l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Wond Expertise Centrum

Versienr: 4
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Het Wond Expertise Centrum (WEC) St Jansdal is gespecialiseerd in de behandeling van moeilijk te genezen wonden. 

    

   Over het WEC St Jansdal 

   Heeft u een wond die moeilijk geneest? Dan komt u bij het Wond Expertise Centrum (WEC) terecht. Wij helpen u als uw wond maar niet wil genezen en u pijn en andere problemen heeft. Daarin zijn wij gespecialiseerd. We werken samen met artsen, verpleegkundigen en specialisten als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een vaatchirurg, fysiotherapeut, dermatoloog, schoenmaker en diëtist. We doen er alles aan om snel te bepalen wat er aan de hand is en dit te behandelen.
    

   Wonden

   Het WEC St Jansdal is er voor u voor de volgende wonden/aandoeningen:

    

   Behandeltraject

   U bent doorverwezen naar het WEC door uw huisarts of dokter in het ziekenhuis. Wij maken een afspraak om te kijken wat er aan de hand is en hoe wij u kunnen helpen.

   Deze afspraak is op de polikliniek chirurgie, het wondexpertise centrum of dermatologie, afhankelijk van wat u nodig heeft. 

   Uw eerste afspraak is met een arts of verpleegkundig specialist. Bij andere afspraken helpt de wondverpleegkundige u (en als het nodig is een arts). 

   Samen bekijken we waar de wond door ontstaan is en waarom deze niet goed geneest. We stellen u dan vragen en we bekijken de wond. 

   Soms is extra onderzoek nodig, zoals vaatonderzoek, een röntgenfoto of een biopt (dan nemen we een stukje van uw wond en onderzoeken dit in een laboratorium). We overleggen dit altijd samen met u. Daarna wordt er een diagnose gesteld en een behandelplan (wondbeleid) opgesteld. U krijgt voorlichting, begeleiding en praktische hulp, zoals leefregels om zelf te doen wat mogelijk is om de wond te laten genezen (Algemene leefregels bij wonden).
   Soms heeft u thuis professionele hulp nodig om de wond te verzorgen. Dit wordt dan gedaan door een thuiszorg organisatie en wordt als dat nodig is voor u geregeld.

   De doktersassistent of de wondverpleegkundige verbindt uw wond volgens het afgesproken beleid. Verder worden een aantal zaken voor u geregeld, zoals het bestellen van wondproducten voor de thuissituatie en de eventuele vervolgafspraken.

    

   Contact

   Voor het maken of veranderen van afspraken kunt u bellen met het afsprakenbureau, telefoon (0341) 46 38 90. Het afsprakenbureau is op werkdagen geopend tussen 08.00 uur en 16.45 uur.

    

   • Heeft u vragen en bent u onder behandeling van een chirurg? Dan kunt u bellen met de poli chirurgie via telefoonnummer (0341) 46 37 77. De poli chirurgie is geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur.

   • Bent u al onder behandeling bij het Wond Expertise Centrum (wondpoli) en heeft u een inhoudelijke vraag over uw wond of behandelplan?   Belt u dan met de wondpoli:

    • in Harderwijk op telefoonnummer 0341 - 46 38 05.

    • In Lelystad op telefoonnummer 0341 - 43 58 38.

    We zijn bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 11.30 uur.

     

    U kunt ook een bericht sturen via MijnStJansdal. MijnStJansdal heeft ook een eigen app. De MijnStJansdal app kunt u downloaden in de App en Google Play Store.

   Waar moet ik heen?

   Harderwijk:

   • Poli chirurgie
   • Wond Expertise Centrum

    

   Lelystad

   • Wond Expertise Centrum/ poli chirurgie

    

    

    

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 21-4-2024