l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie


kaakchirurgie_Valpreventie.0004

Wij proberen patiënten zoveel mogelijk op hun gemak te stellen

Erwin Kruizinga, kaakchirurg

Het specialisme Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) behandelt aandoeningen van de mond, de kaken en het aangezicht. U kunt bij de MKA-chirurgen terecht voor het verwijderen van (verstands)kiezen, het behandelen van ontstoken wortelpunten en het plaatsen van implantaten. Daarnaast behandelen onze chirurgen mondziektes, letsel en afwijkingen aan de mond, de kaken en het gezicht. Zij voeren zowel kleine als grote chirurgische ingrepen in de mondholte uit.

health_044-tooth-dentist-medical-dentalImplantaten

Onze kaakchirurgen zijn zeer ervaren in het plaatsen van implantaten.

Meer informatie l
health_012-nurse-hospital-medical-checkupGoede begeleiding

Tijdens uw behandeling staan persoonlijke zorg en aandacht centraal.

Meer informatie l
health_015-emergency-bed-hospital-medicalSlaap-/Waakcentrum Harderwijk

In ons Slaap-/Waakcentrum kunt u met slaapproblemen uitstekend terecht.

Meer informatie l
Onze specialisten
P.C. (Philip)
P.C. (Philip) Broers
MKA-chirurg
K.(Kathelijne)
K.(Kathelijne)
K.(Kathelijne) Groeneveld
MKA-chirurg
W.L. (Lodewijk)
W.L. (Lodewijk)
W.L. (Lodewijk) Kouwenberg
MKA-chirurg
E.H.W. (Erwin)
E.H.W. (Erwin)
E.H.W. (Erwin) Kruizinga
MKA-chirurg
C.M.G. (Carla)
C.M.G. (Carla)
C.M.G. (Carla) Robben
MKA-chirurg
J.W.K. (Jan Willem)
J.W.K. (Jan Willem) de Ruiter
MKA-chirurg
H.G.G.J. (Henri)
H.G.G.J. (Henri)
H.G.G.J. (Henri) Vallen
MKA-chirurg
M.A.L. (Márton)
M.A.L. (Márton)
M.A.L. (Márton) Vidra
MKA-chirurg

Contactgegevens MKA-chirurgie

Hoe maakt u een afspraak?

Voor het maken van een afspraak op de poli MKA-chirurgie heeft u een verwijsbrief van uw huisarts, tandarts of orthodontist nodig.

U kunt een afspraak maken via het afsprakenbureau, tel. 0341 - 46 38 90.

 

Spoed

Voor spoedafspraken kan via de huis- of tandarts een afspraak worden gemaakt. 

 

Heeft u een koortslip?

Indien u een koortslip hebt, kunnen wij u helaas niet behandelen.  Het koortslipvirus is namelijk uitermate besmettelijk voor behandelaar en patiënt. Vriendelijk verzoek om in geval van een koortslip vooraf contact op te nemen met een van onze assistentes en een nieuwe afspraak in te plannen.

 

Overige vragen? Polikliniek MKA-chirurgie via tel. 0341 - 46 35 97

 

Afspraak maken via MijnStJansdal

Bent u al eerder op de polikliniek geweest? Dan kunt u een vervolgafspraak ook maken via MijnStJansdal. U dient dan eerst een eigen account aan te maken. Combinatieafspraken kunnen alleen telefonisch gemaakt worden. Lees meer over MijnStJansdal

 

Identificatieplicht

In alle ziekenhuizen geldt een identificatieplicht, voor zowel volwassen als kinderen. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar uw poli-afspraak. 

Folders en Info

Kaakchirurgie onderzoek

Het St Jansdal beschikt over een mooie polikliniek Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie in gebouw H (In het Zorgfront naast het ziekenhuis). Op de polikliniek worden klachten van de patiënt besproken en lichamelijk onderzoek verricht. Tevens kan aanvullend röntgenonderzoek nodig zijn of een poliklinische behandeling plaatsvinden. De polikliniek bestaat uit vijf mooi uitgeruste behandelkamers, waar twee kaakchirurgen tegelijk patiënten kunnen behandelen.  Ongeveer tachtig procent van alle kaakchirurgische ingrepen vinden op de polikliniek plaats. De overige 20 procent van de ingrepen vindt plaats op de klinische operatieafdeling.

 

Alle kaakchirurgen beheersen het complete vakgebied. Zij volgen de nieuwste ontwikkelingen en technieken nauwlettend en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (www.nvmka.nl) en de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (www.nvoi.nl).

Ook de bijzondere tandheelkundige (gnatholoog) en mondhygiëniste houden spreekuur op de polikliniek Mond- en Kaakchirurgie.

Heeft u een koortslip?

Indien u een koortslip hebt, kunnen wij u helaas niet behandelen.  Het koortslipvirus is namelijk uitermate besmettelijk voor behandelaar en patiënt. Vriendelijk verzoek om in geval van een koortslip vooraf contact op te nemen met een van onze assistentes en een nieuwe afspraak in te plannen.

Plastisch chirurgische ingrepen

De kaakchirurgen bieden ook plastisch chirurgische ingrepen aan, bijvoorbeeld:

 

  • het opereren van letsels van de beenderen van het aangezicht;
  • het opereren van letsels van gebitselementen en de weke delen die er overheen liggen, zoals de spieren, huid en slijmvliezen;
  • het reconstrueren van aangeboren afwijkingen van het skelet van het aangezicht;
  • het verwijderen van goedaardige en kwaadaardige gezwellen in mondholte en huid van aangezicht;
  • het plaatsen van implantaten.

Mooie mix van Lelystad en Harderwijk

Op de POK in Lelystad doen (plastische/kaak-) chirurgen, urologen en KNO-artsen de ingrepen. “In principe alles wat ook in St Jansdal Harderwijk gebeurt”, vertelt Stefanie Kleine, teamleider POK. “Dit kan heel divers zijn: bijvoorbeeld een carpaal tunnel-operatie, spataderbehandelingen of een plastiek voor oren. Maar ook het verwisselen van een nierkatheter met hulp van een C-boog (röntgenapparaat), ooglidcorrecties of aambeien.”

 

In Lelystad bleken de kamers van de POK te klein te zijn voor de ingrepen die St Jansdal wil doen. “Daarom hebben we besloten om de normale operatiekamers hiervoor te gebruiken; twee hiervan stonden toch leeg”, aldus Kleine.

 

“De mensen krijgen hun behandeling dus in mooie grote ruimtes. Het enige is dat ze wel een muts en sloffen aan moeten trekken.” Voor de POK zijn drie collega’s uit Lelystad aangenomen. Kleine: “Een gedeelte van het personeel vindt het heel interessant om ook in Lelystad te gaan werken. Die mensen gaan samen met de medewerkers uit Lelystad aan de slag.

 

De bedoeling is om met een selecte club te gaan rouleren. Daarnaast werkt iedereen ook in Harderwijk met elkaar samen. Het is dus een mooie mix met elkaar.”

 

Stefanie Kleine, teamleider POK

Ik heb de meeste voldoening als een behandeling goed is gelukt en een patiënt achteraf zegt: “Wat viel dat eigenlijk mee!”
Ik heb de meeste voldoening als een behandeling goed is gelukt en een patiënt achteraf zegt: “Wat viel dat eigenlijk mee!”
Kaakchirurg Carla Robben