l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

VlagB
Folders

Slokdarmonderzoek

Versienr: 1
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   U bent door de huisarts of specialist naar de afdeling radiologie verwezen om röntgenfoto’s te laten maken. Het onderzoek wordt door de radiodiagnost en/of radio-diagnostisch laborant(e) uitgevoerd.  Bij het nemen van de röntgenfoto’s wordt gebruik gemaakt van röntgenstraling.

    

   Wanneer u zwanger bent, of denkt te zijn,moet u ons dat altijd vertellen voordat wij met de foto’s beginnen.   Het is namelijk beter de ongeboren baby niet aan röntgenstralen bloot te stellen. Een ieder wordt zo snel mogelijk geholpen. Daar de tijdsduur per onderzoek verschillend is en in vele onderzoekkamers tegelijk wordt gewerkt, wordt een andere patiënt soms eerder geholpen dan u. Mocht er iets zijn dat u wilt weten of mocht u iets niet begrijpen, vraagt of belt u ons dan. Wij zijn er  voor om u te helpen.

    

   Verhinderd

   Bij verhindering dient u ons tenminste 24 uur vantevoren te berichten, daar wij anders genoodzaakt zijn dit verzuim in rekening te brengen. Het telefoonnummer van de afdeling radiologie is:  (0341) 463650
    

   Slokdarmonderzoek


   Doel van het onderzoek

   Het doel van het onderzoek is het röntgenologisch zichtbaar maken van de slokdarm met behulp van bariumpap.
    

   Voorbereiding
   U moet  voor dit onderzoek nuchter zijn. Dit betekent dat u de avond voor het onderzoek vanaf 22.00 uur niet meer mag eten, drinken, snoepen, kauwen en roken tot na het onderzoek.
    

   Uitvoering onderzoek
   Om de slokdarm op een röntgenfoto zichtbaar te maken is het nodig dat u bariumpap drinkt. Tijdens het drinken van deze pap worden er in verschillende posities röntgenfoto’s gemaakt.

   Het onderzoek duurt ongeveer vijftien minuten.
    

   Na afloop van het onderzoek
   U zult enkele dagen na het onderzoek lichtgekleurde ontlasting hebben. Dit komt door de pap. U hoeft zich daarover geen zorgen te maken.

   We raden u aan om na het onderzoek de rest van de dag veel te drinken. Verder kunt u uw normale voedingspatroon weer hervatten.
    

   De uitslag
   De huisarts of behandelend specialist heeft na enkele werkdagen de uitslag.

    

   Melden
   U meldt zich op het afgesproken tijdstip aan de balie van de afdeling radiologie. Deze afdeling bereikt u door vanaf de hoofdingang bewegwijzeringsnummer 0.78 te volgen.
    

   Afspraak

   Wilt u zich melden op

   Dag:  

   Datum: 

   Tijd:  

   bij de balie van de afdeling radiologie

    

   Patiëntenpas meebrengen alstublieft!

    
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 4-7-2022