l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

CT-onderzoek zonder iv contrast

Versienr: 5
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   U bent door de specialist naar de afdeling radiologie verwezen om een CT-scan te laten maken. Het onderzoek wordt door de radiodiagnostisch laborant(e) uitgevoerd.

    

   Zwanger

   Bij het uitvoeren van de CT- scan wordt gebruik gemaakt van röntgenstralingen. Wannneer u zwanger bent of denkt te zijn, moet u dit ons voor aanvang van het onderzoek melden. Dit is in belang van uw ongeboren kind. Het is namelijk beter de ongeboren baby niet aan röntgenstralingen bloot te stellen.

    

   Een ieder wordt zo snel mogelijk geholpen. Daar de tijdsduur per onderzoek verschillend is en in vele onderzoekskamers tegelijk wordt gewerkt, wordt een andere patiënt soms eerder geholpen dan u. Mocht er iets zijn dat u wilt weten of mocht u iets niet begrijpen, neem dan contact met ons op. Wij zijn er voor om u te helpen.
   Het telefoonnummer van de afdeling radiologie is: (0341) 463650.

    

   Werking multislice CT-scan

   CT-scan staat voor computertomografie. Met behulp van dit apparaat worden fotografisch dunne dwarsdoorsneden van het menselijk lichaam gemaakt. U wordt met het te onderzoeken lichaamsdeel in een ring geplaatst. Deze ring draait om u heen. U ligt zelf stil op een tafelblad, dat gelijkmatig door de ring schuift. De computer meet constant de hoeveelheid röntgenstraling aan de andere kant van het lichaam en reconstrueert middels die meetgegevens de gedetailleerde röntgenbeelden. De stralingsdosis is meestal hoger dan van veel andere röntgenonderzoeken. Echter, de laborant zal de stralendosis zo beperkt mogelijk houden.

    

   Voor uw CT onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig. Wel kunt u eventuele oorbellen, haarspelden en/of piercings beter thuis alvast uit doen.

    

   Duur van het onderzoek

   Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.
    

   Uitslag

   Met de aanvragend specialist dient u een afspraak te maken voor de uitslag.
    

    

    

    
   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 15-7-2024