l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Functieafdeling


Verbouwing-Functieafdeling-Scopieruimten_0031

De bedoeling van de functieafdeling is, zoals de naam al aangeeft, te onderzoeken hoe de functie van één of meerdere van uw organen is: longen, hart, maag, spieren, hersenen en dergelijke. Op grond van die informatie wordt het mogelijk uitspraken te doen over eventuele aandoeningen en een geschikte behandeling daarvan. Op de functieafdeling worden diverse soorten onderzoek verricht, waarvoor vele apparaten ter beschikking staan. Op de functieafdeling worden zowel klinische als poliklinische patiënten onderzocht. Zowel locatie Harderwijk als Lelystad hebben een functieafdeling. 

Door wie wordt u onderzocht?

Het hangt af van het soort onderzoek door wie u behandeld zult worden. Het kan één van de laboranten van de afdeling zijn. Zij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van bepaalde types van onderzoek. Het kan ook zijn dat tijdens het onderzoek "medische kennis" is vereist: voor een juiste beeldvorming of vanwege het soort ingreep. De specialist zal dan zelf op deze afdeling aanwezig zijn en het onderzoek verrichten. Men zal u tijdens het onderzoek uitleggen wat er gaat gebeuren, en wat er van u verwacht wordt. Mocht u echter vragen hebben dan kunt u die natuurlijk stellen.

 

Resultaten

De resultaten van het onderzoek worden u altijd verteld door de specialist. Dat gebeurt niet op de functiefdeling na afloop van het onderzoek, maar op een ander tijdstip op de polikliniek of op de verpleegafdeling.

Scopie afdeling Lelystad patiëntvriendelijk

Scopie afdeling Lelystad patiëntvriendelijk

Nieuwsbericht - 27 februari 2019. De scopie afdeling is onderdeel van de functieafdeling. Hier plaats van het maag-darmkanaal en de luchtwegen. “Een vinden endoscopische onderzoeken en behandelingen arts kijkt hierbij letterlijk 'van binnen”, legt hoofd OK Martijn Hoogstraten uit. “Dit gebeurt door middel van een lange, dunne en flexibele buis waaraan een minicamera is bevestigd.”