l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

St Jansdal bouwt

Bijna van start - Bouwdeel Zuid

De komende tijd gaat er weer flink gebouwd worden bij het ziekenhuis in Harderwijk. In dit artikel lees je iets meer over de aanleiding van de bouw en de volgende stappen die genomen worden.

Aanleiding bouw

Het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk is ondertussen alweer vijfendertig jaar oud en onze kliniek (verpleegafdelingen) is hard aan renovatie toe. We willen patiënten die bij ons opgenomen zijn een comfortabele plek bieden. Er is grote behoefte aan één- en tweepersoonskamers en daarom is uitbreiding en renovatie van ons gebouw noodzakelijk. De eerste stap hierin is het bouwen van Bouwdeel Zuid. Na oplevering van dit bouwdeel, medio 2023, gaan we gelijk verder met de renovatie van onze kliniek.

 

Bouwdeel Zuid

Het nieuwe bouwdeel bevat vier verdiepingen. Op elke verdieping komt een andere verpleegafdeling. Een acute opname afdeling op de begane grond, een intensive care, cardio care op de eerste etage, op de tweede etage de kinder- en tienerafdeling en op de bovenste laag een afdeling oncologie met een chemo-unit. Bij de voorbereidingen hebben de werkgroepen met gebruikers (onder andere verpleegkundigen, artsen, leidinggevenden en ondersteunend personeel) hun input kunnen geven zodat het ontwerp in samenspraak tot stand is gekomen.

 

Interieur look & feel

Afgelopen tijd hebben de werkgroepen meegedacht over het interieur wat betreft het vaste meubilair. Medewerkers hebben kunnen aangeven wat hun wensen zijn voor de indeling hiervan zodat het bijdraagt aan een efficiënt werkproces. Voor wat betreft de kleuren wordt ieders input gevraagd. Op de medewerkersbijeenkomst op 29 november geeft Michelle Booltink, betrokken architect van IAA, een uitleg over hoe de afdelingen en patiëntenkamers eruit komen te zien en zal er een poll gehouden worden over de kleur die op een deel van de muren komt. Er worden ‘moodboards’ opgehangen, zodat iedereen kan zien tussen welke twee kleuren er gekozen kan worden. De poll zal een paar weken openstaan, zodat iedereen de kans krijgt om te stemmen!

 

De periode voorafgaand aan bouw (tot en met week 52)

Eerst worden de tijdelijke gebouwen en de ambulancehal weggehaald. De ambulances gaan de hele bouwperiode naar de huidige ingang van de spoedeisende hulp/huisartsenpost. In week 46 worden de bouwhekken geplaatst en vanaf week 50 starten we met het klaarmaken van het bouwgebied voor bouwdeel Zuid.

 

November 2021