l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Ouderparticipatie

Versienr: 1
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Bezoek

   Op de kinder- en tienerafdeling is er doorlopend bezoek. Dit houdt in dat bezoek de gehele dag mag komen. Bezoek is heel leuk, maar kan ook vermoeiend zijn voor uw kind. Het is daarom goed om te kijken met uw kind en de verpleegkundige wat verstandig is.
   We hebben een aantal afspraken als het om bezoek gaat:

    

   • Bezoek komt altijd in overleg met u en uw kind. In verband met de veiligheid van uw kind, willen wij graag van u horen wie er op bezoek komt wanneer uzelf niet bij uw kind aanwezig bent of kunt zijn. We willen dit graag weten wanneer uw zoon of dochter jonger dan acht jaar is.
   • Wanneer uw kind alleen voor dagopname komt kunnen broertjes/zusjes niet meekomen. Dit in verband met het verblijven op de operatiekamer of onderzoeksruimte. Na de operatie of onderzoek zijn ze van harte welkom.
   • Kinderen onder de 12 jaar zijn van harte welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene.
   • Het is niet de bedoeling dat het bezoek over de afdeling gaat ronddwalen. Wanneer uw kind met bezoek ergens wil zitten dan kan dit in de tienerkamer op de afdeling. Wanneer uw kind naar de centrale hal wil met het bezoek dient even overlegd te worden met de verpleegkundige.
   • Aangezien uw kind ziek is en zijn/haar rust nodig heeft, is het verstandig om niet teveel bezoek in één keer te ontvangen.
   • Van belang is ook dat de kinderen die op bezoek komen niet ziek zijn of in aanraking zijn geweest met een kinderziekte, dit in verband met besmettingsgevaar. Tevens is het van belang dat het volwassen bezoek niet verkouden is of diarree heeft.
     

   Zelf verzorgen

   Zaken als het verschonen en wassen van uw kind en het eten geven kunnen allemaal door u worden gedaan. Op deze manier streven we ernaar scheidingsangst zoveel mogelijk te voorkomen. De verpleegkundige zorg wordt natuurlijk door het ziekenhuis geboden. Mocht er iets aan de hand zijn, dan kunt u altijd een beroep doen op een verpleegkundige.

    

   Voedingsdienst

   Als u de hele dag in het ziekenhuis aanwezig bent, bieden wij u de mogelijkheid om mee te eten. Het ziekenhuis vraagt hiervoor een vergoeding die per machtiging betaald dient te worden. De voedingsassistente kan u hierover meer informatie geven.

    

   Tijden van eten en drinken

   De tijden van eten en drinken voor ouders op de kinder- en tienerafdeling zijn als volgt:

    

   08.00 uur: ontbijt
   11.45 uur: broodmaaltijd
   17.00 uur: warme maaltijd

    

   Van 08.00-14.00 uur staat er een kar met koffie en thee ter hoogte van de speelkamer. Tussen 14.00-20.00 uur kunt u uw koffie en thee kopen in het restaurant of uw eigen drinken gebruiken. We verzoeken u het servies vanuit het restaurant zelf terug te brengen naar het restaurant. Vanaf 20.00 uur staat de kar ter hoogte van de balie.

    

   Speelkamer

   De speelkamer is er voor patiënten en ouder(s). De pedagogisch medewerker is verantwoordelijk voor de speelkamer. We proberen in de speelkamer zoveel mogelijk een gevoel van thuis te creëren. Zo eten we hier bijvoorbeeld met iedereen die dat kan en mag. De speelkamer is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00-16.00 uur. We ontbijten ’s morgens om 08.00 uur in de speelkamer en de lunch is om 11.45 uur. De warme maaltijd ’s avonds wordt geserveerd op de kamer.
   Broertjes/zusjes mogen in de speelkamer spelen, wanneer uw zoon/dochter die in het ziekenhuis
   verblijft, ook in de speelkamer speelt. Het is dus niet de bedoeling dat broertjes/zusjes in de speelkamer spelen, terwijl de patiënt op de kamer verblijft. Tijdens het ontbijt en de lunch is de speelkamer alleen toegankelijk voor patiënten en ouders.
    

   Op- en aanmerkingen, klachten, suggesties

   Het kan zijn dat u niet helemaal tevreden bent over de gang van zaken tijdens het verblijf van uw kind in ons ziekenhuis. Wij doen onze uiterste best uw kind de beste zorg te geven. Mocht u desondanks niet tevreden zijn, dan horen wij dit graag. Van uw feedback kunnen wij leren. Ook voor het ziekenhuis in het algeheel kunt u een enquêteformulier invullen. Deze kunt u vinden op www.stjansdal.nl/vragenlijst.

    

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 16-7-2024