l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Inhalatie-instructie (met filmpje)

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

    

   Klik op de afbeelding om deze folder te bekijken met beeld en geluid (Indiveo).

    

   Hoe gebruik ik een inhalator?

   Medicijnen via een inhalator

   U krijgt een medicijn via een inhalator. Het is belangrijk dat u de inhalator op de goede manier gebruikt. Daarom krijgt u een inhalatie-instructie. Als u de inhalator niet goed gebruikt, werkt de behandeling ook niet goed. Dan heeft u meer kans op bijwerkingen.

    

   Inhalatie-instructie

   Tekst video:

   Je arts heeft je een medicijn via een inhalator voorgeschreven. Als je de inhalator niet goed gebruikt, werkt de behandeling ook niet goed. Je blijft dan last houden van je klachten. Het is daarom belangrijk om op de juiste manier te inhaleren. Het kost tijd om goed te leren hoe je de inhalator moet gebruiken. Daarom helpen de apothekersassistent, praktijkondersteuner of poli-assistent én je arts je hier op verschillende momenten bij. Bij het ophalen van je nieuwe inhalatiemedicatie geeft de apothekersassistent uitleg hoe je het medicijn gebruikt. Neem hier de tijd voor. De uitleg duurt ongeveer 15 minuten. Bekijk de eerste 10 dagen wanneer je het medicijn gebruikt de instructievideo op www.inhalatorgebruik.nl.

   Als je een herhaling van de inhalatiemedicatie ophaalt bij de apotheek, bespreekt de apothekersassistent je ervaringen met de inhalator. Eventueel krijgt je opnieuw uitleg. Zo krijgt je de ondersteuning die nodig is om de inhalator op de juiste manier te gebruiken! Heeft je vragen of wilt je meer weten over de inhalator? Stel deze aan je zorgverlener.

    

   Uitleg apothekersassistente of longverpleegkundige

   U kunt uitleg krijgen van een (poli-)apothekersassistente. In het St Jansdal ziekenhuis kan een longverpleegkundige u deze uitleg ook geven. Zij draaien spreekuur op de longpoli en kunnen u helpen als u voor het eerst gaat inhaleren of een nieuwe inhalator erbij gaat krijgen. Als u al inhalatiemedicatie heeft kunnen zij controleren of u het goed inhaleert en de juiste manier van inhaleren uitleggen, voordoen en met u oefenen. Als het nodig is gaat de longverpleegkundige met u op zoek naar een andere inhalator.

   De longverpleegkundige ondersteunt de longarts. Als u onder behandeling bent bij een longarts in het St Jansdal ziekenhuis kunt u via de assistente van de longpoli een afspraak bij de longverpleegkundige in laten plannen.

    

   Meer informatie

   Informatie over de inhalator

   Wilt u meer informatie over de inhalator? Kijk dan op de website inhalatorgebruik.nl.

    

   Wilt u de informatie ook bekijken in een animatiefilmpje? Klik dan hier.

    

    

    

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 16-7-2024