l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Bloeddruk en hartslag thuis meten

Versienr: 3
Inhoud van dit artikel
  Inhoud van dit artikel

   U kunt zelf uw bloeddruk en hartslag thuis meten.

    

   Waarom deze folder?

   Volgens uw arts komt u in aanmerking om thuis regelmatig uw eigen bloeddruk te meten. Hiervoor ontvangt u een bloeddrukmeter van ziekenhuis St Jansdal.

   Thuis uw bloeddruk meten, geeft een betrouwbare bloeddrukmeting. U gaat thuis uw bloeddruk meten met een eigen bloeddrukmeter of met de bloeddrukmeter die u van het St Jansdal ontvangt.

   Uw bloeddruk verandert steeds. Bij spanning kan een bloeddruk bijvoorbeeld stijgen. Zo zien we bijvoorbeeld bij veel patiënten de zogenaamde “witte jassen bloeddruk”. Dit betekent dat uw bloeddruk in het ziekenhuis vaak hoger is doordat u wat gespannen bent. Thuis is de bloeddruk vaak beter.

   Heeft u langere tijd een hoge bloeddruk? Dat noemen we hypertensie. Het advies is dat bij patiënten met hypertensie, dus met een hoge bloeddruk, iedere drie maanden de bloeddruk en hartslag worden gemeten. Patiënten krijgen vervolgens medicijnen of adviezen voor hun leefstijl.

    

   Het voordeel van thuis meten, is dat u op een ontspannen manier en op uw eigen tijd de bloeddruk en hartslag kunt meten. Daarnaast is het ook prettig om thuis te meten nu de zorg in het ziekenhuis onder druk staat vanwege Corona.

    

   Wij helpen u

   Via heldere instructies helpen wij u bij het installeren van de app en bij het gebruik van MijnStJansdal. Via een app en via MijnStJansdal worden de gemeten bloeddruk en hartslag toegevoegd aan uw persoonlijke dossier van het St Jansdal.

   We leren u hoe u zelf uw bloeddruk kunt meten en hoe u de gegevens kunt versturen naar het ziekenhuis via MijnStJansdal. Hiervoor bieden wij de volgende optie aan:

   • Meten met iHealth Track bloeddrukmeter en automatisch waardes laten invoeren in MijnStJansdal

    

   Via een videoanimatie is goed te leren hoe u de bloeddruk kunt meten en doorsturen.

    

   W at doet uw arts met de gemeten bloeddruk en hartslag?

   De metingen die u thuis uitvoert en in MijnStJansdal verschijnen worden gezien als betrouwbare metingen. De arts heeft continu inzicht in uw bloeddrukmetingen en hartslag. Hij of zij zal op basis van deze metingen adviezen aan u geven en die elektronisch met u delen. Het kan ook zijn dat de arts telefonisch contact met u opneemt.

   Via MijnStJansdal kunt u de waarden ook inzien en communiceren met uw arts wanneer u specifieke vragen heeft.

    

   Moet er bij afwijkende waarden iets gebeuren?

   Mocht u twijfelen over de uitslagen of vragen hebben over uw gezondheid dan kunt u vragen stellen via MijnStJansdal.

    

   Welke bloeddrukmeter krijg ik mee?

   Thuis gaat u zelf uw bloeddruk meten door middel van de meegeleverde iHealth Track bloeddrukmeter.  Uw arts zal aangeven hoe vaak u dit moet doen. Upload deze gegevens naar de iHealth-app. De iHealth-app is verbonden met de app MijnStJansdal. Deze kunt u downloaden in de App en Google Play Store. Door het beschikbaar stellen van de bloeddrukken worden deze integraal opgenomen in uw elektronische patiëntendossier van Ziekenhuis St Jansdal.

    

   Het is goed om te weten dat de gemeten gegevens door de leverancier van de IHealth bloeddrukmeter in de Cloud worden opgeslagen.

   Dit betekent dat uw gegevens mogelijk ook gebruikt worden voor onderzoeks- en/of marketingactiviteiten. Wij moeten en willen u hierop attent maken. Het ziekenhuis heeft hierop geen invloed. Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dit kenbaar maken aan uw behandelaar en kunt u nog niet overgaan tot bloeddruk meten thuis en wordt de huidige manier van behandelen voortgezet.

    

   Hoe nu verder?

   U krijgt de bloeddrukmeter mee vanuit het ziekenhuis zodra u laat weten aan uw arts dat u thuis uw bloeddruk en hartslag wilt gaan meten. We willen dat u de bloeddrukmeter gebruikt voor uw eigen metingen en dat uw arts ook die metingen mag inzien.

    

   Vragen of hulp nodig? De medewerkers van Digiplein helpen u graag. Zij zijn op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur bereikbaar via 0341 - 46 37 00. Ook kunt u voor vragen en hulp langslopen bij de balie van het Digiplein in de centrale hal van Harderwijk en Lelystad. Stuurt u liever een bericht? Dat kan via MijnStJansdal of via de mail mijn@stjansdal.nl. Vermeld u alstublieft uw patiëntennummer.

   Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
   De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
   Geprint op 15-7-2024