l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Tromboseprofylaxe met Fraxiparine

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Deze folder geeft u een nadere uitleg over het toedienen van Fraxiparine® (Nadroparine) spuitjes om trombose tegen te gaan tijdens uw opname in ziekenhuis St Jansdal.
    

   Trombose

   Trombose ontstaat doordat op het verkeerde moment en op een verkeerde plaats bloedstolling plaatsvindt. Dit heeft tot gevolg dat het bloedvat (een ader of slagader) geheel of ten dele wordt afgesloten. Trombose in de ader wordt een veneuze trombose genoemd. Een voorbeeld van trombose in de ader is een trombosebeen. Raakt een stukje van het bloedstolsel in het been los en wordt dit meegevoerd met de bloedstroom, dan kan dit vastlopen in de bloedvaten van de longen. Dit veroorzaakt op dat moment een longembolie.

    

   Waarom deze spuitjes?

   Tijdens een opname heeft u een verhoogd risico op het krijgen van veneuze trombo-embolie omdat u minder in beweging bent. Ook door het ondergaan van een operatie/ingreep heeft u een hogere kans op het krijgen van een veneuze trombo-embolie. Om het risico op een veneuze trombo-embolie te verkleinen (preventie) krijgt u standaard een keer per dag om 22.00 uur gedurende uw gehele opname in ons ziekenhuis Fraxiparine® (Nadroparine) 0.3 ml. Deze spuitjes krijgt u van de verpleegkundige. Dit medicijn zorgt ervoor dat uw bloed minder makkelijk stolt en zorgt daardoor dat de kans op het krijgen van een veneuze trombo-embolie aanzienlijk verminderd wordt.

    

    

    
   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 15-6-2024