l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Wisselexposities

Uit onderzoeken is gebleken dat patiënten zich beter thuis voelen en eerder genezen in een aangenaam klimaat. In ons ziekenhuis wordt veel aandacht besteedt aan de inrichting en aankleding van de ruimten. Wij noemen dat het genezend klimaat. De schilderijen en sculpturen geven patiënten, bezoekers en medewerkers een prettig gevoel. Net zoals een schilderij de ruimte thuis kan veraangenamen, is dit ook in het ziekenhuis het geval. Vaak staan bezoekers even stil om van een kunstwerk te genieten.

 

Kunstcollectie en wisselexposities

Ons ziekenhuis bezit een omvangrijke kunstcollectie, waarvan op deze website enkele kunstwerken zijn belicht. Naast de eigen collectie, zijn er ook plastieken en schilderijen van de wisselexposities te bewonderen. In de gangen van de poliklinieken worden om de drie maanden wisselexposities van schilderijen gehouden. We hopen dat patiënten en bezoekers zich mede door de kunst in ons ziekenhuis thuis zullen voelen.

 

De wisselexposities zijn te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur. 

Exposities januari t/m maart 2020

Van januari t/m maart 2020 zijn er weer nieuwe exposities in ziekenhuis St Jansdal. De exposities zijn te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur. Hieronder een overzicht van de kunstenaars en de plaats waar u hun werken aantreft:

  • Gang naar de Poli Oogheelkunde: Marieke Priem
  • Gang naar de poli KNO: Marion de Jong en Duitse collega’s
  • Poli Kaakchirurgie en Anesthesie: Elly Pijpers
  • Omloop eerste verdieping: Liesbeth Werink
  • Gang naar de Revalidatie: Gerry Blaauw
  • Gang naar de poli Chirurgie: Eric Bartman
  • Gang Interne: Lydia van Knijff
  • Gang nabij poli Long en deel van de gang naar de OK: fotoclub Iris
  • Locatie Lelystad: Peter de Jong, Chalak Osman, Galerie Arttera
  • Poli Dronten: Joke Verspuij

 

Lydia van Knijff 

 

Reizen, nieuwe plaatsen ontdekken en beleven is iets wat ik heel graag doe. Mijn zintuigen onderdompelen in nieuwe ervaringen van beleven, horen, zien en voelen. Schoonheid ontdekken en inademen, maar ook rust en “alleenzaamheid” vinden. Solitude zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen. Een plek van rust en verdieping is kostbaar in onze vluchtige maatschappij. 

 

Ook op het doek, ga ik graag op reis, door kleuren, structuren, een mix aan materialen en technieken. Een proces van ontdekken, beleven, verdiepen en vrijheid. Op voorhand weet ik meestal niet wat ik ga maken, mijn composities worden dan vaak ook niet van te voren uitgedacht of geschetst. Intuïtief werken is kenmerkend voor mijn proces. Het is gedurende de “reis” op het doek, dat ik stilsta bij een ontstane vorm of kleur waardoor er een thema, onderwerp wordt gevormd en de uiteindelijke bestemming in zicht komt. 

 

Sommige van mijn schilderijen ontstaan door een snelle vluchtige manier van werken. Een soort van “speed painting”. Andere werken nemen meer tijd en zijn  een proces van zoeken, ontdekken en van diepere “roerselen” die naar boven komen. Beide processen zijn intuïtief en geven naderhand vaak inzicht aan het verstand en laten (nieuw) licht schijnen op het leven van alledag met zijn hoogte-, en diepte punten, onzekerheden en vragen; zowel kleine als grote. Hoop & geloof zijn hierin ook belangrijke thema’s. 

 

Elk schilderij is een ontdekkingsreis. Graag nodig ik je uit, om mee op reis te gaan op de poli interne geneeskunde van het St Jansdal ziekenhuis.

 

Om een moment te nemen om je ogen te laten gaan over een schilderij en samen met de woorden te overdenken en te beleven. Even stilstaan, even ruimte geven aan dat gevoel...  van misschien verdriet of juist blijdschap, of van verbondenheid of gemis...  wat het ook is, in de (h)erkenning is iets kostbaars, het is alsof je het licht aandoet... en hierin is ofwel, een klein stapje richting verwerken (dan wens je heel veel sterkt en troost op je pad) of het besef van een geluksmomentje.... (hou het dan even vast en geniet ervan!).

 

Hoor graag hoe je de expositie hebt ervaren en als je wilt kun je een reactie achterlaten op mijn website www.hoperenaissance.com. Ook kun je via de website giclees, posters of kaarten kopen. Of heb je een vraag neem dan gerust contact op. 

 

 

Liesbeth Werink

Liesbeth Werink (1969) maakt vrolijke schilderijen in heldere kleuren. Favoriete onderwerpen zijn landschappen, dieren en (blije) mensen. Met haar schilderijen wil ze graag de schoonheid van mens en natuur overbrengen en daarbij een soort van “ideale wereld“ uitbeelden waarin geen narigheid bestaat. Om even lekker bij weg te dromen en te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid.

 

Als kind hield Liesbeth al van tekenen en schilderen. Opgegroeid op het weidse platteland ging ze vaak op pad de natuur in. Ze kon (en kan!) enorm genieten van de kleuren, geuren en vormen die in de natuur te vinden zijn. Rond haar 40e pakte ze haar oude hobby weer op. Eerst als autodidact, daarna door het volgen van allerlei cursussen en opleidingen, o.a. aan de Vrije Academie in Nunspeet.

 

In de loop der jaren heeft Liesbeth een typisch eigen schilderstijl ontwikkeld, te omschrijven als: kleurrijk, vrolijk, gestileerd en vlakmatig opgebouwd. Afgewerkt met sterke contouren om rust en overzicht aan te brengen.

 

Ze heeft eerder geëxposeerd in o.a. het NH Hotel Veldhoven en Vrijrijck Vakantieparken Ermelo.

 

Voor meer informatie en contact: www.liesbethwerink.nl

 

 

 

 

Marion de Jong en Duitse collega’s

 

'Deze expositie presenteert werk van Mayra Pankow, Sonja Kreisel, Maria Stute (Joy comes in the morning),  Natalie Schwarz, Anke Wiemer en Marion de Jong.

Marion (NL) maakt met deze Duitse kunstenaars deel uit van het Europese ‘Transforming Arts’ netwerk.  Deze kunstenaars maken zich sterk om een boodschap van hoop en herstel te verbeelden. Elke kunstenaar werkt in eigen techniek en eigen stijl. De getoonde werken zijn soms gemaakt  tijdens conferenties of life events. Dit is de eerste keer dat deze groep Duitse kunstenaars in Nederland exposeert.’

 

 

 

Expositie fotoclub ‘De Iris’ in het St Jansdal.

 

Op deze expositie ziet u foto’s van de werkgroep Architectuur. Daarnaast is er werk van Colinda van Driesten, Diana Vivas, Arnold van de Kamp en Jan Mondria.

Ook exposeren 18 leden van “De Iris” met ieder één foto.

Tot begin april 2020 ziet u 58 foto’s op de eerste verdieping, in de gangen naar de poliklinieken en in de gang naar 1.63 – 1.69, van ziekenhuis St Jansdal. U kunt daar terecht op doordeweekse dagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

 

De werkgroep Architectuur exposeert een mooie verzameling van 16 foto’s, gemaakt door de 8 leden van de werkgroep. De foto’s tonen een grote variëteit aan onderwerpen, zowel binnen Nederland als in het buitenland. Het grootste deel betreft opnamen die op een gezamenlijke fototrip naar Delft zijn gemaakt ( Station Delft en Campus van de Technische Universiteit).

 

Colinda van Driesten exposeert 2 series met de volgende thema’s: “Macrofoto’s in de keuken” en “Landschappen in Oostenrijk”.

 

Diana Vivas laat foto’s zien met als thema “Stilleven”. Een stilleven is een artistieke compositie van roerloze of levenloze objecten, die met zorg zijn belicht.

 

Arnold van de Kamp heeft als thema gekozen “Panorama route door Zuid Afrika”.

U ziet o.a foto’s van De Blyde river canyon en het Makwe game reserve wild park. In het park zijn niet alleen wilde dieren te bewonderen maar ook prachtige landschappen zoals u op zijn foto’s kunt zien.

 

Jan Mondria toont foto’s gemaakt in Staverden, een kleine kern binnen de gemeente Ermelo.

Rondom het kasteel zijn ook andere plekken waar prachtige foto’s te maken zijn , zoals de karakteristieke boerderijtjes, de ontspanningszaal, de waterval, de beekjes etc..

 

18 leden van “De Iris” laten elk één foto zien met als thema “Sport en Beweging”.

 

Belangstelling voor de fotoclub? Kijk op de site: www.afvdeirisharderwijk.nl