l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Wisselexposities

Uit onderzoeken is gebleken dat patiënten zich beter thuis voelen en eerder genezen in een aangenaam klimaat. In ons ziekenhuis wordt veel aandacht besteedt aan de inrichting en aankleding van de ruimten. Wij noemen dat het genezend klimaat. De schilderijen en sculpturen geven patiënten, bezoekers en medewerkers een prettig gevoel. Net zoals een schilderij de ruimte thuis kan veraangenamen, is dit ook in het ziekenhuis het geval. Vaak staan bezoekers even stil om van een kunstwerk te genieten.

 

Kunstcollectie en wisselexposities

Ons ziekenhuis bezit een omvangrijke kunstcollectie, waarvan op deze website enkele kunstwerken zijn belicht. Naast de eigen collectie, zijn er ook plastieken en schilderijen van de wisselexposities te bewonderen. In de gangen van de poliklinieken worden om de drie maanden wisselexposities van schilderijen gehouden. We hopen dat patiënten en bezoekers zich mede door de kunst in ons ziekenhuis thuis zullen voelen.

 

De wisselexposities zijn te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur. 

Hebt u vragen of wilt u zelf eens exposeren? U kunt dan mailen naar kunst@stjansdal.nl. 

Eric Bartman (Poli Interne Harderwijk)

"Ik schilder voornamelijk bloemen vanwege hun elegante vorm en kleur met een achtergrond gebaseerd op fantasie. 

Bloemen schilder ik op het moment dat ze het mooist zijn van hun, soms zeer korte, leventje. 

Alles is geschilderd in olieverf op linnen."

 

 

Fernanda Hulman (Poli Chirurgie/Röntgen Harderwijk)

"Wat ik maak zijn landelijke olieverfschilderijen gebaseerd op 17e eeuwse technieken, dat wil zeggen dat ik werk met oud-hollandse olieverf en schilder in meerdere lagen. Mijn inspiratie is Veluws “wildlife”. Ik werk vanaf foto’s maar de achtergrond is vaak eigen interpretatie. Wat ik heel mooi vind is de verstilling in de natuur, waardoor mijn schilderijen vaak een bepaalde rust uitstralen."

www.fernandahulman.nl 

 

Fotoclub De Iris (1e verdieping - gang naar IC en gang naar poli KNO Harderwijk)

De fotograaf Petra Brosch  van AFV De Iris brengt de hele kleine veer in de bek van de jan van gent die als gift bedoeld is aan zijn of haar partner in beeld. Door het gebruik van een hele kleine scherptediepte wordt de focus geleid naar het veertje in de snavel.

Hennie Poetsma (Locatie Lelystad - 2e helft 2e gang, poliplein begane grond en 1e verdieping, trappenhuis en laboratorium)

"Kunst van Hebbr Art is van 20 januari t/m maart te zien op de locatie in Lelystad. Ik ben de kunstenaar achter Hebbr Art en schilder en teken vooral bossen, bloemen, vogels, auto’s en gebouwen. Voornamelijk werk ik met acrylverf op doek en inkt en/of aquarelverf op papier."

Hetty Mirani (Locatie Lelystad - longpoli)

"Ik heb een opleiding gehad in Amsterdam en cursussen gevolgd en mij daarna autodidact verder ontwikkeld in het kunst schilderen. Natuur, liefde, inspiratie en kleur geven mij de inspiratie en de uitdaging om het witte doek te gaan beschilderen. Het is een fijn gevoel als het schilderij af is en het voor mij gelukt is dit vast te leggen, helemaal als degene die er naar kijkt zich er ook in kan vinden en weg kan dromen." 

Jan-Albert Ernsten (Locatie Lelystad - centrale hal, 1e gang, 1e helft 2e gang)

"Ik exposeer met expressieve olieverf schilderijen. Sprekende kinderkoppies, doorleefde oudjes, popsterren en bloemen. Bij verkoop doneer ik 25% aan Stichting Esperanza Bolivia."

Joke Verspuij (Oogpoli Harderwijk)

"Aan de Academie van Schone Kunsten voltooide ik mijn opleiding. Mijn leermeesters waren monumentaal kunstenaar Trudy Wierdsma en docenten Serob Darbiniam en Gerben Koldijk van de Vrije Academie in Nunspeet. Ik ben lid van de schildersgroep ‘Telgt’."

Lammie van Norel (poli Revalidatie Harderwijk)

"De expositie bij de Poli Revalidatie laat diverse schilderijen zien van natuur, bloemen en stillevens. Ik schilder uitsluitend met olieverf op doek. De expositie is te zien van januari t/m maart 2023."

Maria Mariange (Poli Dronten)

"Mijn handgetekende illustraties kenmerken zich door de vele details en het sprankelende kleurgebruik. Daarnaast schrijf ik, aan de hand van mijn tekeningen, momenteel ook mijn eigen kinderboeken. Voor meer informatie en/of verkoop kunt u kijken op www.mariamariange.nl "

Marjan Wijnholds (vide 1e verdieping Harderwijk)

"Tekenen en schilderen is wat ik altijd graag deed maar sinds ik schilderlessen heb gehad, is schilderen een passie geworden. Als ik kijk naar de grootsheid van de natuur, of het een vlinder, een vogel of een mooi gevormde boom is, helemaal blij word ik daar van. Dat wil ik graag vastleggen op een schilderij zodat anderen er ook van kunnen genieten."

Miranda Adam (Poli Chirurgie/Röntgen Harderwijk)

"Het liefst kies ik voor een donkere achtergrond waarbij de lichtval een grote rol speelt en zo beter uitkomt in mijn schilderijen. Net als bij de oude meesters. Ik heb de 17e eeuwse technieken aangeleerd en schilder met olieverf en acryl."

Rineke van der Feen (vitrine omloop 1e verdieping Harderwijk)

“3 nuffige kippen” is gemaakt van keramiek door Rineke van der Feen.

In mijn werk zie je 2 stijlen; namelijk de witte dames van fijne chamotte klei en de dieren van grove chamotte klei. Maar beide stijlen hebben gemeen dat ze veelal zijn gemaakt met een dikke knipoog."

Stichting ateliers en galerie Leonardo da Vinci (poli Anesthesie in het hoofdgebouw en poli Kaak in gebouw H Harderwijk)

20 kunstwerken van verschillende kunstenaars van ‘Stichting ateliers en galerie Leonardo da Vinci’ sieren 3 maanden de muren van de polikliniek anesthesie en kaakchirurgie.

Website: https://www.leonardodavinci-kunst.nl

 

Bijgevoegde foto: Kunstwerk gemaakt door René van der Lans. Dachshund, acryl, 70 x 100 cm. Te zien bij poli kaakchirurgie (gebouw H).

"Ik maak abstract-figuratieve werken en haal mijn inspiratie uit mijn gevoelsleven. Net als de CoBrA kunstenaars dit deden, schilder ik vrijwel altijd direct en spontaan. Schilderen is voor mij een uitlaatklep en het kan van alles zijn, met of zonder een vleugje humor."