l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

St Jansdal begint met vaccineren van hoog-risicopatiënten

Deze week nodigt St Jansdal de eerste groep ‘hoog-risicopatiënten’ uit om hun vaccinatie tegen het coronavirus (covid-19) te komen halen. Het gaat om mensen die onder behandeling zijn bij St Jansdal en volgens de Gezondheidsraad met voorrang een vaccinatie moeten krijgen.

 

Voor patiënten met bepaalde aandoeningen kan het extra gevaarlijk zijn om corona op te lopen. De coronavaccinatie is voor hen dus extra belangrijk. De Gezondheidsraad heeft geadviseerd wie er in die groep ‘hoog-risicopatiënten’ vallen. Zij krijgen binnenkort een oproep voor vaccinatie in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn.

 

St Jansdal krijgt de eerste partij vaccins voor hoog-risicopatiënten omstreeks 25 maart aangeleverd. Omdat het ziekenhuis honderden patiënten gaat vaccineren, die elk twee vaccinaties krijgen, zal het vaccineren meerdere weken duren.

 

Zelf geen contact opnemen
Mensen hoeven zelf geen contact op te nemen om een afspraak voor vaccinatie te maken. Zij ontvangen vanzelf een bericht. St Jansdal stuurt vanaf deze week uitnodigingen naar de eerste groepen hoog-risicopatiënten. Patiënten die zich aangemeld hebben voor MijnStJansdal, ontvangen hier de uitnodiging. Met andere patiënten wordt telefonisch contact opgenomen voor een datum en tijdstip waarop ze verwacht worden.

 

Moderna-vaccin
Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten dat hoog-risicopatiënten het vaccin Moderna krijgen. Dit vaccin voldoet aan alle veiligheidseisen. In dit filmpje vertelt prof. Marjolein van Egmond meer over de werking en veiligheid van coronavaccins.

 

Andere risicopatiënten
Het ministerie van Volksgezondheid onderscheidt naast hoog-risicopatiënten ook nog andere risicopatiënten. Omdat er nog niet genoeg vaccins zijn voor iedereen, worden zij op een later moment gevaccineerd. Of dat gebeurt bij de GGD, bij de huisarts of in het ziekenhuis is op dit moment nog niet bekend. Op de website www.coronavaccinatie.nl leest u meer over de volgorde van de vaccinaties.

 

Meer informatie:

 

22-03-2021