l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Longkankercentrum Harderwijk


longafdeling poli

We willen dat mensen ervaren dat ze hier goed opgevangen en geholpen worden

Roberto Tobon - Morales, chirurg

Longkankercentrum Harderwijk biedt patiënten met longkanker gespecialiseerde hoogwaardige longkankerzorg. Er staat een deskundig team klaar om patiënten de beste zorg te bieden. Om een goede en snelle diagnose te kunnen stellen en de beste behandeling te kunnen bieden, volgen zij de laatste richtlijnen. Zo biedt het Longkankercentrum Harderwijk de u-VATS-operatietechniek aan.

 

Kijk voor meer informatie op: www.longkankercentrumharderwijk.nl

health_002-hospital-building-clinic-doctorOnderzoeksmethoden

De nieuwste en beste onderzoeksmethoden.

Meer informatie l
health_049-lung-organ-medical-healthcareu-VATS-lobectomie

Experts op het gebied van longkanker.

Meer informatie l
health_009-doctor-stethoscope-medical-checkupSamenwerking

Goede samenwerking met specialisten in binnen- en buitenland.

l

Contactgegevens Longkankercentrum Harderwijk

 

Hoe maakt u een afspraak?

Voor het maken van een afspraak bij het longkankercentrum heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

 

Een eerste afspraak kan alleen gemaakt worden via het telefonische intakebureau van ziekenhuis St Jansdal, telefoon: 0341-46 38 48. Indien er recent röntgenfoto's van de longen gemaakt zijn, verzoeken wij u dit te vermelden.

 

Overige vragen? Via tel. 0341- 46 37 43

 

Vervolgafspraken worden na ieder bezoek automatisch gemaakt door medewerkers van het Longkankercentrum. 

 

Afspraak maken via MijnStJansdal

Bent u al eerder op de polikliniek geweest? Dan kunt u een vervolgafspraak ook maken via MijnStJansdal. U dient dan eerst een eigen account aan te maken. Combinatieafspraken kunnen alleen telefonisch worden gemaakt. Lees meer over MijnStJansdal

 

Identificatieplicht

In alle ziekenhuizen geldt een identificatieplicht, voor zowel volwassen als kinderen. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar uw poli-afspraak. 

 

 

 

 

 

Goede longkankerzorg dichtbij

Bij kleine afwijkingen in de longen deden artsen vroeger vaak een biopt via een operatie. Dit was ingrijpend en belastend voor patiënten. In het St Jansdal doen de longartsen dit onderzoek via de luchtwegen met hulp van een mini-probe. Hiermee kijken zij in dieper gelegen gebieden van de longen en nemen direct een biopt. Naast het St Jansdal is dit patiëntvriendelijke onderzoek alleen in een aantal academische centra mogelijk.


Het St Jansdal is een ‘specialistisch centrum voor immunotherapie bij longkanker’. Immunotherapie is een van de grote doorbraken in kankerbehandeling. Het maakt kankercellen namelijk zichtbaar voor het eigen afweersysteem en versterkt de activiteit van het eigen afweersysteem. Immunotherapie in combinatie met chemotherapie verlengt in een groot aantal gevallen de levensverwachting van patiënten.

 

De therapiemogelijkheden nemen toe en steeds meer mensen kunnen langdurig behandeld worden met goede kwaliteit van leven. In overleg met de longartsen zijn de specialistische longoncologie verpleegkundigen het aanspreekpunt en zij begeleiden de patiënten intensief. St Jansdal doet mee aan onderzoek om nieuwe vormen van therapie bij longkanker te ontwikkelen en om bestaande vormen te verbeteren.

 

Patiënten kunnen dus experimentele medicatie al tijdens de onderzoeksfase krijgen. Als het mogelijk is om een gezwel in de long met een operatie te verwijderen, gebruiken de longchirurgen van het St Jansdal Harderwijk, als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland, de zogenaamde U-VATS-techniek.

Tijdens een kijkoperatie maakt de chirurg één kleine snede en haalt met behulp van een camera en andere instrumenten een deel van de long weg. Deze ingreep heeft grote voordelen voor de patiënt. De patiënt heeft minder pijn na afloop en minder kans op een infectie. De techniek geeft ook minder schade aan de borstkast.

De vakgroep longgeneeskunde van St Jansdal
bestaat uit de volgende longartsen:

L.N. (Lisenka) Boom
C.D. (Cas) Colder
S.J.M. (Steven) Gans
A.M.G. (Dolf) Hendriks
R.J.M. (Robert) Kok
M. (Miguel) Pérez y Pérez
A. (Alexandra) Schilstra

 

Ga voor meer informatie naar:
www.longkankercentrumharderwijk.nl

 

Nieuwe vakgroep longgeneeskunde

De vakgroep wil optimale specialistische zorg bieden zoveelmogelijk in samenwerking met de eerste lijn (bijvoorbeeld huisartsenen fysiotherapeuten). Patiënten kunnen in Lelystad voor vrijwel alle longzorg terecht. De artsen zijn dagelijks aanwezig op de polikliniek, stellen diagnoses, doen daar onderzoek en geven behandelingen.

Onderzoeken zoals longfunctieonderzoeke bronchoscopieën en CTscan worden in Lelystad verricht net zoals de meeste behandelingen. Alleen als een opname nodig is gaan patiënten naar het ziekenhuis in Harderwijk.

Hier vindt u meer informatie over de afdeling longgeneeskunde>

 

 Alexandra Schilstra       Miguel Pérez y Pérez

 

Cas Colder