l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Ontspanning tijdens opname

Tijdens opname is het belangrijk om zoveel mogelijk, en passend bij uw situatie, in beweging te blijven. Weinig bewegen leidt tot een verminderde conditie, afname van spierkracht, functieverlies en bij ouderen soms zelfs tot afname van zelfstandigheid. Uiteraard is dit afhankelijk van uw aandoening en de reden van opname. Regelmatig bewegen kan ervoor zorgen dat u sneller en beter herstelt van de ziekenhuisopname.

 

Van de afdeling af

Wanneer u niet in bed hoeft te blijven kunt u ook naar andere plekken in het ziekenhuis. U kunt bijvoorbeeld naar het bezoekersrestaurant in de centrale hal of het stiltecentrum. U kunt ook een wandeling maken langs de kunst in ons ziekenhuis. Geef altijd aan de verpleegkundigen door als u de afdeling verlaat. Laat ook weten waar u naar toe denkt te gaan en hoe laat u terug bent. Dit vanwege een gepland onderzoek of het bezoek van de arts, familie of kennissen. Laat uw waardevolle zaken niet onbeheerd achter.

 

 

Woonkamer

Op de verpleegafdeling is een dagverblijf. Dit is een soort woonkamer waar u even kunt ontspannen. In het dagverblijf kunt u lezen, televisie kijken, andere patiënten ontmoeten of familieleden ontvangen.

 

Radio en tv

Bij ieder bed is een klein televisiescherm aanwezig. U kunt hiervan gratis gebruikmaken. Om overlast te voorkomen verzoeken wij u de koptelefoon te gebruiken. Deze kunt u verkrijgen bij de verpleegkundigen en mag u daarna, vanuit hygiënisch oogpunt, mee naar huis nemen. Via de tv kunt u ook naar de radio luisteren.

Bezoektijden

De reguliere bezoekuren zijn van maandag tot en met zondag van 14.00-15.00 uur en van 18.30-19.45 uur. De kinder- en tienerafdeling, Intensive Care/Hartbewaking, de Stroke-unit Neurologie en het Moeder&Kind Centrum kennen afwijkende bezoektijden. Op www.stjansdal.nl/bezoektijden vindt u de actuele bezoektijden.

 

 

 

 

Voorzieningen

In het St Jansdal zijn de volgende voorzieningen aanwezig:

 

  • Bezoekersrestaurant en winkel
  • Kapsalon
  • Taxitelefoon
(Mobiele) Telefoon

Mobiel telefoneren is toegestaan, behalve in die zones waar het storing op medische apparatuur geeft of waar het andere mensen stoort. In deze gebieden staan of hangen verbodsborden.

Op de verpleegafdeling mag u uw telefoon alleen gebruiken in de vliegtuigstand en met Wi-Fi aan. U kunt dan gebruikmaken van de gratis St Jansdal Wi-Fi hotspot, zodat u internet heeft.

 

Foto’s op sociale media

Op sociale media met een foto laten weten hoe het met u gaat? Dat mag! Maar maak alleen een foto van uzelf. Maak nooit ongevraagd een foto van hulpverleners of andere patiënten. U mag hen, bijvoorbeeld tijdens het maken van een foto, ook niet hinderen bij het verlenen van zorg. Respecteer de privacy van medewerkers en patiënten.

 

 

Gratis Wi-Fi internetverbinding

Het St Jansdal biedt een gratis Wi-Fi internetverbinding aan. Dit betekent dat patiënten en bezoekers hun eigen laptop, tablet of smartphone kunnen gebruiken om te internetten. U dient eerst uw laptop, tablet of smartphone in de vliegtuigstand te zetten. Daarna kunt in de Wi-Fi lijst ‘St Jansdal Hotspot’ aanklikken en de voorwaarden accepteren.

 

Bloemen / planten

Meegebrachte bloemen kunnen door de bezoekers zelf in een vaas worden gezet. De vazen staan in een aparte ruimte in de gang van de verpleegafdeling. Potplanten mogen vanwege het infectiegevaar niet op de kamers worden gezet. Voor patiënten op de afdelingen Intensieve Zorg (IC) en Hartbewaking (CCU) mogen geen bloemen worden meegebracht in verband met eventuele bacteriegroei in de vazen.

 

Bezoekers kunnen een cadeau aan bed laten bezorgen. Kijk hiervoor op www.stjandal.nl/webshop

 

Post

Geef aan familie in elk geval uw kamernummer door en de afdeling. Bent u al ontslagen uit ons ziekenhuis, dan sturen wij uw post door naar uw huisadres.

 

Familie of bekenden kunnen ook online een echte wenskaart naar u sturen via

www.stjansdal.nl/wenskaart. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van St Jansdal.

 

De adressen van al onze locaties vindt op deze pagina. 

 

 

Roken

St Jansdal Harderwijk is vanaf 1 april 2019 volledig rookvrij. Patiënten en bezoekers die toch willen roken, kunnen buiten het rookvrije gebied een sigaret opsteken.

Lees meer over het rookbeleid

Oecumenische vieringen

In de Dageraitzaal (1.03) wordt iedere zondag een oecumenische viering gehouden. U kunt zich hiervoor opgeven bij de verpleegkundige. Vrijwilligers staan klaar om patiënten lopend, in een rolstoel of in hun bed, naar de kerkzaal te brengen. Wanneer patiënten de viering niet kunnen bijwonen dan is deze kosteloos te volgen via de televisie aan bed. Ook is er op de patiëntenkamers een aanbod van verschillende kerkdiensten via kerktelevisie Harderwijk.