l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Geriatrie informatie dagkliniek, Lelystad

Versienr: 7
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Binnenkort bezoekt u de dagkliniek geriatrie van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. In deze folder leest u de belangrijkste informatie over dit bezoek.

   Laat uw partner, familielid of bekende deze folder ook lezen.

    

   We verwachten u op de dagkliniek. U mag maximaal één persoon meenemen. Bijvoorbeeld uw partner, familielid of een goede bekende. Het is belangrijk dat u iemand meeneemt.
    

   Kunt u toch niet komen? Belt u ons dan zo snel mogelijk. U krijgt dan een nieuwe afspraak. 

    

   Wat betekent klinische geriatrie?

   Bij ouderen vinden vaak op hetzelfde moment allerlei veranderingen plaats. Deze veranderingen hebben vaak met elkaar te maken. Voorbeelden zijn: 

   • Het lopen kan slechter gaan. 
   • Het geheugen kan achteruitgaan. 
   • Eenzaamheid en somberheid kunnen optreden door overlijden van leeftijdgenoten. 

    

   Vaak spelen meer problemen tegelijk een rol. Is er geen duidelijke ziekte te herkennen? Dan kan hulp worden gevraagd van een klinisch geriater of internist-ouderengeneeskunde. Zij doen uitgebreid onderzoek om een oorzaak te vinden van uw klachten.

    

   Bezoek dagkliniek

   Uw huisarts heeft u doorgestuurd naar de dagkliniek geriatrie. U heeft de datum en de tijd van deze afspraak gekregen. Het onderzoek op de dagkliniek geriatrie duurt ongeveer vijf tot zes uur. Zeker het eerste bezoek.

    

   Voorbereiding

   Wilt u bij bezoek aan de dagkliniek geriatrie het volgende meenemen?

   • Uw legitimatie.
   • Ondertekend toestemmingsformulier voor het delen van uw gegevens.
   • Uw medicijnlijst (bij de apotheek te krijgen)
   • Alle medicijnen die u zelf bij de drogist of apotheek heeft gekocht. Bijvoorbeeld zalf. 
   • Uw bril en/of gehoorapparaten
   • Dieetlijst
   • Uw stok, rollator, looprekje of ander loophulpmiddel 
   • Misschien extra ondergoed

    

   hoeft niet nuchter  te komen, als dit niet duidelijk tegen u  is gezegd .

    

   Voordat u naar de poli gaat:

   1. Ga eerst naar de medicatiecheck. Deze vindt u in de centrale hal, voor de liften links. Hier wordt uw medicatiegebruik gecontroleerd.
   2. Heeft u een bloedafnameformulier ontvangen? Laat dan eerst bloed afnemen voor u naar de polikliniek geriatrie gaat. Dit gebeurt bij het afnamelab op de eerste verdieping. Houdt u het formulier voor het bloedprikken bij de hand. Dit geeft u aan de medewerker van het afnamelab.

     

   Naar de poli

   Een gastvrouw kan u naar de polikliniek geriatrie brengen. Rolstoelen zijn beschikbaar. De polikliniek geriatrie vind u op de vierde verdieping.
   U wordt op de polikliniek ontvangen door de medisch assistent. Zij brengt u naar de huiskamer. Hier krijgt u uitleg over de onderzoeken.
   Daarna heeft u gesprekken met de arts en verpleegkundige. Ook is een gesprek mogelijk met de persoon die met u mee is gekomen. Extra informatie over uw klachten kunnen worden besproken. Een uitgebreid lichamelijk onderzoek volgt. Als het nodig is wordt een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Een scan van de hersenen kan nodig zijn. Dit gebeurt op de röntgenafdeling.

    

   In de huiskamer staan gemakkelijke stoelen. Hier kunt u tussen de onderzoeken door gebruik van maken. Koffie en thee zijn vrij te krijgen in de huiskamer. U kunt lunchen in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal beneden. U kunt ook zelf uw lunch meenemen. 

    

   De uitslag

   Het uitslaggesprek is meestal dezelfde dag.  De arts vertelt u wat er verder gaat gebeuren. Als het nodig is krijgt u extra onderzoeken. U krijgt daarvoor afspraken mee. 

   Uw huisarts ontvangt een schriftelijk verslag van het onderzoek en de adviezen. De huisarts neemt als dit gewenst is de vervolgbehandeling over. 

    

   Tot slot

   Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn via de telefoon bereikbaar op elke werkdag. U kunt bellen  van 8.30 – 16.30 uur op telefoonnummer: (0341) 46 39 45. 

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 15-7-2024