l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Migrantenpolikliniek geriatrie Lelystad

Versienr: 4
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Binnenkort bezoekt u de migrantenpolikliniek van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. In deze folder leest u de belangrijkste informatie over dit bezoek. Laat uw partner, familielid of bekende deze folder ook lezen. We verwachten u op de dagkliniek. Het is belangrijk dat u één persoon meeneemt. Bijvoorbeeld uw partner, familielid of een goede bekende. Kunt u toch niet komen? Belt u ons dan zo snel mogelijk. U krijgt dan een nieuwe afspraak.  

    

   Migrantenpolikliniek

   Dit is een speciale polikliniek voor een uitgebreid geheugenonderzoek bij ouderen die uit niet-westerse landen komen. Het is voor oudere mensen die geheugenproblemen hebben of niet kunnen lezen of schrijven. Daarnaast kan er tijdens dit onderzoek ook gekeken worden naar andere problemen die er spelen. Bij ouderen spelen namelijk vaak meerdere problemen tegelijk een rol. De klinisch geriater of internist-ouderengeneeskunde doet tijdens uw bezoek aan de migrantenpolikliniek uitgebreid onderzoek om een oorzaak te vinden voor uw klachten.

    

   Bezoek migrantenpoli

   In de meeste gevallen heeft uw huisarts u doorgestuurd naar de migrantenpoli. U heeft de datum en de tijd van deze afspraak gekregen. Het eerste onderzoek op de migrantenpoli duurt ongeveer vijf tot zes uur. De uitslag krijgt u op een ander moment en zal ongeveer een half uur in beslag nemen. 

    

   Voorbereiding

   Wilt u bij bezoek aan de migrantenpoli het volgende meenemen? 

   • Uw legitimatie 
   • Ondertekend toestemmingsformulier met betrekking tot het delen van uw gegevens 
   • Uw medicijnlijst (bij de apotheek te krijgen) 
   • Alle medicijnen die u zelf bij de drogist of apotheek heeft gekocht. Bijvoorbeeld zalf. 
   • Uw bril en/of gehoorapparaten 
   • Dieetlijst 
   • Uw stok, rollator, looprekje of ander loophulpmiddel 
   • Misschien extra ondergoed 


   hoeft niet nuchter te komen, als dit niet duidelijk tegen u is gezegd.

    

   Voordat u naar de poli gaat:

   1. Ga eerst naar de medicatiecheck. Deze vindt u in de centrale hal, voor de liften links. Hier wordt uw medicatiegebruik gecontroleerd.
   2. Heeft u een bloedafnameformulier ontvangen? Laat dan eerst bloed afnemen voor u naar de polikliniek geriatrie gaat. Dit gebeurt bij het afnamelab op de eerste verdieping. Houdt u het formulier voor het bloedprikken bij de hand. Dit geeft u aan de medewerker van het afnamelab.

    

   Naar de poli 

   Een gastvrouw kan u naar de polikliniek geriatrie brengen. Rolstoelen zijn beschikbaar. De polikliniek geriatrie vindt u op de vierde verdieping. U wordt op de polikliniek ontvangen door de medisch assistent. Zij brengt u naar de huiskamer. Hier krijgt u uitleg over de onderzoeken.
    

   Daarna heeft u gesprekken met de arts en verpleegkundige. Ook wordt er gesproken met de persoon die met u mee is gekomen. Een uitgebreid lichamelijk onderzoek volgt. Bovendien wordt er een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Een scan van de hersenen kan nodig zijn. Dit gebeurt dan op de röntgenafdeling.

   De ergotherapeut zal een gesprek met u voeren en onderzoek doen.  

     

   In de huiskamer staan gemakkelijke stoelen. Hier kunt u tussen de onderzoeken door gebruik van maken. Koffie en thee kunt u gratis krijgen in de huiskamer. U kunt lunchen in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal beneden. U kunt ook zelf uw lunch meenemen.

    

   De uitslag

   Tijdens een volgende afspraak bespreekt de arts alle uitslagen met u. U ontvangt voor deze afspraak schriftelijk een uitnodiging. Uw huisarts ontvangt een schriftelijk verslag van het onderzoek en de adviezen. De huisarts neemt - als dit gewenst is - de vervolgbehandeling over.

    

   Tot slot 

   Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn via de telefoon bereikbaar op elke werkdag. U kunt bellen  van 8.30 – 16.30 uur op telefoonnummer: (0341) 46 39 45. 

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 25-4-2024