l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Kapsalon Meta (2)

Pruiken

Waarschijnlijk de opvallendste bijwerking van de chemotherapie is haarverlies. Een pruik is tijdens deze periode een goed alternatief. Haarstudio Parel kan helpen bij het vinden van de juiste pruik.

 

Eerste afspraak

U komt langs bij de haarstudio of u belt voor een intakegesprek. Binnen vijf dagen kunt u hiervoor terecht. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend én gratis en duurt ongeveer tien minuten. In dit gesprek probeert de kapster tot de best mogelijke oplossing voor u te komen. Alle voor- en nadelen worden met u besproken, uw gegevens worden opgenomen en de kapster bekijkt uw haarkleur. Samen met haar bekijkt u enkele modellen in een boek. Het is belangrijk dat de pruik afgestemd wordt op uw wensen, de pruik bij uw gezicht past en zo dicht mogelijk bij uw eigen haarkleur in de buurt komt. Het kan zijn dat u al snel een pruik nodig heeft. In dat geval wordt er direct een vervolgafspraak gemaakt. Mocht u nog niet helemaal zeker weten of u een pruik moet of wilt dragen, dan wachten wij met het maken van een vervolgafspraak tot u aangeeft dat het moment daar is.

 

Vervolgafspraak

Tijdens de vervolgafspraak zijn er ongeveer zeven tot tien pruiken aanwezig. Deze zijn besteld naar aanleiding van de eerste afspraak. De salon is tijdens de afspraak gesloten, zodat u volledig privacy heeft. Het is belangrijk dat u de juiste pruik in alle rust kunt kiezen. De kapster neemt hiervoor alle tijd en voorziet u tijdens de passessie van adviezen. Op het moment dat uw keuze op één van de pruiken is gevallen, krijgt u uitgebreid uitleg over het verzorgen van de pruik en hoe u deze draagt. Indien nodig wordt het haarwerk geknipt. Het is ook mogelijk om uw eigen haar te laten scheren. Indien u dit wenst, kan dit direct. Ook kunt u hier nog een aparte afspraak voor maken. Vervolgens neemt u uw pruik mee naar huis.

 

Materiaal

Via de kapsalon worden confectie-pruiken geleverd. De levertijd hiervoor bedraagt twee werkdagen, indien voorradig. Mocht deze termijn overschreden worden, dan wordt u hierover geïnformeerd. Voor eventueel op maat gemaakte pruiken wordt u doorverwezen. De confectie-pruiken zijn synthetische haarwerken, soms met een mix van natuurlijk haar. Dit geldt ook voor klanten met alopecia.

  

Reserveren

Het is mogelijk op een haarwerk te reserveren voor een periode van minimaal drie tot maximaal zes weken.

 

Nazorg

Voor eventuele hulp of advies bent u altijd van harte welkom om langs te komen. Verzorgingsproducten en haardoekjes zijn ook in de salon verkrijgbaar. Voor eventuele fabricagefouten hanteren wij een garantietermijn van 6 maanden.

 

Vergoeding

U vult een eenmalige machtiging in bij de kapster, die zij vervolgens indient bij uw zorgverzekeraar. De financiële zorg neemt zij u hiermee uit handen. De prijs en de vergoeding wordt met u besproken.

 

Haarstudio Parel is aangesloten bij geschillencommissie SGC en in het bezit van het ANKO keurmerk.  

 

Meer informatie