l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Al uw gegevens op één plek met een Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Steeds meer mensen willen inzicht in hun gezondheid. Een PGO is een app of een website die u kunt gebruiken om gegevens over uw eigen gezondheid te verzamelen. De gegevens kunnen afkomstig zijn van uw huisarts, uw ziekenhuis of bijvoorbeeld uw fysiotherapeut. Maar u kunt ze ook zelf verzameld hebben via een slimme horloge (eigen meetgegevens). Al die gegevens kunt u zelf bijeenbrengen op één plek: in uw eigen PGO. Er zijn meerdere PGO's waaruit u kunt kiezen.

 

PGO’s zijn nieuw en nog in ontwikkeling. Nog niet alle gegevens kunt u verzamelen in uw PGO. Maar wel steeds meer. En nog niet elke zorgverlener doet mee. Maar er zijn er steeds meer. Ziekenhuis St Jansdal doet mee. Uw PGO vervangt niet het portaal MijnStJansdal.

 

 

 

Wat is het verschil tussen MijnStJansdal en een PGO?

U ziet in een PGO dezelfde medische informatie (van het ziekenhuis) als in portaal MijnStJansdal.

 

Is een PGO wat voor mij?

Bent u 16 jaar of ouder en heeft u zorg nodig van meerdere zorgpartijen? En wilt u al deze medische gegevens op 1 plek bekijken? Dan is een PGO echt iets voor u. 

 

 

Hoe zit het met de veiligheid van mijn gegevens?

Om veilig gegevens te kunnen uitwisselen, zijn spelregels bedacht. Als aan die spelregels wordt voldaan, krijg een PGO of zorgaanbieder het MedMij label. Het St Jansdal heeft het MedMij label

 

Wanneer de gegevens eenmaal in uw eigen PGO staan, bent u zélf verantwoordelijk voor uw gegevens. Zo gebruikt u een PGO veilig:

  • Haal uw gegevens bij voorkeur thuis op, zodat niemand kan meekijken.
  • Deel nooit zomaar uw medische gegevens met iemand.
  • Zorg ervoor dat u na inloggen op uw PGO altijd opnieuw uw gegevens ophaalt. Anders kan het zijn dat u verouderde gegevens bekijkt.

 

MedMij is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland en wordt ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn en Sport.

 

Ja, ik wil aan de slag met een PGO

Het is aan te raden om een PGO te kiezen met het MedMij label (zodat gegevens veilig uitgewisseld worden). 

 

Welke PGO kies ik?

U gaat naar Kies een PGO die bij u past | digitalezorggids.nl. Dit is een website die u helpt de juiste PGO te kiezen. Vul in ieder geval stap 1, 2 en 3 in. 

 

Stap 1: Klik op de button ‘Gebruik de zoekfilters’.

 

Stap 2: Van welke zorgverleners wilt u uw medische gegevens in uw PGO hebben? (u kunt kiezen uit GGz instelling, huisarts, ziekenhuis/kliniek/revalidatie). Kies een PGO waarmee u ziekenhuis- en huisartsgegevens kunt ophalen.

 

Stap 3: Hoe wilt u uw PGO gebruiken (u heeft keuze uit website, app voor Apple, app voor Andoid).

 

U ziet daarna de PGO’s die aan uw wensen voldoen. U kunt nu een account aanmaken bij de PGO die u wilt. Wij raden u aan om de PGO eerst via de website te activeren, dit gaat makkelijker dan via de smartphone. Later kunt u de app downloaden op uw smartphone.

 

Nadat u een account heeft aangemaakt voor een PGO, kunt u uw gegevens bij ziekenhuis St Jansdal ophalen. U moet twee keer inloggen: 1 keer om in te loggen in de PGO en dan nog 1 keer om uw gegevens op te halen. Het ophalen van gegevens gaat altijd via DigiD.

Heeft u praktische vragen over het gebruik van een tablet, computer of app?

Bel de landelijke DigiHulplijn: 0800-1508 (gratis). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur. Getrainde vrijwilligers van de DigiHulplijn helpen u telefonisch verder of verwijzen u door naar ondersteuning bij u in de buurt bij vragen over:

  • een PGO app installeren;
  • account aanmaken;
  • gebruik van DigiD;
  • of een andere praktische digitale vraag.

 

 

Of loop eens binnen bij uw Bibliotheek. Bibliotheek Noordwest Veluwe, Flevomeer Bibliotheek Lelystad en Dronten hebben allen een Informatiepunt Digitale overheid. Zij helpen u gratis en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. 

Heeft u een vraag over uw medische gegevens in uw PGO?

Bijvoorbeeld:

  • Ik heb de labuitslagen bekeken in mijn PGO. Ik maak me zorgen dat mijn bloedwaarden niet goed zijn.
  • Ik snap niet wat de huisarts opgeschreven heeft.

Dit soort vragen stelt u aan uw zorgverlener die deze gegevens met u deelt, bijvoorbeeld de huisarts of de specialist in het ziekenhuis. U kunt in MijnStJansdal eenvoudig een bericht sturen naar uw eigen zorgverlener.