l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Masterplan St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal is ondertussen alweer vijfendertig jaar oud en onze kliniek (verpleegafdelingen) is hard aan renovatie toe. We willen patiënten die bij ons opgenomen zijn een comfortabele plek bieden. Er is grote behoefte aan één- en tweepersoonskamers en daarom is uitbreiding en renovatie van ons gebouw noodzakelijk. De eerste stap hierin is het bouwen van Bouwdeel Zuid. Na oplevering van dit bouwdeel, medio 2023, gaan we gelijk verder met de renovatie van onze kliniek.

Nieuwbouw radiologie en cardiologie

In december 2020 is de uitbreiding van de afdeling radiologie aan de oostkant van het ziekenhuis opgeleverd. Het nieuwbouw- en renovatieproject van St Jansdal verbindt twee bestaande vleugels van het ziekenhuis met elkaar. Op de begane grond bevindt zich de afdeling radiologie met onder andere twee MRI’s, een niersteenvergruizer, doorlichtkamer en een PET/CT Scan. Op de eerste verdieping is de polikliniek cardiologie gebouwd.

Bouwdeel Zuid

In het najaar van 2021 is de schop de grond in gegaan voor Bouwdeel Zuid. In de nieuwe vleugel komt een groot aantal afdelingen, waaronder een grotere intensive care, een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. Op de begane grond komt een acute opnameafdeling. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg. Dit betekent dat de andere verpleegafdelingen in de avond en nacht veel meer rust gaan ervaren.

Wat gaan we nog meer (ver)bouwen?

  • Er is een Hart Catheterisatie Kamer (HCK) gebouwd. Deze bevindt zich tegen het operatiekamercomplex aan. 
  • Na de afronding van Bouwdeel Zuid volgt een grootscheepse renovatie van het bestaande ‘beddenhuis’. Dit betekent dat we op de longstay verpleegafdelingen (28 bedden per afdeling) één- en tweepersoonskamers krijgen en dus meer privacy. De kortverblijf afdeling en de dagverpleging (32 bedden per afdeling) krijgen één- en vierpersoonskamers. Deze vierpersoonskamers zijn veel groter dan de huidige vierpersoonskamers. Totaal hebben we aan het eind van de bouwperiode 377 bedden in Harderwijk.
  • De poliklinisch operatiekamers op de begane grond gaan verhuizen naar de eerste etage tegen het operatiekamercomplex aan met een Electieve Opname Afdeling (EOA). Patiënten die voor een operatie komen kunnen dan, tot net voor de start van de operatie, in een goed uitgeruste lounge omgeving wachten tot ze aan de beurt zijn in plaats van in een bed op de verpleegafdeling.
  • In het masterplan is ook aandacht voor het efficiënter inrichten van de kantoorgebieden. Goede gezonde werkplekken.
  • De uitbreiding gaat ten koste van parkeerplaatsen. We willen in ons masterplan ook zorgen dat er voldoende parkeerfaciliteiten aanwezig blijven.
  • Door alle uitbreidingen is de apotheek te klein, deze krijgt uitbreiding.

 

We bouwen samen met onze gebruikers, de medewerkers en  specialisten. Zij denken actief mee in gebruikerswerkgroepen. De Patiëntenraad (PAR) wordt regelmatig uitgenodigd om mee te denken. Over vijf jaar kan ons mooie ziekenhuis weer 20 jaar mee en daar gaan we met zijn allen voor!