l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Bouw in Harderwijk

Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk is volop bezig met een grootschalige nieuwbouw en renovatie.

 

De bouw en renovatie in Harderwijk omvat de volgende projecten:

  • Bouwdeel Zuid, 1-Noord, renovatie West en Oost, extra bouwdeel
  • Herplaatsingen: onder andere verhuizen poli geriatrie, medische psychologie, MDL, oogheelkunde, kantoren
  • Laboratoria
  • Apotheek
  • POK/EOA
  • Inrichting oude POK-gebied (SEH-poliklinieken)
  • Kantoren

Nieuws bouw St Jansdal

St Jansdal opent acute opname afdeling

Om de toegang tot acute, hoogwaardige, specialistische ziekenhuiszorg nu en in de toekomst voor onze patiënten goed te laten verlopen, opende St Jansdal op 16 november een acute opname afdeling in Harderwijk. De patiënten komen op de AOA terecht via onze spoedeisende hulp (SEH) of na een bezoek aan de polikliniek. De afdeling is dan ook dag en nacht open.

Aanneemovereenkomst voor renovatie verpleegafdelingen St Jansdal

Aanneemovereenkomst voor renovatie verpleegafdelingen St Jansdal

Met het zetten van de handtekeningen onder de aanneemovereenkomst bezegelden ziekenhuis St Jansdal, Goossen Te Pas en Unica op dinsdag 12 september 2023 de verdere bouwplannen van St Jansdal. Na de oplevering van bouwdeel Zuid in november zijn de verpleegafdelingen aan de beurt. St Jansdal gaat deze afdelingen grondig renoveren. Om de renovatie mogelijk te maken wordt ook een nieuw gedeelte aan het gebouw toegevoegd. Hiermee wordt de renovatieperiode overbrugd. Na de renovatie krijgt het nieuwe gedeelte een vaste bestemming.

Artist impressions

Artist impressions

De vernieuwingen die nu worden toegepast in de nieuwe vleugel, worden ook bij de renovatie van het huidige beddenhuis aangebracht. Terwijl de nieuwe vleugel wordt ‘afgebouwd’, zijn deze voorbereidingen ook al in volle gang.

We laten Christian aan het woord, projectleider van Unica:

We laten Christian aan het woord, projectleider van Unica:

“Het meeste installatiewerk is voor een patiënt of bezoeker straks onzichtbaar. Maar natuurlijk mérkt u er wel veel van. Naast het gewone, maar ook belangrijke installatiewerk, voeren we ook een aantal verbeteringen door. Zo is er straks een automatisch aangestuurd klimaat in alle patiëntenkamers, aangepast op het aantal mensen in een kamer. Dit wordt gemeten met CO2-meters. Dit is een enorme verbeterslag in de luchtverversing en draagt bij aan een aangename beleving. Ook wordt de temperatuur aangepast aan de buitentemperatuur. Zo is het in de winter behaaglijk en in de zomer aangenaam koel.

Update bouw - november 2022

Update bouw - november 2022

Graag brengen we u weer op de hoogte van de bouw van bouwdeel Zuid bij St Jansdal. Na de zomervakantie zijn de laatste prefab-betonwanden geplaatst met de grote rupskraan. De zwaarste wand woog wel 30.000 kg. Op 23 september hebben we het hoogste punt van de nieuwbouw gevierd. Het hoogste gedeelte bestaat uit de staalconstructie van de techniekruimte die op het dak staat van de 3e verdieping. Na plaatsing van de staalconstructie is de grote rupskraan afgevoerd.

Hoogste punt nieuwe vleugel St Jansdal

Hoogste punt nieuwe vleugel St Jansdal

Bij ziekenhuis St Jansdal Harderwijk is vrijdag 16 september het hoogste punt van bouwdeel zuid bereikt. Dit heeft het ziekenhuis gevierd met een open dag voor medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen bij de bouw. Een van de onderdelen van de open dag was een VR-tour, zodat de toekomstige gebruikers virtueel alvast een kijkje konden nemen in de nieuwe ruimtes.

Puntjes op de i

Al in een vroeg stadium worden de toekomstige gebruikers van de nieuwbouw betrokken. Gea Rozenberg, projectleider bouw-zorg: “Dat geldt voor elke fase van de bouw. In deze fase worden de puntjes op de i gezet, door samen met de architect het vaste meubilair te bepalen. Om tot een ontwerp te komen zijn er gebruiker sessies. Uniformiteit is heel belangrijk, alle ruimtes worden in dezelfde stijl ingericht. Ook als er straks een keuze gemaakt moet worden voor de losse inventaris en apparatuur, worden de gebruikers gevraagd om mee te doen in het inkoopproces. Veel verschillende afdelingen worden bij het hele proces betrokken, van ICT en inkoop tot aan de cliëntenraad.”

Bouw Intensive care en hartbewaking

Bouw Intensive care en hartbewaking

De hoop op een nieuwe intensive care en hartbewaking (CCU) was bij sommigen al vervlogen. Er werd namelijk al jaren over nieuwbouw gesproken. In 2019 konden ze gelukkig het stof, van het al eerder gemaakte programma van eisen, afblazen. De bouw gaat werkelijk beginnen! Niet zonder een intensief traject vooraf. Esther de Koning, hoofd ICU/CCU/SEH en ANW hoofden, vertelt er alles over.

Startmoment bouwdeel Zuid St Jansdal Harderwijk

Startmoment bouwdeel Zuid St Jansdal Harderwijk

De eerste paal voor bouwdeel Zuid van St Jansdal Harderwijk is 13 januari 2022 in de grond geslagen door Frits van der Velde, zorgmanager Acute Zorg en Arend Jan Poelarends, lid Raad van Bestuur. In totaal worden ongeveer 184 palen geboord. Daarna kan de bouw van het nieuwe bouwdeel echt beginnen. Frits van der Velde: “Door de nieuwbouw kunnen we onze patiënten nog meer laten ervaren dat we in St Jansdal voor uitstekende zorgverlening staan. Werken vanuit het hart met veel inzet en compassie voor de patiënt en medewerker.”

Aannemingsovereenkomst bouwdeel Zuid getekend

Aannemingsovereenkomst bouwdeel Zuid getekend

Op 17 november 2021 heeft St Jansdal de aannemingsovereenkomst getekend met aannemer Goossen te Pas Bouw en installateur Unica voor bouwdeel Zuid in Harderwijk. Met het aangaan van het contract wordt het startsein gegeven voor de aankomende werkzaamheden. De voorbereidingen zijn in volle gang en in januari 2022 gaat de eerste paal de grond in.

 

Energievoorziening klaar voor de toekomst

Energievoorziening klaar voor de toekomst

April 2021 | Imposante machines, installaties en kranen maakten de afgelopen dagen indruk rond het ziekenhuisterrein in Harderwijk. Deze maakten de komst mogelijk van grote warmtepompen, transformatoren en noodstroomgeneratoren om het ziekenhuis klaar te stomen voor de toekomst.

Bouwteamovereenkomst is getekend

Bouwteamovereenkomst is getekend

16 juni 2021 | Op dinsdag 15 juni 2021 heeft St Jansdal een bouwteamovereenkomst getekend met Goossen te Pas Bouw en Unica Installatietechniek voor bouwdeel Zuid in Harderwijk. In het contract staan de afspraken die worden gemaakt tussen de deelnemende partijen, om de bouwvoorbereiding goed te laten verlopen. Beide organisaties zijn geen onbekenden voor St Jansdal. De inmiddels in gebruik genomen nieuwe vleugel voor radiologie en de polikliniek cardiologie in Harderwijk, zijn ook door deze organisaties gebouwd.

Ondertekening contract voor de installaties

Ondertekening contract voor de installaties

22 september 2020 | Naast de lopende projecten bij de afdeling radiologie en hartkatheterisatiekamer, gaat St Jansdal verder met de renovatie, uitbreiding en verduurzaming van de technische installaties. Donderdag 17 september hebben Arend Jan Poelarends en Henk Knevelbaard, directeur van Unica Building Projects Noordoost, officieel de aannemingsovereenkomst ondertekend. 

Nieuwbouw radiologie opgeleverd

Nieuwbouw radiologie opgeleverd

11 december 2020 | De nieuwbouw van de radiologie, poliruimtes van de cardiologie en kleedkamers OK in Harderwijk zijn op dinsdag 8 december door de bouwers overgedragen aan het St Jansdal. Met de oplevering bereikt St Jansdal een belangrijke mijlpaal. Met de nodige maatregelen kon de bouw gelukkig goed doorgaan en is alles volgens schema verlopen.

Bouwteam-overeenkomst getekend

Bouwteam-overeenkomst getekend

15 juli 2019 | Maandag 15 juli is een bouwteam-overeenkomst getekend met Goossen te Pas Bouw en Unica Installatietechniek. Beide organisaties zijn vanaf nu, net als Wiegerinck architecten en adviseur Halmos, aangesloten bij het bouwteam.

Uitvoering Masterplan

Uitvoering Masterplan

September 2019 | De werkzaamheden voor de uitvoering van het masterplan zijn gestart. Vanaf 1 oktober worden de plannen van eisen opgesteld voor de betrokken afdelingen. Alle afdelingen worden bij het opstellen van de Plannen van Eisen via de diverse werkgroepen betrokken.