l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

MRI-onderzoek vragenlijst

Versienr: 5
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   MRI-onderzoek vragenlijst

   Leest u onderstaande informatie goed door, alvorens u de vragenlijst invult. 

   Het sterke magneetveld van de MRI kan in uitzonderlijke gevallen gevolgen hebben voor u. Om deze risico’s uit te sluiten, verzoeken wij u onderstaande vragenlijst* in te vullen en te ondertekenen. Vergeet niet uw lijst mee te nemen als u voor het onderzoek komt. Zonder ingevuld en ondertekend formulier kan het onderzoek niet doorgaan! 

   Indien u een van de vragen met “ja” heeft beantwoord verzoeken wij u uiterlijk 2 dagen voor het onderzoek contact op te nemen met de afdeling Radiologie. 

    

   Patiënten met een pacemaker, met operatie(clips) in het hoofd of met bijvoorbeeld een inwendige gehoorprothese komen niet altijd in aanmerking voor een MRI-onderzoek. Er bestaat namelijk het gevaar dat het magneetveld, waarmee de MRI-scanner werkt, de pacemaker ontregelt of de clip(s) losmaakt. Ook kunnen implantaten die magnetisch zijn, de magnetische werking verliezen. Bij bepaalde typen pacemakers is een MRI-onderzoek wel mogelijk. Daarvoor krijgt u een extra afspraak bij uw pacemakertechnicus, voor en na uw MRI-onderzoek. 

   Als u een verwijderbare insulinepomp of –sensor gebruikt, moet deze worden verwijderd voor aanvang van de scan. Indien mogelijk kunt u proberen uw MRI afspraak en het vervangen van uw verwijderbare insulinepomp/-sensor op elkaar af te stemmen. 

   Als u medicinale pleister(s) op de huid gebruikt, moeten deze worden verwijderd voor aanvang van de scan. Indien mogelijk kunt u proberen uw MRI afspraak en het vervangen van uw medicinale pleister(s) op elkaar af te stemmen. 

   Alle verdere metalen of magnetische voorwerpen moeten buiten de onderzoeksruimte blijven (sleutels, haarspeldjes, munten, horloges, sieraden, gehoorapparaten, verwijderbare insulinepomp). Een gebitsprothese geeft geen problemen bij een MRI scan. Het kan alleen wel voorkomen dat u bij bepaalde onderzoeken de gebitsprothese uit uw mond zal moeten verwijderen. Wij vragen u uw gebitsbakje van huis mee te nemen.

    

   Verdere informatie over het MRI-onderzoek vindt u in de folder MRI-onderzoek. 

    

   * Indien u gebruik maakt van MijnStJansdal, klik dan op ‘Afspraak voorbereiden’. 

    

   Voor vragen over uw afspraak bij de Radiologie kunt u bellen met: 0341 46 3650.

    

   MRI VRAGENLIJST

    

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 24-7-2024