l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Wisselexposities

Uit onderzoeken is gebleken dat patiënten zich beter thuis voelen en eerder genezen in een aangenaam klimaat. In ons ziekenhuis wordt veel aandacht besteedt aan de inrichting en aankleding van de ruimten. Wij noemen dat het genezend klimaat. De schilderijen, foto's of andere soorten kunst geven patiënten, bezoekers en medewerkers een prettig gevoel. Net zoals kunst de ruimte thuis kan veraangenamen, is dit ook in het ziekenhuis het geval. Vaak staan bezoekers even stil om van een werk aan de muur of in de vitrine te genieten.

 

Kunstcollectie en wisselexposities

Ons ziekenhuis bezit een omvangrijke kunstcollectie, waarvan op deze website enkele kunstwerken zijn belicht. Naast de eigen collectie is er ook diverse kunst van de wisselexposities te bewonderen. In een aantal gangen van de locaties in Harderwijk en Lelystad worden om de drie maanden wisselexposities van o.a. schilderijen, foto's en kunst in vitrines gehouden. We hopen dat patiënten en bezoekers zich mede door de kunst in ons ziekenhuis thuis zullen voelen.

 

De wisselexposities zijn op beide locaties te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur. Hebt u vragen of wilt u zelf eens exposeren? U kunt dan mailen naar kunst@stjansdal.nl. 

 

 

Aldi Dey - gang bij Poli KNO (1.48)

“Ik ben sinds 2009 werkzaam als beeldend kunstenaar, voornamelijk autodidact en mijn werk is vrij divers. Atelier “Aldi Creatief” in Zeewolde is de werkplaats waar ik veel uren doorbreng. Daar maak ik mooie, verrassende en betaalbare beelden en schilderijen, ook ben ik actief in het geven van creatieve workshops.”

Alijda M. van Leeuwen - de Grijff - gang naar poli Radiologie/Röntgen (0.78)

“Alida M. van Leeuwen- de Grijff schilderde kleurrijk en met veel bloemen, maar ook landschappen en figuratief. We hopen dat u met net zoveel plezier kijkt naar haar werk als zij het had om te maken. Neem een kijkje in gang poli chirurgie/ röntgen.” 

Amateur Fotografen Vereniging De Iris - 1e verdieping - gang bij de Longpoli (1.42) en Orthoptie (1.67)

“Fotoclub De Iris heeft weer een heel gevarieerde expositie, met onder andere series van avondfotografie, portretten en natuur. Ook zien we collages van fruit of groenten.  Hierbij een foto uit de serie:  Avondfotografie.”

 

 

 

 

 

 

Andrea van der Glas - Oogpoli (0.48)

“Schilderijen van Andrea vallen op door hun kleur: vrolijk en sprekend;

door de onderwerpen: vaak rijtjes (rijtje kippen, kikkers);

en ondanks de verschillende onderwerpen, zijn het “echte Andrea’s”!!

Gerri Raap - Vitrine 1e verdieping

“Mijn inspiratie haal ik uit structuren en ritmes uit het dagelijkse leven en gebruik o.a. papier. Ik werk veel met herhalingen.”

HSU Fotografie - Vide 1e verdieping

“Moderne architectuur interesseert ons, waarbij we ons vooral laten inspireren door bijzondere details. Door ons scherpe observatievermogen maken we op een originele manier detailopnamen, op een zodanige manier waardoor lijnen, vormen, niveaus en kleuren een eigen vorm van professionele fotografie vertegenwoordigen.”

 

Ingrid Sinnecker - Entree en poli Kaak H-gebouw

“Het thema is: DE JACHT OP DE VOS (wie jaagt op wie?) verteld in vijf doeken, olieverf, 60x80 cm.

Onderwerp op doeken: De fazanten, De vos, De jachthond, 

De ruiters te paard, De overwinning van de vos.”

Joke Baauw - Gang naar Poli Interne (0.44)

“Dit schilderij, genaamd "Gast aan tafel", is door Joke Baauw geschilderd met Acrylverf op een paneel van 70 x 90 cm.

Deze gasten zijn te bewonderen op de afdeling Interne Poli en... daar zijn nog meer 'gasten' van verschillende pluimage te zien.”

Jolanda Timmer - Gang naar Poli Revalidatie (0.10)

“Ik ben Jolanda en werk al meer dan 41 jaar in het St. Jansdal, exposeren is nieuw voor mij. Fotografie is mijn passie en ik ben vaak met mijn camera in de natuur te vinden. Alles wat mij interesseert probeer ik op mijn eigen manier vast te leggen, van heel klein tot enorm groot.”

Leerlingen (8 t/m 18 jaar) Atelier Trecolori - Gang naar de Kinderafdeling (2.80)

“De leerlingen van Atelier Trecolori exposeren vol trots hun schilderijen. Zij hebben aan verschillende onderwerpen gewerkt, wat resulteert in een diverse expositie. Vol enthousiasme worden er in het atelier tijdens de lessen mooie werken gemaakt.”

Marjon van Beek - Gang naar Verpleegafdeling Oncologie (3.84)

“Met mijn werk portretteer ik krachtige vrouwen. ‘Mijn powervrouwen’, noem ik ze altijd. Door de combinatie van verschillende materialen en kleuren is mijn doel om de schoonheid van vrouwen wereldwijd te benadrukken.”

Peter van de Mheen - Poli Anesthesie

"Het aquaduct tussen Harderwijk en Zeewolde, een kunstwerk wat een kunstwerk verdiend. Het onderwerp probeer ik zo precies mogelijk te vatten.
De omgeving van het onderwerp schilder ik naar eigen inzicht qua vorm en kleur. Veel kijkplezier.”

Ateljee W&G - LELYSTAD Laboratorium (1.70), Poliplein (1.72 t/m 1.78)

“Ateljee W&G maakt kunstwerkjes op canvas in neon baklijsten! Het lichtgevende effect van de baklijsten, maken dat deze kunstwerkjes die extra ‘pop of color’ in jouw interieur geven. Betaalbare, vrolijke kunst voor ieder interieur.”

Erni Louise Kroondijk van Atten - LELYSTAD Gang naar de OK, longpoli (1.20)

“Een glimlach op uw gezicht geven, dat is wat ik met mijn werk wil bereiken, de wereld een beetje vrolijker maken. Mijn naam is Erni, de mensen omschrijven mij als een kleurrijk persoon. Werken met acrylverf is mijn passie door de vele mogelijkheden die het biedt om mijn creativiteit tot leven te brengen.”

Conny Geusebroek - LELYSTAD Vitrinekast centrale hal en einde 1e gang (0.50)

“Mijn naam is Conny Geusebroek en ik woon al 50 jaar in Lelystad. Na schilderen, poppen maken en keramiek doe ik al jaren aan beeldhouwen! Als ik een ruwe steen in handen heb, zie ik er meestal wel iets in om te maken en anders maak ik een abstract beeld.”

 

Maayke Luijkx - LELYSTAD Vitrinekast centrale hal en einde 1e gang (0.50)

“Dit beeld heb ik gemaakt jaren geleden gemaakt en betekent voor mij  "samenzijn". Beeldhouwen is al jarenlang mijn hobby. Het is een vorm van creatief bezig zijn, een gezonde ontspanning dat  voldoening geeft en je in contact brengt met jezelf.”

Silvia IJkema - LELYSTAD 2e gang (0.58 t/m 0.60), Poliplein (0.82 t/m 0.86)

“Het noorderlicht, opalen, aureolen, ik vind het erg fascinerend. Bij dit schilderij, 'Luz' wilde ik dit letterlijk verbeelden; uiteindelijk is alles licht en energie.”

Zwanny de Boer - LELYSTAD Centrale hal, eerste gang (0.50) en 2e gang (0.52 t/m 0.56)

 

“Zoek in deze kleurrijke collage en u zult veel (details) vinden.”