l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Patiëntervaringen

We horen graag wat de mening is van onze patiënten. Binnen het St Jansdal maken we daarom gebruik van verschillende instrumenten om patiëntfeedback te verkrijgen. Patiënten kunnen hun ervaringen delen op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via een algemene vragenlijst, via spiegelgesprekken, of via ZorgkaartNederland.

 

Vragenlijst

Patiënten kunnen hun ervaring (online) delen aan de hand van een vragenlijst. De uitkomsten van deze meting wordt gebruikt om de zorg te verbeteren.

De vragenlijst omvat veel verschillende thema’s zoals wachttijden, vertrouwen in de arts of bejegening.

Patiënten bepalen zelf of zij de vragenlijst willen invullen. Het St Jansdal weet niet wie de vragenlijst wel of niet heeft ingevuld. Patiënten kunnen de vragenlijst anoniem invullen als ze dat willen.

 

Spiegelgesprekken

Tijdens een spiegelgesprek vertellen (ex-)patiënten en naasten hun ervaringen tijdens een ziekenhuisbezoek, behandeling of opname. Een spiegelgesprek is bij uitstek het instrument om meer inzicht te verwerven in wat (ex-)patiënten hebben ervaren en wat zij belangrijk vinden in de zorg; welke positieve punten hebben zij ervaren, en waar ligt ruimte ter verbetering? Voor het spiegelgesprek worden tussen de tien en twaalf personen uitgenodigd. Tijdens het spiegelgesprek praten de deelnemers met een gespreksleider over persoonlijke ervaringen.

 

Deze feedback wordt gegeven tijdens een kringgesprek. De betrokken St Jansdal-medewerkers zijn hierbij als toehoorder aanwezig. Met de opmerkingen en suggesties van de patiënten kunnen de hulpverleners waar nodig de behandeling en de verzorging verbeteren. Door de directe confrontatie met de mening van de patiënt is het effect van deze evaluatiemethode op het gedrag van de medewerker groot. Daarnaast worden naar aanleiding van de feedback die men van patiënten krijgt, concrete verbeteracties opgesteld om de zorg te verbeteren.

 

Zorgkaart Nederland

Als zorgconsument kan het prettig zijn om waarderingen te lezen van andere patiënten. Om deze reden stimuleren wij het gebruik van ZorgkaartNederland. Hier kunnen patiënten online hun individuele ervaringen met ons ziekenhuis delen.