l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Gezichtsveld onderzoek

Versienr: 1
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Doel van het onderzoek

   Het gezichtsveldonderzoek heeft als doel de grootte van uw gezichtsveld vast te stellen.
    

   Wie verricht het onderzoek

   Het onderzoek wordt verricht door de assistente van de oogarts. Zij bedient de perimeter, een soort computer die de gegevens registreert.
    

   Het onderzoek

   Het onderzoek vindt plaats op de polikliniek voor oogheelkunde. Het onderzoek duurt in zijn totaliteit ongeveer 30 minuten.  Bij het onderzoek moet u met één oog door een glaasje kijken. Dit glaasje is aan het apparaat bevestigd. Uw andere oog wordt afgedekt. U kijkt in een bol waar één lampje op te zien is. Vervolgens zal er telkens rondom dit lampje een ander lampje oplichten. Dit lampje wisselt steeds van plaats en sterkte.Terwijl u getest wordt, wordt u gevraagd zich te concentreren op het centrale lampje. Wat er dus gebeurt, is dat u getest wordt terwijl u recht vooruit kijkt. Telkens als u een ander lampje ziet, moet u op een knopje drukken van een apparaat dat u in uw hand krijgt.

    

   Resultaten

   Als beide ogen zijn getest is het onderzoek afgerond. De perimeter heeft alle gegevens van het onderzoek geregistreerd. De printer maakt hiervan een uitdraai. De uitdraai gaat samen met uw status naar de behandelend oogarts en wordt tijdens een afspraak met u besproken.

   Op de uitdraai staat een patroon dat correspondeert met de lampjes die u tijdens het onderzoek gezien heeft. De oogarts kan aan de hand hiervan zien welke gebieden van uw gezichtsveld eventueel zijn uitgevallen. Omdat bij iedere oogafwijking een bepaald patroon hoort, kan de oogarts aan de hand hiervan vaststellen wat er met uw oog aan de hand is. Voordat u weer naar huis gaat wordt er, als dit nog niet gebeurd is, met u afgesproken hoe de uitslag van dit onderzoek aan u bekend wordt gemaakt.
    

   Vervolgonderzoek

   Het is mogelijk dat naar aanleiding van de uitslag wordt besloten dat er een vervolgonderzoek moet plaatsvinden. Dit onderzoek is dan weer specifiek gericht op het gebied waar uitval in het gezichtsveld aanwezig is.

    

   Vragen

   Voor telefonische vragen kunt u contact opnemen met de poli oogheelkunde van het ziekenhuis: telefoonnummer (0341) 463751.

    
   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 16-7-2024