l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

3615_SCN_3.effectsResult

Masterplan St Jansdal

De komende vijf jaar gaan we hard bouwen, uitbreiden en renoveren in het St Jansdal Harderwijk. Het ziekenhuis in Harderwijk is meer dan vijvendertig jaar oud. De gemiddelde levensverwachting van een ziekenhuis is ongeveer veertig jaar. Het gebouw is goed onderhouden maar ‘schreeuwt’  om een grootschalige renovatie en verduurzaming. De uitbreiding is nodig omdat er meer patiënten komen dan voor overname van het ziekenhuis in Lelystad. Er werken ook meer medewerkers en specialisten sinds maart 2019.

 

Hoe ziet ons BOUW masterplan er de komende vijf jaar uit, wat gaan we (ver)bouwen?

  • We zijn in december 2019 gestart met de uitbreiding van de afdeling radiologie aan de oostkant van het ziekenhuis. Deze nieuwbouw verbindt twee bestaande vleugels van het ziekenhuis met elkaar. In de nieuwbouw komt op de begane grond onder andere een tweede MRI en CT scan. Ook wordt er een PET scan geplaatst. Op deze uitbreiding wordt een verdieping gebouwd waar de polikliniek cardiologie in gaat komen.
  • In februari 2019 zijn we gestart met het ontwerptraject van een Hart Catheterisatie Kamer (HCK) tegen het operatiekamercomplex aan. De verwachting is dat deze HCK eind 2020 in gebruik genomen is.
  • Aan de zuidkant van ons ziekenhuis gaan we in 2021 een nieuwe ‘beddenhuis’ bouwen (bouwdeel Zuid). Dit wordt een gebouw met drie bouwlagen waar de Acute Opname Afdeling (AOA), de  Intensieve Care Unit(ICU) c.q.  Coronaire Care Unit (CCU) en de kinder- en tienerafdeling in gesitueerd worden.
  • Gelijk gevolgd door een grootscheepse renovatie van het bestaande ‘beddenhuis’.
    Dit betekent dat we op de longstay verpleegafdelingen (28 bedden per afdeling) één- en tweepersoonskamers krijgen en dus meer privacy. De kortverblijf afdeling en de dagverpleging (32 bedden per afdeling) krijgen één- en vierpersoonskamers. Deze vierpersoonskamers zijn veel groter dan de huidige vierpersoonskamers. Totaal hebben we aan het eind van de bouwperiode 377 bedden in Harderwijk.
  • De poliklinisch operatiekamers op de begane grond gaan verhuizen naar de eerste etage tegen het operatiekamercomplex aan met een Electieve Opname Afdeling (EOA). Patiënten die voor een operatie komen kunnen dan, tot net voor de start van de operatie, in een goed uitgeruste lounge omgeving wachten tot ze aan de beurt zijn i.p.v. in een bed op de verpleegafdeling.
  • In het masterplan is ook aandacht voor het efficiënter inrichten van de kantoorgebieden. Goede gezonde werkplekken.
  • De uitbreiding gaat ten koste van parkeerplaatsen. We willen in ons masterplan ook zorgen dat er voldoende parkeerfaciliteiten aanwezig blijven.
  • Door alle uitbreidingen is de apotheek te klein, deze krijgt uitbreiding.

 

Verder proberen we gedurende de bouwperiode zoveel mogelijk andere ruimteproblemen gelijk op de lossen door steeds een up to date lijst daarvan beschikbaar te hebben en deze mee te nemen in de besprekingen van de afdeling huisvesting/bouw.

 

We bouwen samen met onze gebruikers, de medewerkers en  specialisten. Zij denken actief mee in gebruikerswerkgroepen. De Patiëntenraad (PAR) wordt regelmatig uitgenodigd om mee te denken. Over vijf jaar kan ons mooie ziekenhuis weer 20 jaar mee en daar gaan we met zijn allen voor!

Nieuws bouw St Jansdal