l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker voer je zelfstandig medisch ondersteunende taken uit voor de anesthesioloog tijdens de anesthesie en operatie van patiënten. Het is een interessant beroep waarin technieken en methoden om te opereren zich snel ontwikkelen.

 

Jij als anesthesiemedewerker

Als anesthesiemedewerker word je opgeleid om medische ondersteuning te verlenen aan anesthesiologen bij verrichtingen op het vakgebied van anesthesiologie en pijnbestrijding. Tijdens de operatie bewaak je vitale lichaamsfuncties van patiënten en zorg je voor het lichamelijk - en psychische welbevinden. Je houdt hier een anesthesieverslag van bij. Na operaties zorg je voor het uitleiden van patiënten uit de anesthesie,  het vervoer naar de verkoeverkamer en verzorg je de overdracht aan verpleegkundigen. Het klaarmaken van medicijnen, het controleren van apparatuur, het opruimen van tijdens de operatie gebruikte materialen en het aanvullen van voorraden horen eveneens tot je takenpakket.

 

De opleiding

De opleiding tot anesthesiemedewerker is een inservice opleiding en duurt 2 jaar en 10 maanden. De opleiding start met een beroepsvoorbereidende periode  (BVP). Deze periode bestaat vooral uit theorie, daarnaast volg je binnen ons ziekenhuis verschillende stages. 

Na de BVP volgt de beroepsbegeleidende periode. Hierin wordt de theorie afgewisseld met langere praktijkleerperioden op de operatieafdeling. Het praktijkleren wordt gedurende de opleiding steeds verder uitgebreid m.b.t. complexiteit, zodat je je kunt ontwikkelen tot een verantwoordelijke en deskundige anesthesiemedewerker. De opleiding sluit je af d.m.v. het schrijven van een betoog.

 

Ziekenhuis St Jansdal heeft het theoretische gedeelte van de opleiding onder gebracht bij de UMC Utrecht Academie.

Tijdens de opleiding ontvang je een salaris (conform de CAO Ziekenhuizen). 

 

De toelatingseisen

Voor deze HBO opleiding heb je minimaal een HAVO diploma met een exact vakkenpakket (Natuur en Techniek/Gezondheid). Het is een pré dat je de opleiding HBO V hebt afgerond. Je dient minimaal 17  jaar te zijn bij de start van de opleiding.

               

Solliciteren

Deze opleiding kun je volgen wanneer je relevante werkervaring hebt en bij voorkeur werkzaam bent in ziekenhuis St Jansdal. De opleidingsplaatsen worden via een sollicitatieprocedure toegekend.

 

Het heeft alleen zin om je belangstelling te laten blijken wanneer er een vacature is. Vacatures vind je op de website van Werken bij St Jansdal. Je kunt je via deze site ook regelmatig laten informeren over bestaande vacatures.

 

Wil je meer weten?

Meer informatie over de inhoud van de opleiding kun je opvragen bij de praktijkbegeleider op de  operatieafdeling via de St Jansdalacademie, telefoonnummer 0341-43 5699 of stel je vraag per mail stjansdal.leert@stjansdal.nl