l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Wijzigingen ophalen medicatie

We willen u graag informeren over een verandering in de beschikbaarheid van uw medicatie. Het geneesmiddel dat u normaal gesproken bij de poliklinische apotheek in Lelystad ophaalt, is vanaf 1 juni 2023 niet meer beschikbaar bij deze apotheek. In plaats daarvan levert de poli-apotheek in Harderwijk dit medicijn aan u uit.

 

U kunt uw medicatie nog steeds ophalen in het ziekenhuis in Lelystad, maar u moet hiervoor naar een andere plek in de hal dan u gewend bent. We begrijpen dat dit voor u mogelijk ongemak kan veroorzaken. We willen u daarom graag wat meer informatie geven over de nieuwe procedure.

Wat is de poli-apotheek in Harderwijk?

De poli-apotheek in Harderwijk is een apotheek die zich bevindt in het ziekenhuis van Harderwijk. Hier kunt u terecht voor uw medicijnen als u onder behandeling bent bij het ziekenhuis.

Hoe krijgt u uw medicatie?

Uw arts stuurt uw recept naar de poli-apotheek in Harderwijk. In opdracht van het ziekenhuis wordt u gebeld door Alcura. Dat is een planningsbureau. Zij maken telkens een afspraak met u wanneer u het op kunt halen op de nieuwe locatie in het ziekenhuis in Lelystad. U kunt het daar dan op de afgesproken dag en tijd komen ophalen.

Waar bevindt de nieuwe ophaallocatie zich?

De nieuwe ophaallocatie bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis in Lelystad. De locatie heet ‘Medicatiecheck’ met routenummer 0.30. Als u naar de liften loopt, is het daarna aan uw linkerhand. U kunt plaatsnemen in de wachtruimte en wordt dan vanzelf geholpen. Deze locatie is in elk geval op werkdagen geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.30 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag tot 16.30 uur.

Blijft poli-apotheek Lelystad wel bestaan?

De rest van mijn medicatie kan ik, zoals ik altijd deed, ophalen bij poli-apotheek Lelystad. Poli-apotheek Lelystad blijft voor alle andere zorg gewoon beschikbaar in de centrale hal van het ziekenhuis in Lelystad.

Wat moet u doen als u vragen heeft?

Als u nog vragen heeft over deze verandering, kunt u contact opnemen met uw arts of apotheker. Zij kunnen u meer informatie geven en u helpen bij het verkrijgen van uw medicatie.

 

We hopen dat deze informatie u helpt bij het begrijpen van de verandering in de beschikbaarheid van uw medicatie. We begrijpen dat het voor u mogelijk ongemak kan veroorzaken, maar deze verandering is nodig om nu en in de toekomst goede zorg te blijven leveren.