l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Verpleging - leerling

Onderzoeksuitslagen direct zichtbaar in MijnStJansdal

Voortaan kunnen patiënten via MijnStJansdal uitslagen direct inzien. Uitslagen worden gedeeld zodra de uitslag bekend is. Het gaat om uitslagen van bijvoorbeeld bloedonderzoek, weefselonderzoek of beeldvormend onderzoek (zoals het verslag van een CT of MRI-scan). Real time inzage past bij de trend dat patiënten meer, beter en sneller geïnformeerd willen worden.

 

Meer regie

Direct zichtbaar betekent dat patiënten de uitslag voortaan op hetzelfde moment ontvangen als hun arts. De vertragingstijd van zeven dagen komt hiermee te vervallen. Zo hoeven patiënten niet onnodig lang in spanning te zitten. En kunnen zij zich beter voorbereiden op het gesprek met hun zorgverlener.

 

Kasper Bernardt, orthopeed en CMIO* van het St Jansdal, licht toe dat uitslagen mogelijk ook vragen kunnen oproepen. “Het is mogelijk dat patiënten uitslagen eerder zien dan hun arts. Dat vindt niet iedereen prettig. Patiënten bepalen zelf of ze de uitslagen alvast willen bekijken of willen wachten tot hun zorgverlener reageert. Uitslagen kunnen namelijk onverwacht zijn.”

 

Dave van de Velde, kinderarts en MIO: "Patiënten krijgen op de uitslagpagina altijd eerst een bericht te zien met waarschuwing. Belangrijkste is dat patiënten er zelf geen conclusies aan verbinden. Heeft u vragen nadat u de uitslagen bekeken heeft? Noteer ze en stel ze aan uw arts als hij/zij contact met u opneemt.”

 

Het gaat om uitslagen van onderzoeken die zijn aangevraagd door medisch specialisten van St Jansdal. Onderzoeken die door een huisarts zijn aangevraagd, blijven onder verantwoordelijkheid van de huisarts en ontvangen huisartsen rechtstreeks. Deze uitslagen worden niet getoond in MijnStJansdal.

 

Meer informatie is beschikbaar op www.stjansdal.nl/uitslagen. Vragen over MijnStJansdal kunnen ook gesteld worden aan medewerkers van het Digiplein via mijn@stjansdal.nl.

 

                                                                              

 

*Toelichting op de functies
(C)MIO staat voor (Chief) Medical Information Officer. Deze functies werken nauw samen en vormen de verbindende schakels tussen de medische staf en ICT. Dokter Bernardt en Van de Velde zijn betrokken bij projecten zoals het Elektronisch Patiënten Dossier en het patiëntenportaal MijnStJansdal. De CMIO vertaalt informatiebehoeften, die vanuit werk- en bedrijfsprocessen van een medisch specialist ontstaan, naar informatievoorzieningen. De MIO ondersteunt hierbij.

 

 

8 juli 2024