l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Electrocardiogram (ECG)

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   Doel van het ECG-onderzoek

   Bij het ECG-onderzoek wordt er een electrocardiogram van u gemaakt. Dat wil zeggen dat de electrische impulsen van uw hart worden geregistreerd. Op deze manier kan men bepalen hoe uw hartfunctie is en of er afwijkingen zijn.
    

   Wie verricht het onderzoek

   Uw specialist geeft opdracht tot dit onderzoek. Het onderzoek wordt meestal uitgevoerd door een medewerker van de functieafdeling. Deze legt u uit wat er gebeurt. Als u vragen hebt kunt u die natuurlijk stellen.
    

   Hoelang duurt het onderzoek?

   De voorbereiding voor het onderzoek duurt ongeveer vijf minuten. De registratie zelf duurt ongeveer twee minuten. Het totale onderzoek duurt dus nog geen tien minuten.
    

   Voorbereiding

   Nadat u uw bovenkleding hebt opgehangen neemt u plaats op de onderzoekstafel. Er wordt een aantal electrodes bevestigd op uw borst, armen en benen. Dit zijn dopjes die via een snoer in verbinding staan met het meetinstrument. De dopjes worden met een pasta op de huid vastgezet. De pasta geleidt de te meten stroompjes, die bij iedereen in het lichaam voorkomen.
    

   Registratie

   Vervolgens zal men u verzoeken stil te liggen, dus niet te bewegen. De spieren zijn dan slap. Gedurende ongeveer een minuut zullen de stroompjes van uw hart geregistreerd worden. U voelt hier helemaal niets van. Het onderzoek is volkomen pijnloos. Het resultaat is een grafiek van uw hartslag: het electrocardiogram (ECG).
    

   Schoonmaken

   Na afloop van de registratie worden de dopjes weggehaald en zal men de pasta van uw lichaam verwijderen.
    

   Resultaten

   De resultaten van het onderzoek zullen worden doorgegeven aan uw specialist. Hij zal ze interpreteren. U zult van hem tijdens het spreekuur of op de verpleegafdeling de uitslag ontvangen. De medewerkers van de functieafdeling zullen u hierover dus geen informatie kunnen geven.
    

   Verhinderd

   Kunt u niet komen? Laat het ons tenminste 24 uur van tevoren weten. Anders moeten wij uw afwezigheid in rekening brengen. 

    

   Vragen

   Heeft u nog vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met de poli cardiologie 0341 - 46 37 45.

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 24-7-2024