l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

VlagB
Folders

Infusiebehandeling thuis

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Op dit moment krijgt u een onderhoudsbehandeling van Trastuzumab monotherapie of Trastuzumab in combinatie met Pertuzumab of Bevacizumab. Hiervoor gaat u ongeveer eens per drie weken naar de chemo-unit van ziekenhuis St Jansdal. Het is mogelijk om deze behandeling thuis te krijgen. Een gespecialiseerde oncologieverpleegkundige van de thuiszorg komt dan thuis langs om de behandeling uit te voeren. U hoeft dan alleen nog maar voor de afspraken met uw arts op de poli naar het ziekenhuis te komen.

    

   Wat zijn de voordelen?

   Het belangrijkste voordeel is dat u niet meer naar het ziekenhuis hoeft om een infuus te krijgen. Hierdoor hoeft u niet te reizen en niet te wachten in het ziekenhuis. Bovendien bent u de enige patiënt voor de verpleegkundige die bij u langskomt. Deze verpleegkundige heeft alle tijd en kan goed in de gaten houden of de behandeling goed verloopt.

    

   Wat blijft gelijk?

   De veiligheid van uw behandeling staat voorop. De verpleegkundigen van Icare hebben dezelfde opleiding en ervaring als de verpleegkundigen in het ziekenhuis. De veiligheids- en kwaliteitseisen waaraan het ziekenhuis moet voldoen, gelden ook voor de behandeling thuis. U houdt dezelfde oncoloog die op de hoogte blijft van de voortgang van uw behandeling. De verpleegkundigen van de thuiszorg werken in het medisch dossier van het ziekenhuis. Er wordt dus geen tweede dossier aangemaakt over uw behandeling.

    

   Wat verandert er wel?

   De behandeling vindt thuis plaats en wordt uitgevoerd door een oncologisch verpleegkundige van de thuiszorg.

    

   Wat kunt u verwachten?

   • Uw behandelteam zal met u in gesprek gaan over de behandeling thuis. Als u hiervoor kiest, wordt u gevraagd om indien van toepassing ampullen Heparine op te halen bij de poli-apotheek in het ziekenhuis. Dit zal voldoende zijn tot uw volgende bezoek aan de poli.

   • Een verpleegkundige van de thuiszorg gaat u bellen om kennis te maken. Ook zal zij een afspraak maken voor uw eerste behandeling. Deze verpleegkundige legt uit wat zij zelf meeneemt en welke zaken u in huis moet hebben voor de behandeling. Een deel van de benodigde materialen wordt bij u thuisbezorgd.
   • Een dag voor de afspraak met de verpleegkundige van de thuiszorg wordt u gebeld om te checken hoe het met u gaat en of de afspraak kan doorgaan. Dit is hetzelfde als u gewend bent in het ziekenhuis.

   • Op de dag van de behandeling komt de verpleegkundige bij u thuis, sluit het infuus aan en blijft u in de gaten houden of alles goed gaat.
   • Als de behandeling klaar is, wordt alles opgeruimd.

    

   Verder goed om te weten

   • Als u – om wat voor reden dan ook – het niet prettig vindt om thuis behandeld te worden, kunt u altijd weer kiezen voor structurele behandeling in het ziekenhuis.

   • Het is een pilot. Dit wil zeggen dat we testen of deze vorm van behandelen u en ons bevalt. Op een gegeven moment zullen we dan ook naar uw mening vragen over de behandeling thuis.

    

   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 31-7-2021