l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Wat kost mijn zorg?

Heeft u binnenkort een afspraak in ons ziekenhuis of bent u al patiënt? Belangrijk is dat u een verwijzing heeft van bijvoorbeeld uw huisarts, verloskundige of tandarts. Aan een afspraak bij de arts, onderzoek of behandeling zijn kosten verbonden. Meestal worden deze kosten vergoed door uw zorgverzekering, maar soms ook niet. U bent zelf verantwoordelijk om te achterhalen wat vergoed wordt door de verzekering en wat niet. Informeer vóór de behandeling bij uw zorgverzekeraar! Zo voorkomt u dat u voor financiële verrassingen komt te staan. 

 

Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit betekent dat u per jaar de eerste 385 euro van uw zorgkosten uit het basispakket zelf betaalt. Bij sommige verzekeraars kunt u vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico. Als u dat doet, krijgt u van uw zorgverzekeraar korting op de maandelijkse premie voor uw basisverzekering.

 

Het kan voorkomen dat u uw eigen risico betaalt over een ander jaar dan u verwachtte. Dit heeft te maken met het moment waarop een consult of behandeling is gestart. Het kan voorkomen dat u begin 2024 een afspraak heeft, maar dat de behandeling waar deze afspraak deel van uitmaakt al in 2023 is gestart, waardoor uw eigen risico van 2023 nog geldt. 

 

Het ziekenhuis brengt de kosten van uw behandeling in rekening aan de hand van een Diagnose Behandeling Combinatie (DBC). Dit zijn zorgproducten met een vaste prijs. In een DBC is vastgelegd voor welke diagnose u het ziekenhuis heeft bezocht en welke zorgactiviteiten u heeft ondergaan. Uw totale behandeling, van het eerste consult tot en met de laatste controle, kan uit meerdere DBC’s bestaan.

 

Voor 2024 is St Jansdal nog in onderhandeling met zorgverzekeraars. Klik hier voor de status van de onderhandelingen.

 

 

Wat u moet weten over het eigen risico
Heeft mijn zorgverzekeraar een contract met St Jansdal?
Uw factuur van het St Jansdal en uw zorgnota