l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Diagnostiek voor ZBC's

Op dit moment zien we een trend, waarbij een aantal commerciële zorgpartijen in Lelystad marktaandeel proberen te veroveren. Deze zogeheten ZBC’s (Zelfstandig Behandel Centrum) bieden voor een deel zorg aan, die ook in St Jansdal Lelystad wordt aangeboden. We hebben als beleid dat wij voor deze ZBC’s geen diagnostisch onderzoek doen.

 

Concreet betekent dit dat patiënten van deze ZBC’s niet in St Jansdal terecht kunnen voor diagnostiek. Immers, samenwerken met een concurrent gaat in dit geval ten koste van onze mogelijkheden om een compleet zorgaanbod voor Lelystad te realiseren. We beseffen dat dit voor de betrokken patiënten erg vervelend is en wij betreuren dat. U bent echter van harte welkom op de spreekuren van onze medisch specialisten in het ziekenhuis in Lelystad.

 

Hoe zit het met aanvragen van huisartsen? 

Alle huisartsen of andere zorgverleners die complementair zijn aan het ziekenhuis, kunnen altijd eerste lijns diagnostiek aanvragen.

 

Wat wordt bedoeld met diagnostiek? 

Voorbeelden zijn bloed- en urineonderzoek (lab), beeldvormende onderzoeken van radiologie zoals echo's en onderzoeken van de functieafdeling (vaatonderzoek, longfunctieonderzoek, hartfunctieonderzoek).

Diagnostische onderzoeken in Lelystad kunnen aangevraagd worden door medisch specialisten van St Jansdal en eerste lijns diagnostiek ook door de huisartsen (of andere eerstelijn verwijzers).

 

Zorg op lange termijn 

Om een ziekenhuis economisch goed te kunnen laten draaien, zijn veel investeringen nodig. Daarbij geldt dat goed renderende functies, de overige (dure) functies overeind houden. Die niet-renderende functies zijn noodzakelijk om een voor de inwoners van Lelystad veilige, goede en zo compleet mogelijke zorg te kunnen blijven bieden, ook op de langere termijn.