval. Ook St Jansdal maakt gebruik van deze software. St Jansdal volgt daarmee het advies van het Nationaal Cyber Security Centrum.

 

Publicatiedatum 17 januari 

 

 

 

Orthoptist Karin Minkman in Dronten

Orthoptie spreekuur in Dronten

Vanaf januari 2020 biedt de polikliniek in Dronten iedere vrijdag een orthoptie spreekuur. Orthoptist Karin Minkman-Visser onderzoekt en behandelt hier kinderen en volwassenen met klachten of problemen op het gebied van scheelzien, luie ogen, brilafwijkingen, specifieke hoofdpijn- en leesklachten en dubbelzien.

Wonderfoons voor ziekenhuis St Jansdal

Meezingen met liedjes van vroeger

M’n opa, m’n opa, m’n opa … uit volle borst zingt de 84-jarige mevrouw van der Pal mee met het lied dat uit de Wonderfoon schalt. De polikliniek geriatrie van Ziekenhuis St Jansdal heeft sinds kort de beschikking over twee van deze Wonderfoons. Eentje voor in de geriatriehuiskamer in Harderwijk en een voor in Lelystad.

Samenwerking St Jansdal en de Kroon Kliniek

Samenwerking St Jansdal en de Kroon Kliniek

Ziekenhuis St Jansdal en de Kroon Kliniek (zelfstandig behandelcentrum) zijn een samenwerking gestart op het gebied van diagnostiek en vervolgzorg. Doel hiervan is dat de patiëntenstroom, zorgverlening en bijkomende taken en verantwoordelijkheden op een eenduidige en verantwoorde manier te organiseren. Hierdoor wordt de continuïteit van de zorg gewaarborgd voor patiënten met maag-, darm- of leverklachten.

Gezamenlijk schouderspreekuur in polikliniek Nijkerk

Gezamenlijk schouderspreekuur in polikliniek Nijkerk

Mensen met schouderproblemen kunnen voor een goede behandeling terecht in de polikliniek van Ziekenhuis St Jansdal in Gezondheidscentrum Corlaer in Nijkerk. Orthopeed Pieter de Jong (St Jansdal) en schouderfysiotherapeut Gert van Dasler (Fysio Corlaer) houden daar om de twee weken op dinsdagochtend gezamenlijk spreekuur.

Landelijke actiedag: ook in St Jansdal

Landelijke actiedag: ook in St Jansdal

Op woensdag 20 november 2019 is er een landelijke actiedag met zondagsdiensten in een groot aantal ziekenhuizen in Nederland. Ook in ziekenhuis St Jansdal gaan afdelingen op alle locaties actie voeren voor een goede cao door het draaien van zondagdiensten op diverse afdelingen en het organiseren van ludieke acties.

St Jansdal gaat door met regieverpleegkundige

St Jansdal gaat door met regieverpleegkundige

Het wetsvoorstel Wet BIG II is definitief van de baan. Hiermee komt er een eind aan het wetsvoorstel van Minister Bruins om functiedifferentiatie van verpleegkundigen in de wet te verankeren. Het St Jansdal heeft besloten door te gaan op de al ingeslagen koers en zal de functiedifferentiatie binnen de verpleegkundige beroepsgroep doorzetten.

St Jansdal staat er financieel goed voor

St Jansdal staat er financieel goed voor

In de BDO-Benchmark Ziekenhuizen 2019, die vandaag is verschenen, staat ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk/Lelystad op de 9e plaats. In 2018 behoorde St Jansdal nog tot één van de veertien ziekenhuizen in de gevarenzone. Die situatie is verleden tijd. Het ziekenhuis is gestegen van plaats 51 naar een plaats in de top 10.

Afdeling Kort Verblijf geopend!

Afdeling Kort Verblijf geopend!

Overnachten weer mogelijk in Lelystad

 

Vanmorgen is de afdeling Kort Verblijf feestelijk geopend in ziekenhuis St Jansdal Lelystad. Dat betekent dat het weer mogelijk is voor patiënten om er te overnachten van maandag tot en met vrijdag. St Jansdal is ontzettend trots op deze mijlpaal. Relinde Weil, voorzitter Raad van Bestuur: “Het is voor patiënten en medewerkers geweldig dat met het Kort Verblijf het zorgaanbod in Lelystad is uitgebreid.” Om dat te onderstrepen was er voor alle betrokkenen taart. Patiënten en bezoekers krijgen deze week een doosje bonbons uitgereikt.

Vijftig deelnemers stoppen gezamenlijk met roken

Vijftig deelnemers stoppen gezamenlijk met roken

Een bijzonder onderdeel van de campagne Stoptober is het Stoptoberhuis in Vinkeveen. Vijftig deelnemers laten zich hierin vijf dagen opsluiten om zo gezamenlijk te stoppen met roken. Onze internist-endocrinoloog Marlous Voorink-Moret is erbij om de groep te begeleiden.

Gratis vervoer tussen locaties Harderwijk en Lelystad

Gratis vervoer tussen locaties Harderwijk en Lelystad

Vanaf donderdag 26 september 2019 rijdt er van maandag tot en met vrijdag een pendelbus tussen de ziekenhuislocaties Harderwijk en Lelystad. De dienst is bedoeld voor patiënten en hun begeleiders. Ook bezoekers aan patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis in Harderwijk en medewerkers  kunnen gebruik maken van deze pendeldienst.

St Jansdal kiest voor softwaresysteem AFAS

St Jansdal kiest voor softwaresysteem AFAS

Ziekenhuis St Jansdal gaat één softwaresysteem inzetten ter ondersteuning van de personele, financiële, logistieke en inkoopprocessen. Dit betekent voor medewerkers en leidinggevenden één ingang voor de ondersteunende processen, eenduidige informatie door het hele proces en geïntegreerde stuurinformatie. Hiervoor kiest het St Jansdal voor ERP AFAS.

Financieel

St Jansdal staat er financieel goed voor in 2018

Ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk heeft over 2018 een positief resultaat behaald van EUR 2,4 miljoen. In 2017 werd nog een verlies geleden van EUR 4,2 miljoen. Het rendement over 2018 bedraagt 1,4%. Deze sterke resultaatsverbetering komt voornamelijk door hogere productie, een efficiënte bedrijfsvoering en betere afspraken met zorgverzekeraars. Ook de reorganisatie die in 2016 is doorgevoerd pakt positief uit op de financiële positie.

Interactieve dinosauriërs voor St Jansdal kinderen

Interactieve dinosauriërs voor St Jansdal kinderen

Dankzij giften van Univé Harderwijk, Henk Bakker en ’t Kofschip in Zeewolde 

 

 

Ziekenhuis St Jansdal heeft sinds kort twee bijzondere ‘patiëntjes’ die permanent verblijven op de kinder- en tienerafdeling. Het zijn twee robot dinosauriërs bedoeld om zieke kinderen af te leiden. Kinderarts; Yvette Konijnenberg:  “De dino lijkt speelgoed, maar doet eigenlijk veel meer met kinderen. Het spelen met de dino gaat stress, angst en verveling tegen. Zij geven ook afleiding tijdens nare onderzoeken en behandelingen, zoals infuus- en bloedprikken of een sonde inbrengen. Wij zijn blij dat zij ons team versterken.”

Zaterdag 11 mei: Open dag Polikliniek Dronten

Zaterdag 11 mei: Open dag Polikliniek Dronten

Op zaterdag 11 mei bestaat de Polikliniek Dronten van Ziekenhuis St Jansdal alweer 10 jaar. Om dit te vieren organiseert het ziekenhuis een leuke open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen inwoners van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen een kijkje nemen achter de schermen en kennismaken met het zorgaanbod en de zorgverleners.

St Jansdal werkt aan beddenhuis voor geplande zorg in Lelystad

St Jansdal werkt aan beddenhuis voor geplande zorg in Lelystad

Ziekenhuis St Jansdal is vanaf eind vorig jaar gaan nadenken of een beddenhuis voor planbare zorg in de locatie Lelystad tot de mogelijkheden behoort. Voor de inwoners van Lelystad is het van groot belang dat zoveel mogelijk zorg geboden kan worden op de locatie van St Jansdal in Lelystad. Nu al kunnen meer dan tweehonderd verschillende operaties gedaan worden in Lelystad. Patiënten verblijven daarna in het dagcentrum.

Huis aan huis pagina 6 maart

Huis aan huis pagina 6 maart

Deze week staan op onze pagina in de huis-aan-huis krant de volgende onderwerpen; Waarom nemen wij ziekenhuis Lelystad over? Het was drukker, wat hebben we eraan gedaan? Enkele cijfers op een rij en de overname Lelystad, een historisch moment.

Huis aan huis pagina 3 april

Huis aan huis pagina 3 april

Deze week staan op onze  pagina in de huis-aan-huis krant de volgende onderwerpen; St Jansdal vanaf 1 april rookvrij, stoppen heeft altijd zin, de positieve effecten van stoppen met roken en Wat is jouw reden om te willen stoppen?

Diagnostiek voor zelfstandige behandelcentra (zbc’s)

Diagnostiek voor zelfstandige behandelcentra (zbc’s)

St Jansdal werkt voor de inwoners van Flevoland hard aan een ziekenhuis in Lelystad, met een zo uitgebreid mogelijk palet aan zorg. Momenteel kunnen patiënten voor tenminste 80 procent van hun ziekenhuisbezoeken in Lelystad terecht. Het ziekenhuis bestaat uit 18 poliklinieken, een afdeling dagbehandeling, een OK-complex waar meer dan tweehonderd ingrepen kunnen worden uitgevoerd, een chemo-unit, een functieafdeling en een spoedpoli, die open is van ‘s morgens 08.00 uur tot ’s avonds 21.30 uur, inclusief de mogelijkheid diagnostische onderzoeken te verrichten (laboratorium, radiologie).

Ziekenhuis St Jansdal ontvangt 45 miljoen financiering Rabobank

Ziekenhuis St Jansdal ontvangt 45 miljoen financiering Rabobank

Harderwijk, 6 februari 2019 - Rabobank verstrekt een financiering van EUR 45 miljoen aan ziekenhuis St Jansdal om te investeren in de ziekenhuislocaties Harderwijk en Lelystad. Deze financiering is bestemd voor de uitbreiding en renovatie van de Radiologieafdeling en Intensive Care in Harderwijk en voor de doorstart en upgrade van de ziekenhuisvoorziening in Lelystad. Daarnaast worden de voltooide investeringen in het operatiekamercomplex en elektronisch patiëntendossier door Rabobank geherfinancierd.

Ziekenhuis St Jansdal en Siemens Healthineers tekenen overeenkomst diagnostische beeldvorming

Ziekenhuis St Jansdal en Siemens Healthineers tekenen overeenkomst diagnostische beeldvorming

Samenwerking zorgt voor nauwkeurige diagnose, dichtbij huis

 

Harderwijk, 19 december 2018 - Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Siemens Healthineers hebben vandaag hun bestaande samenwerking verder uitgebouwd. De partijen tekenden een 12-jarige overeenkomst voor de uitbreiding en verbouwing van de diagnostische beeldvorming. De samenwerking richt zich niet alleen op levering van moderne radiodiagnostische apparatuur, maar ook op onderhoud, service en innovatie. Dit geldt voor zowel het ziekenhuis in Harderwijk als in Lelystad. Hierdoor zijn patiënten verzekerd van de beste diagnostiek, wat een nauwkeurige diagnose en preciezere behandeling mogelijk maakt.

Kwaliteit van zorg gaat boven alles

Kwaliteit van zorg gaat boven alles

Ziekenhuis St Jansdal heeft op 2 november jl. een bieding gedaan op de zorg van MC Zuiderzee in midden Flevoland. Het plan bestaat uit een uitgebreide ziekenhuisvoorziening met poliklinieken, mogelijkheden voor diagnostisch onderzoek, poliklinische ingrepen en zeven dagen in de week een spoedpoli van 7.30 – 22.30 uur. Daarmee wordt voorzien in ca. 80% van de ziekenhuisbezoeken. Dit duurzame plan heeft de steun van de grootste zorgverzekeraars in de regio.

Zorg in polikliniek Dronten blijft gegarandeerd

Zorg in polikliniek Dronten blijft gegarandeerd

Informatienummer St Jansdal voor inwoners Flevoland

 

Ziekenhuis St Jansdal betreurt het nieuws over het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen. Een dergelijke situatie heeft grote gevolgen voor de inwoners van Flevoland en de medewerkers van de MC groep. Wij leven mee met medewerkers en inwoners.

Optimale borstzorg voor iedere patiënt

 

 

 

Het Mammacentrum Harderwijk heeft één doel: optimale borstzorg voor iedere patiënt. Het
centrum onderzoekt, begeleidt en behandelt alle patiënten met een afwijking in de borst. Binnen
twee werkdagen kunnen patiënten terecht. Onderzoeken en uitslag vinden op dezelfde dag plaats.

Bekijk hier onze pagina over borstkankerzorg in de huis aan huis krant van deze week.

Ziekenhuis St Jansdal blijft gebruik maken van de MammaPrint

 

 

De MammaPrint, een door Nederlandse wetenschappers ontwikkelde genetische test, voorspelt of vrouwen met borstkanker een chemokuur nodig hebben. Onlangs gaf Het Zorginstituut een negatief gebruiksadvies. Ziekenhuis St Jansdal maakt ook gebruik van de MammaPrint  en voert geen wijzigingen door in het gebruik de MammaPrint. De MammaPrint wordt gewoon ingezet indien nodig.

 

Voor meer info: MammaPrint: wel of geen chemo?

MijnStJansdal promotieweek

MijnStJansdal promotieweek

Deze week houden wij weer een MijnStJansdal promotieweek om zoveel mogelijk patiënten te attenderen op het patiëntenportaal MijnStJansdal. 

 

In de centrale hal staat een informatiestand. Iedereen kan hier vragen stellen over het gebruik ervan, een activatiecode opvragen of hulp krijgen bij het aanmaken van een account. Heeft u overdag geen tijd? Nieuwe gebruikers kunnen ook ‘s avonds terecht bij de receptie (tot 22uur) voor een activatiecode.

Vaatkeurmerk en spataderkeurmerk 2018 ontvangen

Vaatkeurmerk en spataderkeurmerk 2018 ontvangen

Ziekenhuis St Jansdal heeft donderdag 13 september opnieuw zowel het Vaatkeurmerk als het Spataderkeurmerk ontvangen van de Harteraad, de patiëntenvereniging voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Dit betekent dat het St Jansdal voldoet aan de eisen die de Harteraad stelt aan de zorg voor patiënten met vaatproblemen. 

IJs voor patiënten en medewerkers in St Jansdal

IJs voor patiënten en medewerkers in St Jansdal

Het KNMI heeft vanaf woensdagochtend 10.00 uur code oranje afgegeven voor de extreme hitte in het hele land, met uitzondering van het Waddengebied. Deze week is het tropisch warm. Vooral donderdag en vrijdag worden zeer hoge temperaturen verwacht. Ook in de nachten blijft het zeer warm met minima rond 20 graden.

Patiëntenraad St Jansdal zoekt panelleden

Wie haar of zijn mening kenbaar wil maken over ziekenhuis St Jansdal kan meedoen aan een patiëntenpanel. Het is een initiatief van de Patiëntenraad van het ziekenhuis. Deelnemers ontvangen enkele keren per jaar een digitale vragenlijst.

Centraliseren prostaatkankeroperaties

Negen ziekenhuizen slaan de handen ineen op het gebied van de oncologische prostaatchirurgie door het vormen van ‘Het Prostaatkankernetwerk’. Dit is een initiatief van het Antoni van Leeuwenhoek, VUmc/AMC, Noordwest Ziekenhuisgroep, MC Slotervaart, MC Zuiderzee, Rode Kruis Ziekenhuis, Andros Mannenkliniek en Ziekenhuis St Jansdal. Nauwe samenwerking en centralisatie van de operaties waarborgen kwalitatief hoogwaardige behandelresultaten voor de patiënt.

Opnieuw HKZ- kwaliteitskeurmerk voor Niercentrum Midden-Nederland

De dialysecentra van het Niercentrum Midden-Nederland voldoen aan de nieuwe normen voor goede en veilige patiëntenzorg. Het HKZ keurmerk  (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) is daarom verlengd met drie jaar. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt patiënten centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening.

Met mooie en gezonde benen de zomer in

Met mooie en gezonde benen de zomer in

Wist u dat:

behandeling van spataderen een positieve invloed heeft op uw gezondheid? St Jansdal beschikt over de nieuwste en modernste behandeltechnieken voor spataderbehandeling? Een spataderbehandeling tegenwoordig vrijwel pijnloos is?

Expositie St Jansdal

Expositie St Jansdal

Van april t/m juni 2018 zijn er weer nieuwe exposities in ziekenhuis St Jansdal. De exposities zijn te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur.

Longpunt voor hart- en longpatiënten

Longpunt voor hart- en longpatiënten

De werkgroep Noordwest-Veluwe van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert op woensdag 18 april 2018 in samenwerking met Harteraad (voorheen De Hart&Vaatgroep) en Ziekenhuis St Jansdal een longpunt over chronische hart- en longproblemen. Het thema is: “Dokter … hoe kom ik simpelweg mijn leven door?”

Actueel, pers- en nieuwsberichten