l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Fertiliteitspoli

Versienr: 1
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Welkom bij de fertiliteitspoli van ziekenhuis St Jansdal. 

    

   U bent op de fertiliteitspoli gekomen, omdat u een kinderwens hebt. In deze folder geven wij u informatie over wat u van ons kunt verwachten. 

    

   Het fertiliteitsteam 

   Het fertiliteitsteam bestaat uit fertiliteitsverpleegkundigen, gynaecologen en een verpleegkundig specialist. Zij zijn zowel op de locatie in Harderwijk als in Lelystad werkzaam. 

    

   U zult vooral te maken krijgen met de fertiliteitsverpleegkundige en de verpleegkundig specialist. Elke week worden patiënten in het fertiliteitsteam besproken. 

    

   Eerste afspraak 

   Als u een kinderwens heeft, kunt u een verwijzing aan uw huisarts vragen. Voor beide partners is een aparte verwijzing noodzakelijk! Vervolgens maakt u bij het afsprakenbureau een afspraak voor een intake met de fertiliteitsverpleegkundige. Deze intake is via een videoconsult in de avonduren. 

    

   Voor het videoconsult is het van belang dat beide partners een ‘MijnStJansdal’ account aanmaken via de website van het ziekenhuis. 

    

   Ongeveer drie dagen voor uw afspraak ontvangt u digitale vragenlijsten. Wij vragen u deze zo spoedig mogelijk in te vullen, uiterlijk vóór 12 uur op de dag van de intake. Als de vragenlijst later binnenkomt, wordt de afspraak geannuleerd en kunt u via het afsprakenbureau een nieuwe afspraak maken. 

    

   Tijdens deze afspraak beoordeelt de fertiliteitsverpleegkundige welke onderzoeken nodig zijn in het kader van het oriënterend fertiliteitsonderzoek. Ook geeft zij uitleg over de vruchtbaarheid en kansen op zwangerschap. Uiteraard kunt u tijdens dit gesprek ook uw vragen en zorgen met haar bespreken. 

    

   Na het videoconsult komen er automatisch allerlei afspraaktickets in MijnStJansdal te staan. Deze heeft u echter pas nodig wanneer een eventueel behandeltraject gestart wordt.
    

   Vervolgafspraken

   Zijn alle uitslagen van de onderzoeken bekend? Dan zal de fertiliteitsverpleegkundige deze bespreken tijdens het fertiliteitsoverleg. Daarna volgt een beleidsgesprek met de gynaecoloog of verpleegkundig specialist. Bij deze afspraak zal ook lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Wij verwachten bij het beleidsgesprek zowel u als uw partner op de poli gynaecologie. 

   Komt u in aanmerking voor nader onderzoek of een behandeltraject? Dan krijgt u vervolgafspraken met de fertiliteitsverpleegkundige of verpleegkundig specialist. 

   U kunt voor bijna alle behandelingen in het St Jansdal terecht. Voor een IVF-behandeling verwijzen wij u naar een ander ziekenhuis.

    

   Bereikbaarheid 

   De fertiliteitspoli bevindt zich in Lelystad (route 0.32) en in Harderwijk (route 1.34). Voor bijna alle afspraken kunt u op beide locaties terecht. 

   Dagelijks rijdt er een pendelbus tussen beide locaties. De dienstregeling vindt u op de site van ziekenhuis St Jansdal. https://www.stjansdal.nl/pendeldienst. Wij adviseren u een plaats in de pendelbus te reserveren.

    

   U kunt via MijnStJansdal een bericht sturen naar de fertiliteitspoli. Berichten die u op werkdagen vóór 12.00 uur stuurt, worden diezelfde dag nog beantwoord. 

   De fertiliteitspoli maakt ook gebruik van MijnStJansdal voor het toesturen van  formulieren voor (bloed)onderzoeken en folders. 

    

   Spreekt u geen of moeizaam Nederlands? Dan verzoeken wij u zelf zorg te dragen voor een tolk.

    

   Informatie 

   Meer informatie kunt u op onderstaande websites vinden. 

   www.stjansdal.nl 

   www.de gynaecoloog.nl 

   www.freya.nl 

    

    

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 12-4-2024