l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Verpleging - leerling

St Jansdal kiest voor begrijpelijke voorlichting met animaties

Ziekenhuis tekent contract Indiveo

 

Het St Jansdal gaat patiënten voorlichten met behulp van animaties om hen nog beter voor te bereiden op een afspraak, behandeling of opname in het ziekenhuis. Het St Jansdal tekende hiervoor een meerjarig-contract met Indiveo. Dit bedrijf ontwikkelt heldere zorganimaties en biedt dit aan in een online omgeving. 

 

 

Leonie Boven, voorzitter Raad van Bestuur, is blij met deze samenwerking: “Door animatie toe te voegen als middel kunnen we een kwaliteitsslag maken in onze voorlichting. Uit onderzoek blijkt dat informatie beter onthouden wordt als het visueel ondersteund is en in begrijpelijke taal uitgelegd. Zo kunnen onze patiënten zich nog beter voorbereiden. Dat is belangrijk. Weten hoe bijvoorbeeld een onderzoek gaat, draagt bij aan een gevoel van regie en het verminderen van angst."

 

Positieve reacties van patienten 

Afgelopen periode werd bij de polikliniek MDL en orthopedie een proef gehouden. Dit leverde positieve ervaringen op. Een patiënt zei: “Ik vond de divi heel duidelijk, fijn voor een goede voorbereiding”. Een ander liet weten: “Prettig om na de operatie alles nog eens op je gemak terug te kunnen kijken.” Een derde vond het “heel interessant en waardevol.”

 

Folders en animaties in MijnStJansdal

Het St Jansdal heeft dan ook besloten deze vorm van patiëntencommunicatie stap voor stap door te voeren bij alle vakgroepen en afdelingen. Folders en animaties worden automatisch gekoppeld aan de afspraken in patientenportaal MijnStJansdal. Als iemand een afspraak krijgt, kan diegene direct de betreffende folder of animatie bekijken in patientenportaal MijnStJansdal.

 

Én op de website 

Ook worden de animaties op de website gezet en is de tekst op papier verkrijgbaar voor patienten die minder digitaal vaardig zijn. 

 

 

Een voorbeeld 

 

1 september 2023