l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

voeding

Zorg voor voeding

St Jansdal is aangesloten bij ‘Goede Zorg Proef Je’, een project van Alliantie Voeding in de Zorg. In het Nationaal Preventieakkoord staat dat alle Nederlandse ziekenhuizen in 2030 een gezond voedingsaanbod moet hebben. In een onlangs getekende intentieverklaring heeft St Jansdal aangegeven dat het ziekenhuis dit in 2025 gerealiseerd wil hebben. Daarnaast heeft St Jansdal een visie op voeding geschreven. Vanuit deze visie is het ziekenhuis een nieuw voedingsconcept aan het ontwikkelen.  

Nieuws

Ziekenhuis St Jansdal tekent bestuurlijke intentieverklaring Gezond 2025

Ziekenhuis St Jansdal tekent bestuurlijke intentieverklaring Gezond 2025

Ziekenhuis St Jansdal ondertekende op 28 juni 2022 samen met twintig andere instellingen in Nederland de intentieverklaring ‘Gezond 2025’ van de Alliantie Voeding in de Zorg. Hiermee benadrukt het ziekenhuis het belang van de verandering naar een gezonder een duurzamer voedingsaanbod voor patiënten, medewerkers en bezoekers. St Jansdal werkt hierin samen met Goede zorg proef je en zet zich in op het behalen van de doelstellingen van het Nationaal Preventieakkoord.

 

St Jansdal zet in op gezonde voeding

St Jansdal is toegetreden tot de groep Nederlandse ziekenhuizen die de Voorhoede vormen van het project ‘Goede Zorg Proef Je’. Ziekenhuizen die zich hierbij aansluiten, zetten zich actief in voor een gezond voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Eiwitrijke voeding voor patiënten

Met een dienblad vol heerlijke gerechtjes komt een voedingsassistente de patiëntenkamer oplopen. “Dat ziet er smakelijk uit!” zegt een patiënte terwijl ze een salade van het blad afpakt. “Sinds 4 januari krijgt elke patiënt in ons ziekenhuis keuze uit extra gerechtjes,” vertelt Miriam Lauwen, coördinator voedingsdienst. “Naast dat het een traktatie is voor de patiënt, heeft het gerechtje ook nog eens een hoog eiwitgehalte.”