l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Verpleging - leerling

Schenking dialysemachines aan ziekenhuis Suriname

Niercentrum Midden Nederland krijgt nieuwe dialysemachines. De eerste machines in St Jansdal locatie Harderwijk zijn afgelopen week vervangen. De komende maanden worden de apparaten in Meander Medisch Centrum in Amersfoort vernieuwd. De 40 oude dialysemachines worden door Meander geschonken aan RCR Health Centre, een medisch centrum in Paramaribo, Suriname. Directeur Redjinder P. Thakoersingh nam de eerste elf machines in ontvangst.

Internist-nefroloog Kwok Wai Mui is verheugd: “We zijn blij dat de dialysemachines een goede bestemming krijgen in Suriname. In Harderwijk kunnen we nu de patiënten behandelen met de nieuwste apparatuur, die ARBO technisch beter geschikt zijn voor onze dialyse verpleegkundige.”

 

 

Dialysezorg in Suriname

Dialyse in Suriname is een zeer kostbaar onderdeel van de gezondheidszorg. Het land kent een explosief groeiend aantal nierpatiënten. De vraag naar dialyse is daardoor erg groot terwijl het aantal plaatsen gering is en de kosten hoog zijn. Daardoor is het bijna onmogelijk om kwalitatief goede dialyse aan te bieden. RCR Health Centre heeft op dit moment zes dialyseplaatsen maar zou graag uitbreiden naar ruim 20 dialyseplaatsen. De apparaten zijn dan ook meer dan welkom en bespaart ze hoge investeringskosten. Redjinder P. Thakoersingh : “Als directeur van het medisch centrum (RCR Healthcentre ) in Suriname maar ook namens de dialysepatiënten aldaar, willen wij iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, enorm bedanken voor het schenken van deze dialysemachines. Er is een groot tekort aan dialyseplaatsen in Suriname en mede hierdoor kunnen we weer vele mensen daar helpen. Hartelijk dank namens de dialysepatiënten in Suriname!”