l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Vrijwilliger in het St Jansdal

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Ben je gastvrij en behulpzaam? Dan kunnen wij je goed gebruiken als vrijwilliger bij ziekenhuis st Jansdal!

 

Het vrijwilligersteam van Ziekenhuis St Jansdal bestaat uit zo’n 200 vrijwilligers.

St Jansdal hecht veel waarde aan de inzet van vrijwilligers, omdat zij een belangrijke rol vervullen bij het uitdragen van de missie van het ziekenhuis:  

 

Met liefde en compassie de beste zorg verlenen in een helende omgeving.

 

Onze patiënten verdienen de beste zorg en aandacht, want daardoor genezen en herstellen zij sneller. Als vrijwilliger in het st Jansdal kun je veel voor ons en onze patiënten betekenen.  Dit in de vorm van extra aandacht voor de patiënten en ondersteuning van het personeel. Bijvoorbeeld door de mensen welkom te heten, de weg te wijzen en op hun gemak te stellen. Maar ook hulp bij het gebruik van de aanmeldzuilen,  parkeerbeheer, rijden van de pendeldienst en inrichten van de kunst exposities wordt gedaan door vrijwilligers. Allemaal bijzondere contactmomenten, waarmee de patiënt geholpen wordt.

 

Hieronder staan de verschillende vrijwilligersgroepen. Wanneer er een vacature is, staat dit er tussen haakjes bij vermeld.

SPOED ! - VACATURES - Gastheer/gastvrouw Acute en Electieve (geplande) Opname Afdeling en Kliniek Harderwijk

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Geef je graag aandacht aan mensen, ben je sociaal en behulpzaam? Dan kunnen we je goed gebruiken als vrijwillige gastheer/vrouw op de verpleegafdelingen van het St Jansdal in Harderwijk!

Onze patiënten verdienen de beste zorg en aandacht, want daardoor genezen en herstellen zij sneller. Als vrijwilliger in het St Jansdal kun je veel voor ons en onze patiënten betekenen. Dit in de vorm van extra aandacht voor de patiënten en ondersteuning van het personeel.

 

Wij zoeken op dit moment een vrijwilliger voor de Acute Opname Afdeling (AOA) en Electieve Opname Afdeling (EOA) op vrijdag van 12.00 - 16.00 uur.

 

Jij helpt met het overplaatsen van bedden met patiënten naar een andere afdeling, helpen inpakken van de persoonlijke spullen en opruimen van het nachtkastje.

Tijdens je dienst ben je op de vrijwilligerstelefoon bereikbaar voor de verpleegafdelingen of heb je een standplaats bij één van de afdelingen. Je werkt nauw samen met verpleegkundigen en voedingsassistenten.

 

Ook zoeken we op dit moment een vrijwilliger voor de verpleegafdeling, voor de vrijdag van 09.30 - 13.00 uur en (MET SPOED) voor 16.00 - 20.00 uur.

 

Als vrijwillig gastvrouw/-heer help je op de verpleegafdelingen. Aan het begin van je dienst stem je de taken af met de verpleegafdelingen. Zo hoor je welke patiënten behoefte hebben aan contact en waarbij je kunt helpen. Bijvoorbeeld:

 • Extra aandacht voor patiënten in de vorm koffie/thee met ze drinken, wandelen, een spelletje doen
 • Ondersteunen bij patiënt transport
 • Spullen voor de verpleging halen en brengen
 • Rondbrengen post en bloemen
 • Leveren van hand- en spandiensten waar dat kan en mag 

Tijdens je dienst ben je op de vrijwilligerstelefoon bereikbaar voor de verpleegafdelingen of heb je een standplaats bij één van de afdelingen. Je werkt nauw samen met verpleegkundigen en voedingsassistenten. De werktijden zijn maandag t/m vrijdag 09.30 - 13.00 uur en van 16.00 – 20.00 uur.

 

 

Wat vragen we van je?
Je bent gastvrij en hebt een representatieve uitstraling. Je bent geeft graag aandacht aan mensen en kunt je goed verplaatsen in de patiënten. Je toont initiatief maar weet ook goed grenzen te stellen in je taken als vrijwilliger. Je voert dus geen medische taken uit. Je loopt veel en komt op veel plekken in het ziekenhuis. Het (samen met iemand anders) overplaatsen van bedden met patiënten vraagt de nodige kracht, het is dus belangrijk dat je lichamelijk fit bent. Je bent minimaal 1 dagdeel per 2 weken beschikbaar, liefst elke week. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst.

 

Wat bieden we jou?

 • Gebruik van dienstkleding
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

Wie zijn wij?
Het vrijwilligersteam van Ziekenhuis St Jansdal bestaat uit zo’n 200 vrijwilligers.

Onze vrijwilligers geven extra zorg en aandacht en ondersteunen daar waar nodig bij de vele activiteiten binnen ons ziekenhuis. St Jansdal hecht veel waarde aan de inzet van vrijwilligers, omdat zij een belangrijke rol vervullen bij het uitdragen van de missie van het ziekenhuis:  

Met liefde en compassie de beste zorg verlenen in een helende omgeving.

 

Enthousiast geworden?

Mail voor meer informatie over de functie, of om je aan te melden naar vrijwilligers@stjansdal.nl.

Graag met vermelding van de dagen/dagdelen dat je beschikbaar zou kunnen zijn en je telefoonnummer.

SPOED ! - VACATURES Vrijwilliger parkeerservice Harderwijk

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Kun je goed overzicht houden en ben je behulpzaam? Meld je dan aan als parkeervrijwilliger voor het st Jansdal in Harderwijk!

 

Wat ga je doen?

Als parkeervrijwilliger zorg je voor een gastvrije ontvangst van onze patiënten en bezoekers. Je houdt  de deur open, biedt een arm bij het uitstappen, of helpt een rollator uit de auto te halen. Op verzoek parkeer je auto’s van patiënten en haalt ze later weer op. Je leidt het verkeer bij de hoofdingang in goede banen en houdt de omgeving schoon en netjes.


Werktijden:
Maandag t/m vrijdag  van 8.30-12.30 uur of 12.30- 16.00 uur

 

Wat vragen we van je?

Je bent vriendelijk, behulpzaam en flexibel. Je hebt een representatieve uitstraling en toont initiatief. Je bent fysiek in goede conditie, omdat je vaak langere tijd moet staan. Je bent in het bezit van een rijbewijs B en minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar. Verder is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. 

 

Wat bieden we jou?

 • Gebruik van dienstkleding
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

Enthousiast geworden?

Mail voor meer informatie over de functie, of om je aan te melden naar vrijwilligers@stjansdal.nl

 

SPOED ! - VACATURES Gastheer/gastvrouw centrale hal Harderwijk

We zijn op dit moment dringend op zoek naar vrijwilligers voor donderdagmiddag, vrijdagochtend en vrijdagmiddag! Kun je andere dagen/dagdelen? Dan zetten we je gegevens graag de wachtlijst. Het mailadres staat onderaan.

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Ben je gastvrij en behulpzaam? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de centrale hal van het St Jansdal in Harderwijk!

 

Wat ga je doen?

Via de centrale hal komen alle gasten, bezoekers en patiënten binnen die om verschillende redenen het ziekenhuis komen bezoeken.  Bijvoorbeeld voor een polibezoek, (dag)opname, afspraak of visite. Je werkt nauw  samen met de medewerkers van de receptie en poliklinieken. Als vrijwilliger help je onder andere bij: 

 • Rondlopen in de centrale hal en patiënten en bezoekers een warm welkom bieden.
 • Zoekenden of hulpbehoevenden een helpende hand bieden door de weg te wijzen, door te begeleiden naar een afdeling of te helpen bij de aanmelding bij de aanmeldzuilen.
 • Op verzoek van een afdeling een patiënt begeleiden naar een andere afdeling of de uitgang
 • Helpen met het bestellen van een taxi
 • Het netjes houden van de leestafel en zitjes.
 • Bloemen en kaarten naar de afdeling brengen op verzoek van de receptie.

Werktijden:
Maandag t/m vrijdag  van 8.00-12.00 of 8.30-12.30 en in de middag 12.30- 16.00 of 13.00-16.30 uur.

 

Wat vragen we van je?

Je bent gastvrij en behulpzaam. Je hebt een representatieve uitstraling en toont initiatief. Je bent fysiek in goede conditie, omdat je vaak langere tijd moet staan en lopen. Verder is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst.  Je bent minimaal 1 dagdeel per 2 weken beschikbaar, liefst elke week.

 

Wat bieden we jou?

 • Gebruik van dienstkleding
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

Enthousiast geworden?

 

Je kunt je mail sturen naar vrijwilligers@stjansdal.nl. Wil je ook de dagen/dagdelen vermelden dat je beschikbaar bent en je telefoonnummer? Alvast bedankt.

VACATURES - Gastheer/gastvrouw spoedeisende hulp Harderwijk

Op dit moment zijn er meerdere vacatures!

 

Vijdag 1x 14 dagen 10.30 - 15.00 uur

Zaterdag 1x 14 dagen 15.00 - 19.00 uur

Zondag 1x 14 dagen 11.00 - 15.00 uur

 

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Blijf jij rustig in een vaak hectische omgeving? Dan kunnen we je goed gebruiken als vrijwilliger op de Spoedeisende Hulp!

 

Wat ga je doen?

Als vrijwillige gastvrouw of gastheer bij de Spoedeisende Hulp, draag je bij aan een prettige omgeving voor patiënten en personeel.  Je werkzaamheden zijn in nauw overleg met het personeel en bestaan onder andere uit:

 • Aanbieden van koffie/thee/eten aan patiënten en hun begeleiders
 • Begeleiden van patiënten naar röntgen of de poliklinieken
 • Emotionele steun geven aan patiënten en hun begeleiders op de SEH
 • Opruimen van de wachtkamer, familiekamer en rolstoelen
 • Teamkamer netjes houden en de afwasmachine vullen/legen
 • Het op peil houden van de voedselvoorraad en het inruimen ervan
 • Verlenen van hand- en spandiensten voor de verpleging

 

Werktijden:

Doordeweeks van 10.30-15.00 uur of van 15.00-20.00 uur

Weekend van 11.00-15.00 uur of van 15.00-19.00 uur

 

Wat vragen we van je?

Je bent gastvrij en hebt een representatieve uitstraling. Je bent minimaal 1 dagdeel per 2 weken beschikbaar. Je werkt met een wisselend rooster, waarbij je ook in het weekend en op feestdagen wordt ingezet. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst en graag werkt in een hectische omgeving. 

 

Wat bieden we jou?

 • Gebruik van dienstkleding
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

Enthousiast geworden?

Je kunt je mail sturen naar vrijwilligers@stjansdal.nl, vermeld dan ook je telefoonnummer.

 

 

VACATURE - Vrijwilliger Tijdschriften Harderwijk

Op dit moment is er een vacature! 

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Houd je van gezelligheid en kun je goed samenwerken? Meld je dan aan als vrijwilliger tijdschriften bij het St Jansdal in Harderwijk!

 

Wat ga je doen?

Op verschillende plaatsen in het ziekenhuis liggen tijdschriften, bijvoorbeeld in wachtkamers en op verpleegafdelingen. De tijdschriften worden verspreid door het ziekenhuis door een gezellige groep vrijwilligers. Je taak bestaat uit het ophalen van  de oude tijdschriften en vervangen door nieuwe.
Hierbij wordt je aangestuurd door de coördinator tijdschriften.

Werktijden:
1 x per maand op dinsdagochtend van 09.00-12.00 uur.

 

Wat vragen we van je?

Je kunt goed samenwerken. Een fysiek goede conditie omdat je veel moet lopen in deze functie en de tijdschriften op karren worden vervoerd.  

 

Wat bieden we jou?

 • Gebruik van dienstkleding (blouse)
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de bovenstaande vacature? We zien graag je mail (met vermelding van je telefoonnummer) tegemoet! Je kunt mailen naar vrijwilligers@stjansdal.nl.

 

Gastheer/gastvrouw centrale hal Lelystad

Op dit moment is er geen vacature. Ben je na het lezen van onderstaande informatie enthousiast geworden, dan kunnen we je gegevens op de wachtlijst zetten. Op het moment dat er een nieuwe vacature is, kunnen we dan contact met je opnemen. Je kunt een mail sturen naar vrijwilligers@stjansdal.nl. Wil je dan ook je telefoonnummer vermelden?

 

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Ben je gastvrij en behulpzaam? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de centrale hal van het St Jansdal in Lelystad!

 

Wat ga je doen?

Via de centrale hal komen alle gasten, bezoekers en patiënten binnen die om verschillende redenen het ziekenhuis komen bezoeken. Bijvoorbeeld voor een polibezoek, (dag)opname, afspraak of visite. Je werkt nauw  samen met de medewerkers van de receptie en poliklinieken. Als vrijwilliger help je onder andere bij: 

 • Rondlopen in de centrale hal en patiënten en bezoekers een warm welkom bieden.
 • Patiënten helpen zich aan te melden bij de digitale zuilen.
 • Zoekenden of hulpbehoevenden een helpende hand bieden door de weg te wijzen, door te begeleiden naar een afdeling of te helpen bij de aanmelding bij de aanmeldzuilen.
 • Op verzoek van een afdeling een patiënt begeleiden naar een andere afdeling of de uitgang
 • Helpen met het bestellen van een taxi

 

Werktijden:
Maandag t/m vrijdag  van 8.30-12.00 uur of 12.30- 16.00 uur

 

Wat vragen we van je?

Je bent gastvrij en behulpzaam. Je hebt een representatieve uitstraling en toont initiatief. Je bent fysiek in goede conditie omdat je vaak langere tijd moet staan en lopen. Verder is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Je bent minimaal 1 dagdeel per 2 weken beschikbaar, liefst elke week.

 

Wat bieden we jou?

 • Gebruik van dienstkleding
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

 

Gastheer/vrouw poliklinische OK oogheelkunde Harderwijk

We hebben op dit moment op deze afdeling geen vacature voor een vrijwilliger. Wel kunnen we je gegevens op de wachtlijst zetten. Je kunt een mail sturen naar vrijwilligers@stjansdal.nl. Wanneer er weer een vacature is, nemen we contact met je op. 

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Ben je gastvrij en behulpzaam? Meld je dan aan als vrijwilliger bij de vakgroep oogheelkunde van het St Jansdal in Harderwijk!

 

Wat ga je doen?

Op deze afdeling krijgen patiënten een korte behandeling door middel van een injectie in het oog. (Intra Vitreale Injectie). De patiënt meldt zich bij de balie, waarna hij opgehaald wordt door een verpleegkundige en meegenomen wordt voor de behandeling. Na de behandeling komt de patiënt terug in de oogkamer en kan daar bijkomen van de behandeling. Je werkt nauw samen met de medewerkers van de dagopname en poliklinische operatiekamer. Jouw taken als vrijwilliger zijn:

 • Jas aannemen van de patiënt
 • Zorgen dat bril en/of gehoorapparaat veilig opgeborgen wordt
 • Wegzetten rollator
 • De patiënt opvangen na de ingreep, kopje koffie/thee aanbieden.
 • Helpen bij het uittrekken van de OK-kleding (jasje, muts, schoenhoesjes, polsbandje)
 • Patiënt indien gewenst begeleiden naar de uitgang

Werktijden:

Woensdag of donderdag van 08.00-12.00 uur of 13.00-17.00 uur

 

Wat vragen we van je?

Je bent gastvrij en behulpzaam. Je toont initiatief maar weet ook goed grenzen te stellen in je taken als vrijwilliger. Je voert dus geen medische taken uit. Je hebt een representatieve uitstraling, je kunt zelfstandig werken en je kunt je makkelijk aanpassen.  Je bent fysiek in goede conditie en kunt goed omgaan met ouderen. Verder is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst.  Je bent minimaal 1 dagdeel per 2 weken beschikbaar, liefst elke week.

 

Wat bieden we jou?

 • Gebruik van dienstkleding (blouse)
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

 

 

Gastheer/gastvrouw POK/keel-neus-oor Harderwijk

We hebben op dit moment geen vacatures voor de POK/KNO!

 

Als je interesse hebt in deze functie, kunnen we je gegevens op de wachtlijst zetten. Bij een nieuwe vacature wordt er eerst gekeken naar de mensen op deze lijst. Wil je dit? mail dan naar vrijwilligers@stjansdal.nl met vermelding van je telefoonnummer en waarom je dit werk graag wilt doen.

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Kun je je goed inleven en ben je behulpzaam? Dan kunnen we je goed gebruiken als gastheer/vrouw op de poliklinische OK!

 

Wat ga je doen?
Op de poliklinische operatiekamer worden, onder andere, KNO-ingrepen uitgevoerd bij kinderen. Bijvoorbeeld het verwijderen van de amandelen of het plaatsen van buisjes in de oren.
Als vrijwillige gastvrouw of gastheer op deze afdeling, ben je er vooral voor de ouders van de patiëntjes.

 • Je biedt de wachtende ouder koffie/thee aan
 • Je begeleidt de ouders van de wachtruimte naar de uitslaapkamer
 • Je helpt met voorbereiden uitslaapkamer en het weer opruimen daarvan
 • Je bent op de hoogte van de regels die voor de ouders gelden en helpt deze te bewaken

Werktijden:
Dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 07.30 tot ± 12.00 uur.

 

Wat vragen we van je?

Je bent gastvrij en vriendelijk. Je kunt je goed verplaatsen in de belevingswereld van ouders en kinderen. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Je bent minimaal 1 dagdeel per 2 weken beschikbaar.

 

Wat bieden we jou?

 • Gebruik van dienstkleding
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

Enthousiast geworden?

Mail voor meer informatie over de functie, of om je aan te melden naar vrijwilligers@stjansdal.nl

 

Chauffeur pendelbus Harderwijk - Lelystad v.v.

Op dit moment hebben we GEEN vacature 

 

Als je interesse hebt in deze functie, kunnen we je gegevens op de wachtlijst zetten. Bij een nieuwe vacature wordt er eerst gekeken naar de mensen op deze lijst. Wil je dit? mail dan naar vrijwilligers@stjansdal.nl met vermelding van je telefoonnummer en waarom je dit werk graag wilt doen.

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Houd je van autorijden en maak je makkelijk contact? Meld je dan aan als vrijwillig chauffeur voor de pendeldienst tussen de ziekenhuizen in Harderwijk en Lelystad!

 

Wat ga je doen?

Ziekenhuis St Jansdal is een streekziekenhuis met vestigingen in Harderwijk en Lelystad. Voor veel patiënten uit Lelystad die voor zorg, of het bezoeken van familieleden naar het ziekenhuis in Harderwijk moeten, is het vervoer een probleem. Als extra dienstverlening heeft het ziekenhuis een pendelbus die op werkdagen volgens een vast schema tussen de twee locaties heen en weer rijdt.

Als chauffeur op de pendelbus verzorg je het vervoer tussen het St Jansdal in Harderwijk en Lelystad. Je helpt de mensen met in-en uitstappen als dat nodig is.

Wat vragen we van je?
Je bent vriendelijk en behulpzaam.  Je bent fysiek in goede conditie zodat je mensen kunt ondersteunen bij het in-en uitstappen. Je bent in het bezit van een rijbewijs B krijgt een rijvaardigheidstest voordat je begint. Je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar. Verder is het belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. 

 

Wat bieden we jou?

 • Gebruik van dienstkleding
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

Enthousiast geworden?

Mail voor meer informatie over de functie, of om je aan te melden naar vrijwilligers@stjansdal.nl

Vrijwilliger inrichten tijdelijke kunstexposities Harderwijk

 

Op dit moment hebben we geen vacature.

 

Als je interesse hebt in deze functie, kunnen we je gegevens op de wachtlijst zetten. Bij een nieuwe vacature wordt er eerst gekeken naar de mensen op deze lijst. Wil je dit? mail dan naar vrijwilligers@stjansdal.nl met vermelding van je telefoonnummer en waarom je dit werk graag wilt doen.

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Houd je van kunst en ben je handig?  Meld je dan aan als kunstvrijwilliger bij het St Jansdal in Harderwijk!

 

Wat ga je doen?

In de algemene ruimtes van het St Jansdal wordt de kunst verzorgd door de kunstcommissie van het ziekenhuis. De kunstcommissie is verantwoordelijk voor onder andere het verzorgen van de wisselexposities en invulling van de kunstvitrine. De kunstvrijwilliger ondersteunt de werkzaamheden van de kunstcommissie van het ziekenhuis. De kunstvrijwilliger werkt altijd op aanwijzing van en onder begeleiding van de leden van de kunstcommissie. Je taken zijn onder andere:

 • Ondersteuning bieden bij het inrichten van een wisselexpositie
 • Helpen met ophangen en bevestigen van de kunststukken aan de ophangrail
 • Hulp bij andere activiteiten die door de kunstcommissie worden georganiseerd

Werktijden:
De exposities wisselen elke drie maanden.  De wisseling vind plaats lke eerste dinsdag- en/of donderdagavond van het kwartaal.

 

Wat vragen we van je?

Je houdt van kunst en kunt beoordelen welke kunst geschikt is voor in het ziekenhuis. Ook ben je handig en behulpzaam.

 

Wat bieden we jou?

 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

Enthousiast geworden?

Mail voor meer informatie over de functie, of om je aan te melden naar vrijwilligers@stjansdal.nl

Coördinator pendelbus

Op dit moment is er geen vacature.

 

Onze patiënten verdienen de beste zorg en aandacht, want daardoor genezen en herstellen zij sneller. Als vrijwilliger in het St Jansdal kun je veel voor ons en onze patiënten betekenen. Dit in de vorm van extra aandacht voor de patiënten en ondersteuning van het personeel.

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Ben je goed in mensen aansturen en roosters maken? Dan kunnen we je goed gebruiken als vrijwillig coördinator voor de chauffeurs van de pendelbus! Deze bus rijdt op werkdagen heen en weer tussen de locaties van St Jansdal in Harderwijk en Lelystad.

 

Wat ga je doen?

Als coördinator vrijwilligers ben je samen met een teamleider verantwoordelijk voor het aansturen van de vrijwilligers die chauffeur zijn op de pendelbus. Je hoeft zelf niet te gaan rijden of je moet dit juist graag willen doen. Je taken zijn onder andere: 

 

 • Je bent aanspreekpunt voor de groep vrijwilligers en voor de teamleider.
 • Je maakt het rooster. Bij afwezigheid/vakantie is het in eerste instantie aan de vrijwilliger zelf om vervanging te regelen. Wanneer dit niet lukt help je hierbij.
 • Wanneer er vacatures zijn geef je dit door aan de teamleider van Hotelservices. Je voert samen gesprekken met nieuwe kandidaten.
 • Je verzamelt per kwartaal reiskostendeclaraties van de vrijwilligers en stuurt ze door.
 • Twee tot drie keer per jaar is er een vergadering met alle coördinatoren en teamleiders.
 • Je stuurt de digitale nieuwsbrieven van St Jansdal door naar de vrijwilligers uit je groep.
 • Je attendeert de teamleider van Hotelservices op ziekte of een jubileum van een vrijwilliger, zodat er bloemen gestuurd kunnen worden.

 

Wat vragen we van je?

Je bent digitaal vaardig en kunt goed overzicht houden.

Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst.

 

Wat bieden we jou?

 • Een onkostenvergoeding voor coördinatoren van € 125,- per jaar, dit is exclusief reiskosten
 • Een emailadres van het St Jansdal
 • Gebruik van dienstkleding
 • Reiskostenvergoeding
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

Wie zijn wij?
Het vrijwilligersteam van Ziekenhuis St Jansdal bestaat uit zo’n 200 vrijwilligers.

Onze vrijwilligers geven extra zorg en aandacht en ondersteunen daar waar nodig bij de vele activiteiten binnen ons ziekenhuis. St Jansdal hecht veel waarde aan de inzet van vrijwilligers, omdat zij een belangrijke rol vervullen bij het uitdragen van de missie van het ziekenhuis:  

Met liefde en compassie de beste zorg verlenen in een helende omgeving.

 

Op dit moment is er geen vacature.

Coördinator vrijwilligers spoedeisende hulp Harderwijk

Er is op dit moment een geen vacature voor coördinator! 

Als je interesse hebt in deze functie, kunnen we je gegevens op de wachtlijst zetten. Bij een nieuwe vacature wordt er eerst gekeken naar de mensen op deze lijst. Wil je dit? Mail dan naar vrijwilligers@stjansdal.nl met vermelding van je telefoonnummer en waarom je dit werk graag wilt doen.

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Ben je goed in mensen aansturen en roosters maken? Dan kunnen we je goed gebruiken als vrijwilliger op de Spoedeisende Hulp!

 

Wat ga je doen?

Als coördinator vrijwilligers ben je samen met een teamleider verantwoordelijk voor het aansturen van de vrijwilligers op de betreffende afdeling.

 • Je bent aanspreekpunt voor de groep vrijwilligers en voor de teamleider.
 • Je draagt zorg voor het rooster van het project waar je coördinator van bent. Bij afwezigheid/vakantie is het in eerste instantie aan de vrijwilliger zelf om vervanging te regelen. Wanneer dit niet lukt help je hierbij.
 • Wanneer er vacatures zijn geef je dit door aan de teamleider van Hotelservices. Je voert samen gesprekken met nieuwe kandidaten.
 • Je verzamelt per kwartaal reiskostendeclaraties van de vrijwilligers en stuurt ze door.
 • Twee tot drie keer per jaar is er een vergadering met alle coördinatoren en teamleiders.
 • Je stuurt de digitale nieuwsbrieven van St Jansdal door naar de vrijwilligers uit je groep.
 • Je attendeert de teamleider van Hotelservices op ziekte of een jubileum van een vrijwilliger, zodat er bloemen gestuurd kunnen worden.

 

Wat vragen we van je?

Je bent digitaal vaardig en kunt goed overzicht houden.

Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst.

 

Wat bieden we jou?

 • Een onkostenvergoeding voor coördinatoren van € 125,- per jaar, dit is exclusief reiskosten
 • Een emailadres van het St Jansdal
 • Gebruik van dienstkleding
 • Gratis parkeren
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

Heb je interesse? Vragen? We horen het graag! Je kunt een mail sturen naar vrijwilligers@stjansdal.nl, dan nemen wij contact met je op. Wil je in je mail je telefoonnummer vermelden?

 

 

Coördinator vrijwilligers verpleegafdeling Harderwijk

Er is op dit moment geen vacature voor coördinator

 

Zoek je naar een zinvolle manier om je vrije tijd te besteden? Ben je goed in mensen aansturen en roosters maken? Dan kunnen we je goed gebruiken als vrijwilliger op de verpleegafdeling!

 

Wat ga je doen?

Als coördinator vrijwilligers ben je samen met een teamleider verantwoordelijk voor het aansturen van de vrijwilligers op de verpleegafdelingen.

 • Je bent aanspreekpunt voor de groep vrijwilligers en voor de teamleider.
 • Je draagt zorg voor het rooster van het project waar je coördinator van bent. Bij afwezigheid/vakantie is het in eerste instantie aan de vrijwilliger zelf om vervanging te regelen. Wanneer dit niet lukt help je hierbij.
 • Wanneer er vacatures zijn geef je dit door aan de teamleider van Hotelservices. Je voert samen gesprekken met nieuwe kandidaten.
 • Je verzamelt per kwartaal reiskostendeclaraties van de vrijwilligers en stuurt ze door.
 • Twee tot drie keer per jaar is er een vergadering met alle coördinatoren en teamleiders.
 • Je stuurt de digitale nieuwsbrieven van St Jansdal door naar de vrijwilligers uit je groep.
 • Je attendeert de teamleider van Hotelservices op ziekte of een jubileum van een vrijwilliger, zodat er bloemen gestuurd kunnen worden.

 

Wat vragen we van je?

Je bent digitaal vaardig en kunt goed overzicht houden.

Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst.

 

Wat bieden we jou?

 • Een onkostenvergoeding voor coördinatoren van € 125,- per jaar, dit is exclusief reiskosten
 • Een emailadres van het St Jansdal
 • Gebruik van dienstkleding
 • Reiskostenvergoeding (vanaf 7km enkele reis)
 • Gratis parkeren
 • Elk jaar een feestelijke vrijwilligers bijeenkomst
 • Kerstpakket
 • Gezellige collega’s
 • Een zinvolle tijdsbesteding, sociale contacten en werkervaring

 

Heb je interesse? Vragen? We horen het graag! Je kunt een mail sturen naar vrijwilligers@stjansdal.nl, dan nemen wij contact met je op. Wil je in je mail je telefoonnummer vermelden?