l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Wisselexposities

Uit onderzoeken is gebleken dat patiënten zich beter thuis voelen en eerder genezen in een aangenaam klimaat. In ons ziekenhuis wordt veel aandacht besteedt aan de inrichting en aankleding van de ruimten. Wij noemen dat het genezend klimaat. De schilderijen en sculpturen geven patiënten, bezoekers en medewerkers een prettig gevoel. Net zoals een schilderij de ruimte thuis kan veraangenamen, is dit ook in het ziekenhuis het geval. Vaak staan bezoekers even stil om van een kunstwerk te genieten.

 

Kunstcollectie en wisselexposities

Ons ziekenhuis bezit een omvangrijke kunstcollectie, waarvan op deze website enkele kunstwerken zijn belicht. Naast de eigen collectie, zijn er ook plastieken en schilderijen van de wisselexposities te bewonderen. In de gangen van de poliklinieken worden om de drie maanden wisselexposities van schilderijen gehouden. We hopen dat patiënten en bezoekers zich mede door de kunst in ons ziekenhuis thuis zullen voelen.

 

De wisselexposities zijn te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur. 

Hebt u vragen of wilt u zelf eens exposeren? U kunt dan mailen naar kunst@stjansdal.nl. 

Speciale expositie vanwege 750 jaar Hanzesteden - potloodtekeningen van Henk Bakker!

“Maar natuurlijk, wat fijn en wat zou hij dat mooi gevonden hebben!” Dat was ons antwoord op de vraag of we een expositie wilden organiseren met de potloodtekeningen van onze vader Henk Bakker. Tot de coronapandemie zat hij elke woensdagmiddag met zijn ‘kraampje’ in de centrale hal. Hij verkocht ansichtkaarten en onderzetters en de opbrengst ging altijd naar het project ‘Angst verminderen voor kinderen in het St Jansdal’ via de Stichting Vrienden van St Jansdal. De verkoop van een gedeelte van de ansichtkaarten hebben we vorige jaar doorgezet in het winkeltje bij het bezoekersrestaurant in Harderwijk. Hij vond het geweldig om te doen!

Helaas is hij twee jaar geleden overleden. Het is daarom ook zo mooi dat er nu een expositie plaatsvindt van het werk dat hij nagelaten heeft. Op de vide (omloop 1e verdieping) hangt een mooie collectie van kenmerkende onderwerpen die hij zo mooi vond om te tekenen. Zoals de oude binnenstad van Harderwijk en alles rondom de haven. En laat dit thema nu ook mooi aansluiten op de viering van het Hanzejaar in Harderwijk!

Loop gerust een keer langs om een kijkje te komen nemen!”

Gerda en Carla Bakker 

 

Amateur Fotografen Vereniging De Iris (1e verdieping - gang naar IC en gang naar poli KNO Harderwijk)

Fotoclub De Iris heeft weer een heel gevarieerde expositie met onder andere series van  Abstract, Zwart/wit met lijnen en een presentatie van de werkgroep Straatfotografie. Ook hangen er foto’s die mee hebben gedaan aan de Landelijke Bondsfotowedstrijd.

Hierbij een foto uit de serie:  Abstract

 

 

 

Atelier en Galerie Leonardo da Vinci Kunst Ermelo - Poli KNO

“Kunst, ontroert, raakt, inspireert, motiveert, verbindt, leidt tot nieuwe ideeën en geeft energie.”

Laat de kunst van de kunstenaar(s) van Leonardo da Vinci uit Ermelo uw hersenen uitdagen en aan het denken te zetten.

Ben Maandag - Oogpoli

“Mijn passie voor schilderen heb ik al vanaf mijn tienerjaren. Ik werk het liefst met olieverf, mijn favoriete onderwerpen zijn landschappen. Recent heb ik mijn repertoire nog uitgebreid met realistisch schilderen.”

 

Carla Jacobsen - Gang naar Poli Chirurgie en Poli Röntgen

“Asjemenou zegt de aap, nu mag ik eindelijk exposeren samen met mijn dierenvrienden.  En dit voor een autodidact schilder die pas vanaf 2019 schildert.  Hopelijk genieten jullie van mijn werk.” www.byroxell.nl

Elisabeth Buitenhuis - Poli Kaak (H gebouw)

“Leuk weetje. Wist je dat ooievaars bij oververhitting hun poten met poep bedekken om af te koelen? Ik heb bij alle foto’s  een klein verhaaltje gemaakt zodat de wachtende patiënt iets te lezen heeft.”

Georgina Maelissa - Gang naar poli Revalidatie

“Capture the beauty of food & drinks. Met mijn foto’s wil ik de schoonheid en kunst van eten en drinken vastleggen. Met levendige kleuren en prachtige texturen van ingrediënten uit de hele wereld.”

Liesbeth Bakker - Poli Anesthesie

“Liefde maakt blind” toont de liefde tussen een giraffe en een zebra, met een prachtig kleintje als gevolg. Liefde kijkt niet naar verschillen, zoals een ander printje en kleur of verschil in hoogte, maar maakt iedereen gelijk.”

Rik Verdenius - Gang naar Poli Interne

“Schilderen is voor mij een voortdurende zoektocht om de essentie van een plek te raken en naar voren te halen waarom het gezien moet worden. Ik ben in het bijzonder geïnteresseerd in de grens van land en water en het Wad is  daardoor een van mijn favoriete onderwerpen. In dit schilderij ging het mij om de patronen die het water bij elk tij slijt in het waddenslib en bij elk tij weer anders is dan daarvoor.”

Sonja Boom - Vitrine vide 1e verdieping

“Positiviteit, vooruitgang, kracht en hoop – Als het gaat om de symboliek die geassocieerd wordt met veren is dit nog maar het topje van de ijsberg. Veren hebben een bepaalde aantrekkingskracht op de mens, terwijl ze een vogel juist de mogelijkheid bieden om zich daaraan te onttrekken. Ze zijn uit zichzelf bijzonder, uniek en een tastbare knipoog naar de mens, maar met een beschilderde veer van Magicfeathers is de betovering voor altijd héél dichtbij.”

Locatie Lelystad - Joke Verspuij - Centrale hal, gang 1 (0.50) en gang 2 (0.52 - 0.56)

"Aan de Academie van Schone Kunsten voltooide ik mijn opleiding. Mijn leermeesters waren monumentaal kunstenaar Trudy Wierdsma en docenten Serob Darbiniam en Gerben Koldijk van de Vrije Academie in Nunspeet. Ik ben lid van de schildersgroep ‘Telgt’."

Locatie Lelystad - Maria Mariange - Gang 2 (0.58 - 0.60), poliplein (0.82 - 0.86), trappenhuis, 1e verd.poliplein (1.72 -1.78)

"Mijn handgetekende illustraties kenmerken zich door de vele details en het sprankelende kleurgebruik. Daarnaast schrijf ik, aan de hand van mijn tekeningen, momenteel ook mijn eigen kinderboeken. Voor meer informatie en/of verkoop kunt u kijken op www.mariamariange.nl ."

 

Locatie Lelystad - Peter Koelman - 1e verdieping poli (1.20), laboratorium (1.70) en bij de OK

"Ik maak schilderijen van acrylverf op doek. Mijn stijl is figuratief en ontleend aan het stripverhaal, dat wil zeggen; heldere kleuren en vaak omkaderd met zwarte lijnen."

Janine van der Kaaij - (Poli Dronten)

"Mijn levendige bloemenschilderijen brengen de lente en zomer naar binnen! Je ruimte komt tot leven door de frisse kleuren en de losse toets van bloesems, tulpen en papavers. Ontdek meer van mijn uitgebreide collectie schilderijen op www.janinepaintings.com."