l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Voorbereiden_Op-Opname

Valpolikliniek

Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Valpolikliniek

   Binnenkort bezoekt u de Valpolikliniek van ziekenhuis St Jansdal. In deze folder is de belangrijkste informatie opgenomen over het bezoek aan de Valpolikliniek. Een aanbeveling is om de folder ook aan een familielid of begeleider te laten lezen. U wordt op de Valpolikliniek verwacht samen met bijvoorbeeld uw partner, familie of een goede bekende (maximaal 2 personen). Kunt u onverwachts niet komen, belt u dan tijdig af. Er kan dan een nieuwe afspraak gemaakt worden.
    

   Bezoek Valpolikliniek

   In de meeste gevallen heeft uw huisarts u verwezen naar de Valpolikliniek. Ook kan het zijn dat u via een specialist of de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis bent verwezen. U bent telefonisch en/of schriftelijk op de hoogte gebracht van de datum en de tijd van de eerste afspraak. Bij deze schriftelijke uitnodiging ontvangt u een valvragenlijst met antwoordenvelop. Het onderzoek op de Valpolikliniek duurt gemiddeld ruim een halve dag. Een tweede bezoek kan noodzakelijk zijn, indien aanvullend onderzoek nodig is door een andere specialist, zoals een cardioloog, oogarts, internist of neuroloog.

    

   Voorbereiding

   Een week voorafgaand aan het bezoek aan de Valpolikliniek:
   Als voorbereiding op het bezoek aan de Valpolikliniek vragen wij u om de valvragenlijst samen met een familielid of begeleider in te vullen en deze lijst minimaal een week voorafgaand aan het bezoek aan de Valpolikliniek in de antwoordenvelop te retourneren aan het secretariaat van de polikliniek geriatrie.
    

   De dag van het bezoek aan de valpolikliniek:
   Wilt u bij het bezoek aan de Valpolikliniek het volgende meenemen:

   • uw patiëntenpas
   • een geldig identiteitsbewijs
   • uw afsprakenkaart
   • eventueel verwijsbrief van huisarts of specialist
   • recent medicijnlijstje
   • alle medicijnen, zalf en dergelijke, ook die u zelf bij de drogist of apotheek haalt
   • uw bril of gehoorapparaat, indien u dit gebruikt
   • dieetlijst, indien aanwezig
   • een stok, looprekje of ander loopmiddel, indien u dit gebruikt
   • uw schoenen die u dagelijks draagt
   • zorgmap van de thuiszorg, indien aanwezig
   • u hoeft niet nuchter te komen indien dit niet nadrukkelijk is vermeld

    

   Trekt u gemakkelijke kleding aan, dat is prettiger voor uzelf tijdens het onderzoek.

    

   Dagopname Valpolikliniek

   In de Centrale Hal kunt u zonodig een patiëntenpas laten maken bij de balie voor ‘Afspraken en Informatie’. Als u dat wenst kan een gastvrouw u begeleiden naar de Valpolikliniek. Rolstoelen zijn beschikbaar. De dagkliniek bevindt zich op de derde verdieping (3). Volg de bewegwijzering naar ‘Geriatrie 3.96’.
   U wordt daar ontvangen door de medisch assistent. Zij brengt u naar de huiskamer en vertelt u over het verdere verloop van het onderzoek.

    

   Daarna heeft u gesprekken met de arts, verpleegkundige en fysiotherapeut, waarbij een uitgebreid lichamelijk onderzoek en een analyse van het lopen zal plaatsvinden. Er wordt bloedonderzoek gedaan en indien nodig aanvullend onderzoek zoals een hartfilmpje (ECG), een foto van de longen en een scan van de hersenen.

    

   In de huiskamer staan gemakkelijke stoelen waarin u eventueel tussen de onderzoeken door kunt rusten. Koffie en thee is vrij verkrijgbaar in de huiskamer. U kunt lunchen in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal beneden of u brengt zelf uw lunch mee. U kunt in de huiskamer een kopje bouillon maken.

    

   Behandeladvies

   Wanneer alle onderzoeken zijn afgerond bespreekt de arts zo mogelijk dezelfde dag met u en uw begeleider de uitslagen. Afhankelijk van de aard en de ernst van de problemen zal naar oplossingen worden gezocht. Dit kunnen medische adviezen zijn, maar ook adviezen voor het dagelijks leven of aanbevelingen voor deskundige hulp, zorg en opvang. Zonodig wordt er een controle afspraak gemaakt. Uw verwijzer ontvangt een schriftelijk verslag van het onderzoek en de aanbevelingen en neemt desgewenst de vervolgbehandeling over.
    

   Tot slot

   Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen over uw bezoek aan de valpolikliniek, neemt u dan gerust contact met ons op.

    

   We zijn telefonisch bereikbaar op elke werkdag van 08.30 – 16.30 uur

    

   Telefoonnummer:  (0341) 463945
   Faxnummer:   (0341) 435554

    

    

    

    

    

    

    

   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer