l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Lastmeter, toelichting

Versienr: 1
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Kanker is een ziekte die uw leven ingrijpend kan verstoren. De ziekte en de behandeling kunnen niet alleen lichamelijke klachten met zich meebrengen maar ook psychische, praktische en sociale.

    

   Bij psychische gevolgen kunt u denken aan angst, onzekerheid, depressieve gevoelens en boosheid. Op praktisch gebied kunt u tegen problemen met het huishouden, vervoer of financiën aanlopen. Voorbeelden van sociale gevolgen zijn veranderingen in persoonlijke relaties, sociale activiteiten en de werksituatie.

   Het kan zijn dat u goed in staat bent om eventuele problemen zelf op te lossen met hulp van familie en vrienden, uw behandelend arts en de (oncologie)verpleegkundige. Het is ook mogelijk dat u tijdens de behandeling of daarna behoefte hebt aan ondersteuning. Om ervoor te zorgen dat u die ondersteuning op het juiste moment van de juiste zorgverlener krijgt, maken we in het St Jansdal gebruik van de Lastmeter.
    

   Lastmeter 

   Op de Lastmeter geeft u aan hoe het met u gaat en welke problemen u mogelijk ervaart op lichamelijk, emotioneel, sociaal, praktisch en spiritueel gebied. De coördinerend oncologie verpleegkundige bespreekt uw antwoorden met u en verwijst u zo nodig en als u dat wilt naar een andere, gespecialiseerde zorgverlener.
   U kunt in het St Jansdal bijvoorbeeld advies en ondersteuning krijgen van psycholoog, geestelijk verzorger, diëtist, fysiotherapeut of ergotherapeut. Ook deelname aan een revalidatieprogramma zoals Herstel & Balans of contact met een lotgenoot kan helpen.
    

   Hoe vaak invullen? 

   Wij vragen u om tijdens uw behandeling en in de controleperiode de Lastmeter meerdere keren in te vullen. Dat zal ongeveer vier keer per jaar zijn. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om dat vaker te doen, minder vaak of helemaal niet.
    

   Wat biedt de Lastmeter? 

   De Lastmeter biedt u de mogelijkheid om zelf aan uw zorgverlener(s) te laten weten hoe het met u gaat. Het is een middel om u te helpen in gesprek te gaan met uw zorgverlener over de door u ervaren gevolgen van uw ziekte. U kunt bovendien aangeven of u behoefte hebt aan ondersteunende psychosociale of paramedische zorg, of bijvoorbeeld die van een lotgenoot.
    

   Waar vindt u de Lastmeter? 

   U krijgt de Lastmeter van een medewerker van de polikliniek, de (oncologie-) verpleegkundige of een andere medewerker van het St Jansdal.  Ook kunt u de Lastmeter vinden op
   www.lastmeter.nl.
    
   U kunt de Lastmeter via deze website thuis of in het ziekenhuis invullen, printen of e-mailen naar het e-mailadres dat u hebt gekregen van uw zorgverlener van het St Jansdal.

   U kunt op de website inloggen en daar de door u ingevulde lastmeters in uw eigen beschermde dossier opslaan, zodat u later altijd kunt inzien wat u op eerdere momenten hebt ingevuld.

    

   Hulpaanbod 

   Om u inzicht te geven in het hulpaanbod heeft het St Jansdal een folder waarin omschreven staat welke hulp geboden kan worden door welke zorgverlener. Verder kunt u informatie over hulpbronnen vinden op de website
   www.toekomstnakanker.nl.
    
    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    


   Voor de tot standkoming van deze folder is gebruik gemaakt van tekst van het Integraal Kankercentrum Noord Oost dd 2010.

    
   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 15-6-2024