l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Endoscopieverpleegkundige

Bij deze 1-jarige beroepsopleiding op MBO+-niveau combineer je een baan als leerling met je studie. Na je studie coördineer, organiseer en voer je gespecialiseerde zorg uit bij verschillende endoscopische onderzoeken zoals: duodenoscopie, endo-echo onderzoek, ERCP’s en EBUS.

 

Jij als endoscopieverpleegkundige

Tijdens de opleiding leer je hoe je met geavanceerde technische apparatuur onderzoeken uitvoert, hoe je zorgt voor de veiligheid van de patiënt en ook op welke manier je patiënten op hun gemak stelt en begeleidt tijdens onderzoeken.

 

Als endoscopieverpleegkundige kom je te werken op de endoscopie afdeling waar enthousiaste professionals werken die samen streven naar een hoog zorgniveau. Het team verdiept zich voortdurend in de nieuwste trends, ontwikkelingen en onderzoeken. Binnen de afdeling wordt gewerkt met technisch zeer geavanceerde apparatuur. 

 

Op de endoscopie afdeling worden endoscopische maag-, darm en longonderzoeken verricht welke zowel diagnostisch als therapeutisch van aard zijn. Op de endoscopie afdeling worden zowel klinische als poliklinische patiënten onderzocht door medisch specialisten die geassisteerd worden door endoscopie verpleegkundigen. 

 

Het is belangrijk voor dit beroep dat je  beschikt over veel doorzettingsvermogen en tact om patiënten voor, tijdens en na onderzoeken te kunnen motiveren. Je bent stressbestendig, staat stevig in je schoenen, kunt prioriteiten stellen en schakelt gemakkelijk tussen verschillende taken. Omdat je regelmatig te maken krijgt met spoedsituaties en calamiteiten is het belangrijk dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. 

 

De opleiding

Voor het theoretische deel van deze opleiding werken we samen met de Antonius Academie

 

Tijdens de opleiding ontvang je een salaris (conform de CAO Ziekenhuizen). Het (wettelijk) collegegeld en de verplichte literatuur worden door Ziekenhuis St Jansdal betaald.

 

Solliciteren?

Deze opleiding kun je volgen wanneer je relevante werkervaring hebt en bij voorkeur werkzaam bent in ziekenhuis St Jansdal. De opleidingsplaatsen worden via een sollicitatieprocedure toegekend. Voordat de opleiding begint werk je al een periode op de betreffende afdeling om te ervaren of de opleiding bij je past.

 

Het heeft alleen zin om je belangstelling te laten blijken wanneer er een vacature is. Vacatures vind je op de website van Werken bij St Jansdal. Je kunt je via deze site ook regelmatig laten informeren over bestaande vacatures.

 

Wil je meer weten?

Meer informatie over de inhoud van de opleiding kun je opvragen bij de teamleider van de endoscopieafdeling, telefoonnummer 0341-43 5731