l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Poeppoli

Versienr: 4
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

                                                          Voor ouders: 

   Uw kind heeft problemen met poepen. Daarom is uw kind verwezen naar de polikliniek kindergeneeskunde in ziekenhuis St Jansdal. Hier wordt een speciale poeppoli gehouden. De poeppoli is onderdeel van de KITS-poli (Kinder Incontinentie Team StJansdal). Met deze folder informeren wij u over dit spreekuur. 

     

   Wanneer uw kind in de week voorafgaand aan de afspraak op de polikliniek een besmettelijke ziekte (zoals waterpokken/rode hond/ etc.) heeft gehad verzoeken wij u vriendelijk maar dringend om contact op te nemen met de betreffende afdeling. Neem ook contact op als uw kind in aanraking is geweest met iemand met een besmettelijke ziekte.

    

   Wie kom je tegen op de KITS-poli?

   Op deze KITS-poli ontmoet je de kinderarts, de kinderverpleegkundige/urotherapeut en de psycholoog. Zij zijn allemaal betrokken bij de behandeling van kinderen en jongeren met poepproblemen. Zij kijken wat er aan de hand is en hoe ze je het beste kunnen helpen. Dit doen ze onder andere door heel veel vragen aan je te stellen en de kinderarts voelt ook even aan je buik.

    

   Verwijzing en afspraak

   Misschien heb je al heel lang poepproblemen en heeft de huisarts of een andere dokter je doorgestuurd naar de poeppoli. Voorafgaand aan de poeppoli vragen we je om samen met je ouders lijsten in te vullen. Zodra we deze lijsten ingevuld terug hebben gekregen en bekeken, plannen we een afspraak in. 

    

   De KITS-poli

   De poeppoli wordt ongeveer eens in de vier weken gehouden. Als je bent doorgestuurd naar de poeppoli krijg je een aantal zaken toegestuurd:

   • Een vragenlijst

   • Een poep- en plasdagboek

   De vragenlijst en het plas- en poepdagboek kunnen veel informatie opleveren. Samen met je ouders vul je ze thuis in. Willen jullie de lijsten volledig invullen en naar ons terugsturen? Het is belangrijk dat je bij poepproblemen ook het plasdagboek helemaal invult.  

    

   Behandelplan

   Afhankelijk van het probleem wordt je begeleid door de kinderarts, de psychologe en/of de urotherapeut.
   Na de poeppoli wordt een van je ouders op korte termijn teruggebeld door de urotherapeut. Zij bespreekt dan het zogenaamde behandelplan, dus hoe we je het beste kunnen helpen en maakt zo mogelijk een vervolgafspraak.
   Tijdens de vervolgafspraak praten we dan verder over hoe we je het beste kunnen helpen en wat daarvoor nodig is.

     

   Vragen?

   Hebben jullie vragen? Maakt dan vooraf een lijstje en neem dat mee naar het spreekuur. Zo weten jullie zeker dat je niets vergeet. Je ouders kunnen ook bellen met de polikliniek kindergeneeskunde telefoon (0341) 463750. 

     

   Waar kunt u ons vinden?

   De KITS-poli wordt gehouden op de polikliniek kindergeneeskunde in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Eén keer in de week houden we ook spreekuur op de polikliniek in Lelystad.

     

    

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 14-6-2024