l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Belangrijke informatie over bloedafname of materiaal inleveren

Bij het afnamelaboratorium in het St Jansdal en onze prikposten in de regio kunt u bloed laten prikken en urine, ontlasting, sputum, wattendrager en/of sperma afgeven. (Sperma alleen bij het afnamelaboratorium in het St Jansdal Harderwijk). 

 

Bloedafname kinderen

Voor bloedafname bij kinderen onder de 10 jaar kunt u uitsluitend bij het afnamelaboratorium in ziekenhuis St Jansdal Harderwijk en Lelystad terecht en bij de Polikliniek St Jansdal in Dronten. Kinderen onder de 13 jaar kunnen alleen onder begeleiding van een ouder/verzorger komen bloedprikken.


Belangrijk

 

• Neem altijd een geldig legitimatiebewijs (Paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee. 

 

• Heeft u een aanvraagformulier voor bloedafname van uw huisarts, specialist of verloskundige? Geef deze aan de medewerker.


• Urine- en ontlastingmonsters mogen alleen in de daarvoor bestemde potjes en/of buisjes aangeleverd worden. De juiste potjes en ander afnamemateriaal kunt u afhalen bij uw huisarts. 


• Voor een correcte uitslag is het van belang dat u de instructies van uw (huis)arts opvolgt. Bijvoorbeeld als u niet mag eten, drinken, roken of medicatie innemen vóór de bloedafname.

 

• U kunt bij ons ook terecht met een aanvraagformulier van een ander ziekenhuis. Alle gegevens van uw behandelend arts moet op dit formulier staan. 

 

                        

Komt u voor de Trombosedienst? 
Bekijk hier dan het overzicht met prikposten met trombosedienst

Meer informatie over de Trombosedienst.

 

Overige informatie:

Bij de afname van bloed of het inleveren van urine en ontlasting zijn onze algemene voorwaarden voor gebruik van lichaamsmateriaal van toepassing. Na het onderzoek is er soms nog materiaal over. Dit wordt vernietigd. In een enkel geval worden restanten gebruikt als testmateriaal, bijvoorbeeld om een onderzoeksmethode te verbeteren. Dit gebeurt geanonimiseerd, wat betekent dat niet te herleiden is van wie het materiaal afkomstig is. Hiertegen kunt u bezwaar maken bij de medewerker van de bloedafnamepost.

Maak eerst een afspraak voor bloedafname