l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12.00 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

Website Spoedpost Harderwijk

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

Website Huisartsenpost Lelystad

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Vrijwilliger in het St Jansdal

Heb je er weleens aan gedacht om vrijwilligerswerk te gaan doen? Als vrijwilliger in het St Jansdal kun je veel voor ons en onze patiënten betekenen. Hoe? Je kunt bijvoorbeeld patiënten en bezoekers begeleiden naar verschillende afdelingen. Een andere mogelijkheid is als gastheer of gastvrouw  patiënten op hun gemak stellen op de verpleegafdelingen of spoedeisende hulp. Allemaal bijzondere contactmomenten, waarmee de patiënt geholpen wordt.

 

Onze patiënten verdienen de beste zorg en aandacht, want daardoor genezen en herstellen zij sneller. We hebben verpleegkundigen en artsen voor de echte medische taken, maar juist de ondersteuning daarbij is zo waardevol.

Vrijwilligersgroepen

Ziekenhuis St Jansdal is dankbaar voor de dagelijkse inzet van onze vrijwilligers. Onze vrijwilligers geven extra zorg en aandacht en ondersteunen daar waar nodig bij de vele activiteiten binnen ons ziekenhuis. St Jansdal hecht veel waarde aan de inzet van vrijwilligers, omdat zij een belangrijke rol vervullen bij het uitdragen van de missie van het ziekenhuis:

 

Met liefde en compassie de beste zorg verlenen in een helende omgeving.

 

Voor de vrijwilliger zelf biedt het vrijwilligerswerk de mogelijkheid om zich nuttig te maken en in te zetten voor anderen. Het biedt tevens de kans om sociale contacten en werkervaring op te doen.

 

Er zijn verschillende vrijwilligersgroepen in het ziekenhuis werkzaam:

Vrijwilligers coördinator

De vrijwillige coördinatoren zijn samen met de teamleider voeding en catering verantwoordelijk voor de vrijwilligers. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag in een ochtend of avondrooster werkzaam op de verpleegafdelingen.

 

Jij draagt onder andere zorg voor het rooster en de onkostendeclaraties. Als er vacatures zijn geef je dit door aan de teamleider voeding en catering die verantwoordelijk is voor deze vrijwilligersgroep. De teamleider voert samen met jou het gesprek met nieuwe kandidaten. 

 

Interesse?

Laat het ons weten via vrijwilligers@stjansdal.nl

Vrijwilliger parkeerservice

De vrijwilligers van de parkeerservice staan voor de hoofdingang van het ziekenhuis om auto’s van patiënten en bezoekers te parkeren. Door deze parkeerservice hoeven patiënten en bezoekers niet zelf op zoek naar een parkeerplaats. Na een bezoek aan het ziekenhuis kunnen zij snel weer instappen en wegrijden. 

 

De medewerkers van de parkeerservice doen veel meer dan alleen auto’s parkeren. Zo leiden zij de verkeersstroom bij de hoofdingang in goede banen. Ook zorgen zij voor een goede ontvangst van onze patiënten en bezoekers. Zij houden de deur open, bieden een arm bij het uitstappen of pakken de rollator uit de auto. Dit allemaal om onze patiënten en bezoekers een gastvrij onthaal te geven.

Gastheer/gastvrouw centrale hal

Als vrijwilliger in de centrale hal ben je het visitekaartje van het ziekenhuis. Je ontvangt de patiënten/bezoekers, wijst hen de weg of begeleidt hen naar een afdeling. Voor deze functie zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Heb je interesse om als gastheer/vrouw in de Centrale Hal aan de slag te gaan? Laat het ons dan weten via vrijwilligers@stjansdal.nl!

Gastheer/gastvrouw centrale hal Lelystad

Als vrijwilliger in de centrale hal ben je het visitekaartje van het ziekenhuis. Je ontvangt de patiënten/bezoekers, wijst hen de weg of begeleid hen naar een afdeling.

Chauffeur pendelbus

Ziekenhuis St Jansdal is een streekziekenhuis met vestigingen in Harderwijk en Lelystad. Voor veel patiënten uit Lelystad die voor zorg, of het bezoeken van familieleden naar het ziekenhuis in Harderwijk moeten, is het vervoer een probleem. Als extra dienstverlening heeft het ziekenhuis een pendelbus die op werkdagen volgens een vast schema tussen de twee locaties heen en weer rijdt.

Als Chauffeur op de pendelbus verzorg je het vervoer tussen het St Jansdal in Harderwijk en Lelystad. 

 

Wij zoeken chauffeurs!

In bezit van: rijbewijs B

Voor de diensten: maandag tot en met vrijdag, 06.45 - 11.30 uur / 11.30 - 16.15 uur / 16.15 - 19.45 uur

 

Interesse?

Laat het ons weten via vrijwilligers@stjansdal.nl

Gastheer/gastvrouw verpleegafdelingen

Als vrijwilliger op de verpleegafdeling lever je een extra bijdrage te leveren aan de dagelijkse zorg van de patiënten tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Zo maak je een praatje met patiënten die weinig bezoek krijgen, maar kan je ook samen met een verpleegkundige een patiënt ophalen bij de OK. Voor deze functie zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Heb je interesse om als gastheer/vrouw op de verpleegafdeling aan de slag te gaan? Laat het ons dan weten via vrijwilligers@stjansdal.nl!

Vrijwilliger kunst

Een keer per kwartaal worden de poligangen ingericht met nieuwe kunst. Je ontvangt tijdens deze wisseling de nieuwe exposanten en helpt hen met inrichten.

Vrijwilliger OSAS

Het St Jansdal kent een zogenaamd ‘slaapteam’, dat zich gezamenlijk bezighoudt met de behandeling en diagnose slaapproblematiek. Voordat de patiënt wordt opgenomen voor een slaaponderzoek vinden er verschillende poliklinische onderzoeken plaats. Als vrijwilliger ontvang en begeleid je deze patiënten gedurende deze dag. 

Vrijwilliger IVI

Op de poliklinische operatiekamer (POK) worden wekelijks patiënten behandeld met een Intra Vitreale Injectie (IVI). IVI is een injectie waarbij een zeer geringe hoeveelheid geneesmiddel in het glasachtig lichaam van het oog wordt gespoten. Als vrijwilliger bij de IVI ontvang en begeleid je deze patiënten voor en na de ingreep. 

Gastheer/gastvrouw spoedeisende hulp

Als vrijwilliger op de SEH verstrek je informatie over de werkwijze van de afdeling aan de patiënt en familie (dmv een folder). Je verzorgt hand- en spandiensten voor de verpleging en loopt met een verpleegkundige en patiënt mee naar onderzoeken op andere afdelingen.

Vrijwilliger POK/keel-neus-oor

Als vrijwilliger ben je werkzaam op de POK (poliklinische operatiekamer), waar o.a. KNO-ingrepen worden uitgevoerd bij kinderen. Je ontvangt en begeleid hier de kinderen en hun ouders. Je helpt met het voorbereiden van de recoveryzaal en het weer opruimen daarvan.