l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Pendelbus (1)

Pendeldienst tussen Harderwijk en Lelystad

Van maandag tot en met vrijdag rijdt de pendelbus tussen de ziekenhuislocaties Harderwijk en Lelystad. De dienst is bedoeld voor patiënten én hun begeleiders. Ook bezoekers aan patiënten die opgenomen zijn in Harderwijk kunnen gebruik maken van deze pendeldienst.

 

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is het dragen van een mondkapje sinds 1 juni 2020 verplicht in het openbaar vervoer voor reizigers van 13 jaar en ouder. Dit geldt ook voor reizigers die gebruik maken van de pendelbus.

 

Voor veel patiënten uit Lelystad die voor zorg of het bezoeken van familieleden naar het ziekenhuis in Harderwijk moeten, is het vervoer een probleem. We zijn blij dat we deze mensen vanaf heden een oplossing kunnen bieden met de pendelbus.

 

Gratis pendelbus

Gebruik van de pendelbus is gratis voor patiënten, familieleden, begeleiders, mantelzorgers en bezoekers van St Jansdal. Patiënten hebben wel voorrang. De buschauffeur kan vragen naar een patiëntenpas en/of afsprakenkaart, houd deze daarom bij de hand. Dit geldt niet voor patiënten die voor het eerst een afspraak in ons ziekenhuis hebben, voor de begeleiding die meegaat en voor bezoekers.

 

Rolstoelvriendelijk

De bus heeft acht zitplekken (excl. chauffeur) waaronder één rolstoelplek. De chauffeur helpt bij het in- en uitladen van de rolstoel. Wanneer er een rolstoel mee moet vermindert dit wel het aantal zitplaatsen. Het is helaas niet mogelijk om u scootmobiel mee te nemen in de bus.

 

Reserveren niet nodig

Reserveren voor de bus is vooralsnog niet nodig. De bus staat op geplande tijden (zie de dienstregeling) bij de hoofdingang van beide ziekenhuizen. Patiënten die gebruik willen maken van de bus voor een afspraak in het ziekenhuis adviseren wij om ruim te plannen door desnoods een bus eerder te pakken.

 

Dienstregeling

De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 6.55 en 19.10 uur volgens een vaste dienstregeling. De laatste bus komt om 19.45 uur aan in Harderwijk. De bus rijdt niet in het weekend. Zie de dienstregeling.