l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Rituele wassing en afscheid nemen (Nederlands - Arabisch)

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Rituele wassing en afscheid nemen

   Wij betuigen ons medeleven met het overlijden van uw familielid.

    

   Als een familielid overleden is, begint een periode van definitief afscheid nemen.

    

   Afscheid nemen op de verpleegafdeling is alleen mogelijk tot maximaal 6 personen, omdat op de afdeling ook de andere patiënten zorg en rust nodig hebben.

    

   Wij begrijpen dat het voor de nabestaanden van groot belang is om voor de laatste keer afscheid te nemen. Daarom is er in het mortuarium van ziekenhuis St Jansdal gelegenheid om dit voor u mogelijk te maken. Als u hiervan gebruik wilt maken, laat dit dan weten aan de verpleegkundige, zodat deze de medewerker van het mortuarium kan oproepen.

    

   De nabestaanden kunnen zich dan melden bij het mortuarium van het ziekenhuis. De medewerker van het mortuarium zal de familie daar ontvangen en begeleiden naar het mortuarium waar de overledene is opgebaard. Voor een rouwbezoek worden kosten in rekening gebracht aan de door u gekozen uitvaartondernemer.

    

   Aan bijzondere wensen van nabestaanden, zoals een rituele wassing, kan in overleg met de medewerkers van het mortuarium in ziekenhuis St Jansdal worden voldaan. In het mortuarium is een ruimte beschikbaar voor rituele wassingen waar u zelf, inclusief eventuele assistentie, volgens uw eigen gebruik de overledene kunt wassen en verzorgen.

    

   Voor een rituele wassing kan uw uitvaartondernemer een afspraak voor u maken met de medewerkers van het mortuarium. De wasruimte kan per anderhalf uur worden gehuurd. De kosten voor het gebruik van de ruimte zijn voor de nabestaanden en zullen bij de uitvaartondernemer van uw keuze in rekening worden gebracht.

    

   U kunt uw wensen kenbaar maken aan de verpleging. De verpleging zal u vragen wie uw belangenbehartiger is voor het regelen van afspraken tussen u en de medewerker van het mortuarium.
   De door u gekozen uitvaartondernemer neemt contact op met de medewerker van het mortuarium voor verdere afspraken rond de uitvaart.

    

   Cura Mortu Orum mortuariabeheer
   internet:  www.curamortuorum.nl
   email:  info.cmo@zdg.nl

    

    


    

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 16-7-2024