l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

VlagB
Folders

Geriatrie informatie Dagkliniek, Lelystad

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Binnenkort bezoekt u de dagkliniek geriatrie van ziekenhuis StJansdal te Lelystad. In deze folder is de belangrijkste informatie opgenomen over het bezoek aan de dagkliniek.

    

   Wij adviseren u om de folder ook aan een familielid of begeleider te laten lezen. U wordt op de dagkliniek verwacht samen met bijvoorbeeld uw partner, familie of een goede bekende (maximaal twee personen).

    

   Kunt u onverwachts niet komen, belt u dan zo spoedig mogelijk af. Er kan dan een nieuwe afspraak gemaakt worden.

    

   Wat betekent klinische geriatrie?

   Bij ouderen vinden vaak tegelijkertijd veranderingen plaats op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied. Het lopen kan bijvoorbeeld slechter gaan, het geheugen kan achteruitgaan en door overlijden van leeftijdsgenoten kan eenzaamheid en somberheid optreden.Vaak spelen meerdere problemen tegelijkertijd een rol, zonder dat er een duidelijke ziekte te herkennen valt.In dat geval kan een klinisch geriater gevraagd worden uitgebreid onderzoek te doen.

    

   Bezoek dagkliniek

   In de meeste gevallen heeft uw huisarts u doorverwezen naar de dagkliniek geriatrie. U bent op de hoogte gebracht van de datum en de tijd van deze afspraak.

   Het onderzoek op de dagkliniek geriatrie duurt de hele ochtend.

    

   Voorbereiding

   Wilt u bij bezoek aan de dagkliniek geriatrie het volgende meenemen?

   • Uw patiëntenpas en legitimatie.

   • Ondertekend toestemmingsformulier m.b.t. het delen van uw gegevens.

   • Alle medicijnen, zalf en dergelijke, ook die u zelf bij drogist of apotheek haalt.

   • Uw bril of gehoorapparaat.

   • Dieetlijst.

   • Een stok, looprekje of ander loopmiddel.

   • U hoeft niet nuchter te komen, indien dit niet nadrukkelijk is vermeld.

    

   Voorafgaand aan uw polibezoek dient u bij de medicatiekamer langs te gaan om de medicatie vast te stellen, welke u gebruikt (in de hal voor de liften links).

    

   Het bezoek aan de dagkliniek

   In de centrale hal kunt u zo nodig een patiëntenpas laten maken bij de receptie.

   Indien u een bloedafnameformulier heeft ontvangen, dient u voordat u naar de poli geriatrie gaat bloed af te laten nemen bij het afnamelab op de eerste verdieping. Kies bij de aanmeldzuil voor de optie CITO. Door deze keuze wordt u met voorrang geholpen. Houdt uw patiëntenpas en het formulier voor het bloedprikken bij de hand, hier wordt om gevraagd door de medewerker van het afnamelab.

    

   Indien u dat wenst kan een gastvrouw u begeleiden naar de dagkliniek geriatrie. Rolstoelen zijn beschikbaar.

    

   De dagkliniek bevindt zich op de vierde verdieping.

   U wordt daar ontvangen door de medisch assistent en naar de huiskamer gebracht. In de gezellige huiskamer krijgt u uitleg over het verloop van het onderzoek.

    

   Daarna heeft u gesprekken met de arts en verpleegkundige. Ook is er gelegenheid voor een gesprek met uw begeleider voor aanvullende informatie over uw klachten. Een uitgebreid lichamelijk onderzoek volgt en er wordt zo nodig een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Het is mogelijk dat u naar de röntgen gaat voor een scan van de hersenen.

    

   In de huiskamer staan gemakkelijke stoelen waarin u eventueel tussen de onderzoeken door kunt rusten. Koffie en thee zijn vrij verkrijgbaar in de huiskamer. U kunt lunchen in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal beneden of u brengt zelf uw lunch mee.

    

   Aan het eind van dit onderzoek bespreekt de arts met u en uw begeleider het verdere verloop. Zo nodig wordt er een nieuwe afspraak gemaakt voor een aanvullend onderzoek op korte termijn.

    

   De uitslag

   Wanneer alle onderzoeken zijn afgesloten bespreekt de arts zo mogelijk dezelfde dag met u en uw begeleider de uitslagen. Afhankelijk van de aard en de ernst van de problemen zal naar oplossingen worden gezocht. Dit kunnen medische adviezen zijn, maar ook adviezen voor het dagelijks leven of aanbevelingen voor deskundige hulp, zorg en opvang. Zo nodig wordt er een controle afspraak gemaakt.

    

   Uw verwijzer ontvangt een schriftelijk verslag van het onderzoek en de aanbevelingen en neemt indien gewenst de vervolgbehandeling over.

    

   Tot slot

   Heeft u naar aanleiding van deze folder nog vragen over uw bezoek aan de dagkliniek, neem dan gerust contact met ons op.

    

   We zijn aanwezig en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 – 14.00 uur.

    

   Telefoonnummer: (0341) 435852

    

   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 22-10-2021