l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Wisselexposities

Uit onderzoeken is gebleken dat patiënten zich beter thuis voelen en eerder genezen in een aangenaam klimaat. In ons ziekenhuis wordt veel aandacht besteedt aan de inrichting en aankleding van de ruimten. Wij noemen dat het genezend klimaat. De schilderijen en sculpturen geven patiënten, bezoekers en medewerkers een prettig gevoel. Net zoals een schilderij de ruimte thuis kan veraangenamen, is dit ook in het ziekenhuis het geval. Vaak staan bezoekers even stil om van een kunstwerk te genieten.

 

Kunstcollectie en wisselexposities

Ons ziekenhuis bezit een omvangrijke kunstcollectie, waarvan op deze website enkele kunstwerken zijn belicht. Naast de eigen collectie, zijn er ook plastieken en schilderijen van de wisselexposities te bewonderen. In de gangen van de poliklinieken worden om de drie maanden wisselexposities van schilderijen gehouden. We hopen dat patiënten en bezoekers zich mede door de kunst in ons ziekenhuis thuis zullen voelen.

 

De wisselexposities zijn te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur. 

 

Van april t/m juni 2019 zijn er weer nieuwe exposities in ziekenhuis St Jansdal. De exposities zijn te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur. Hieronder een overzicht van de kunstenaars en de plaats waar u hun werken aantreft:

 • Gang naar de Poli Oogheelkunde: Jan Christiaan van Ruyven
 • Gang naar de poli KNO: Hennie Poetsma
 • Poli Kaakchirurgie en Anesthesie: Jan-Albert Ernsten
 • Omloop eerste verdieping: Marjolein Grote
 • Gang naar de Revalidatie: Hellouisa Sint Jago
 • Gang naar de poli Chirurgie: Karel Hoenderdos
 • Gang Interne Interne: Annelies van Turnhout
 • Gang nabij poli Long en deel van de gang naar de OK: fotoclub Iris
 • Locatie Lelystad: Brenda de Bruin, Chalak Osman, Inge Mulder en Swan Vreugdenhil
 • Poli Dronten: Caroline Heerma en Wilma van der Weerd

 

Jan Christiaan van Ruyven

 

Een kleurrijke wereld

Na een succesvolle loopbaan als grafisch ontwerper, waarin Jan Christiaan van Ruyven zijn gevoel voor vorm en kleur in dienst stelde van een breed scala aan opdrachtgevers, was het voor hem een natuurlijke volgende stap om door te gaan als vrij kunstenaar. Niet langer om ‘iets’ te verbeelden, maar ditmaal om het plezier van het verbeelden zelf. Schilderen bleek het ideale medium.

 

In het begin doken de grafische elementen ongewild op. Al gauw echter kregen kleuren in al hun schakeringen meer invloed en ontstonden abstracte vormen.

Het wonen op de ‘campagne’ in Frankrijk heeft zeker tot die ontwikkeling bijgedragen. De natuur altijd onder handbereik kán haast niet anders dan inspireren. De elementen die elkaar altijd weer de ruimte gunnen.

 

Jan van Ruyven: “Het is spannend je eigen fantasie zijn werk laten doen. Schilderen om te schilderen. Met als resultaat een andere, kleurrijke verbeelding van de zichtbare werkelijkheid. Een nieuwe werkelijkheid die ik graag met anderen wil delen.”

 

janvanruyven@gmail.com

 

Hennie Poetsma

Hennie Poetsma-Bruinsma van Hebbr Art wil de wereld mooier maken met kunst. Met haar schilderijen en illustraties uit ze haar verwondering over zowel de natuur als het menselijk kunnen.

 

Ze schildert graag landschappen, met name bossen. Verder maakt ze illustraties van bloemen, vogels, oldtimers, gebouwen en nieuwsitems. Ze laat zich ook graag inspireren door mythologie en fantasyverhalen.

 

Wil je jouw wereld ook mooier maken, neem dan een kijkje op www.hebbr.art, of neem contact op met Hennie door te mailen naar info@hebbr.art. Verder is Hebbr Art te vinden op Instagram, Facebook en Twitter.

 

Jan-Albert Ernsten

In de wachtkamers van de poli Anesthesie en poli Kaakchirurgie hangen enkele van mijn schilderijen. Mijn naam is Jan-Albert Ernsten. Met veel plezier maak ik mijn olieverf portretten waarbij de menselijke emotie centraal staat. Door het volgen van schilderlessen probeer ik mijn techniek te verbeteren en steeds meer een eigen stijl te ontwikkelen. Schilderen is voor mij de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken en rust te vinden. Op mijn website www.ap-arts.nl staan al mijn schilderijen. Ik schilder ook geregeld een portret van popsterren, bijv. Prince, Stones en U2.

 

Bij verkoop van een schilderij gaat een derde deel naar Stichting Esperanza Bolivia, een kleinschalig kindertehuis waar weeskinderen hoop vinden op een betere toekomst. www.esperanza-bolivia.nl

 

Marjolein Grote

Na de kunstacadamie ben ik in Harderwijk gaan wonen. Hier ben ik met een eigen atelier begonnen waar ik met veel plezier schilderlessen geef aan kinderen en volwassen. Naast het les geven en mijn gezin kom ik steeds meer toe aan mijn eigen werk. Mijn voorkeur gaat naar het schilderen van mensen en dieren.

Kleur wordt altijd overvloedig gebruikt wat een reflectie is van mijn persoonlijkheid.

Ik heb een heerlijke jeugd gehad, liefdevol grootgebracht samen met mijn zusje door fantastische ouders. Ik probeer in al mijn schilderijen, de blijheid, puurheid en het mooie/positieve wat je om je heen ziet weer te geven.

Ik hou van experimenteren, ik speel en vecht met kleur, verschillende materialen en technieken. Met een losse hand, bijna impressionistische soepele toets probeer ik dit neer te zetten. Ik gebruik grote penselen, kwasten, rollers papier en vooral palet messen.

Ik werk graag op grote doeken.

Mijn laatste werken zijn gebaseerd op beesten op de Veluwe en (beesten in het wild).

Ik loop vaak met onze hond in het bos en kom vaak een hert tegen. Hoe leuk is het om dan dit prachtige dier te mogen schilderen.

Eigenlijk zit er ook een boodschap in, ze zijn zo prachtig dat mensen zich bewust moeten zijn dat we zuinig op onze dieren en onze planeet moeten zijn.

Verder hoop ik dat mensen vooral blij worden van mijn schilderijen.

 

Website: grotekunst.amsterdam

 

Hellouisa Sint Jago

Hellouisa geboren op de Nederlandse Antillen. Sinds haar komst in Nederland woon en werk ze eerst in de verpleging en daarna aan haar kunstwerken.

Na haar komst in Nederland in 1977 kwam haar loopbaan als kunstenares echter pas goed in een stroomversnelling en werd zij na haar artikel in “ De Telegraaf ” veelvuldig gevraagd.

Hellouisa werk is abstract en kenmerkt zich door de kleurrijke vormen. “Mijn doel is zonder een vooropgezet plan te werken met veel fantasie en kleur” Binnen het werk van Hellouisa nemen creativiteit en kleuren een belangrijke plaats in. Naast haar schilderwerken ontwerpt en maakt Hellouisa sieraden van natuurlijke producten en beschildert ze porseleinen borden, schoenen en nagelkunst.

 

Website: http://sorpresatropical.exto.nl

 

Karel Hoenderdos

KARL (der Unbekannte) is een kunstenaar uit Harderwijk met een bijzondere visie: welke kunst ontstaat na deze periode van chaos, individualisme, egoïsme en geweld? Zijn zoektocht naar een stijl die hoop biedt, brengt hem bij eenvoud, harmonie en zachtere kleuren. Karl: “eigenlijk zijn wij allemaal op zoek naar rust, overzicht, een soort wellness voor onze eigen leefomgeving.”
Terwijl de meeste moderne schilders zich nog inspannen om ruig werk te maken, met confronterende beelden en emotionele uitspattingen vindt Karl dit overbodig: “kunst moet verder gaan dan onze actualiteit, het moet een nieuwe richting aangeven.”
Zijn eigen richting toont zijn persoonlijke vertaling, maar er is veel meer diversiteit en variatie nodig om een hoopvol perspectief of een nieuwe dimensie in de kunst te vinden. Hij zoekt daarom mede-visonairs in de beeldende kunst, de muziek en andere media.

Hij schildert eenvoudige objecten zoals een stoel, een kan, een kers, of een bos tulpen. Hij abstraheert, als een kubistisch ogend lijnenspoel. Het lijkt een symbiose van diverse stijlen uit de recente kunstgeschiedenis, waardoor een nieuwe beeldtaal ontstaat. Zijn thema’s zijn soms een knipoog naar grote voorbeelden, zoals de gele stoel van van Gogh of de kan van het melkmeisje.
Zijn meest recente werk draagt de titel “Who’s afraid of red blue and yellow”, maar dan met een verrassend nieuw beeld: een knalrode hoge hakschoen.

 

 

Annelies van Turnhout

In 2012 heeft Annelies haar hart gevolgd en haar drukke carrière als grafisch vormgever op een laag pitje gezet. Ze is zich gaan ontwikkelen in de schilderkunst.

Gedurende haar opleiding als grafisch ontwerper hield zij zich vaak bezig met het maken van collages. Dat waren complete schilderijen en van docenten kreeg ze vaak te horen ‘om in te lijsten’. Hier werd eigenlijk al de kiem gelegd voor haar expressie door middel van een kunstwerk.

De favoriete onderwerpen van Annelies zijn stadsgezichten en mensen en zij laat zich inspireren door het straatleven, emoties en foto’s. Ook het werk van bekende kunstenaars behoren tot haar inspiratiebronnen. Over haar stijl zegt ze het volgende:

 

“Het ontwikkelen van een kunstwerk ervaar ik als een gevecht tussen controle en loslaten. Uiteindelijk resulteert dit in een -ingetogen, maar ook expressief werk”.

 

Momenteel volgt Annelies lessen aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren. Ze voert een losse schilderkunstige toets, tijdens het schilderen gaat Annelies zéér intensief ‘op’ in het creatieve proces en beleeft zij veel plezier aan haar schilderkunde. Naast acryl en olieverf werkt ze ook regelmatig met aquarel en gemengde technieken. Annelies werkt vanuit haar atelier in Harderwijk.

 

Contact:

E: info@anneliesvanturnhout.nl

T: 0341 416432

www.anneliesvanturnhout.nl


 

Expositie fotoclub ‘De Iris’ in het St Jansdal.

Op deze expositie ziet u de foto’s die genomen zijn tijdens de Halve Marathon Harderwijk 2019.  Daarnaast is er werk van Margriet Hop en Gerdien Nijman. Ook exposeren 22 leden van ‘De Iris’ met ieder één foto. Tot begin juli 2019 ziet u 100 foto’s op de eerste verdieping, in de gangen naar de poliklinieken en in de gang naar 1.63 – 1.69, van ziekenhuis St Jansdal. U kunt daar terecht op doordeweekse dagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

 

‘Lopen is ons beste medicijn’. Medewerkers van ziekenhuis St Jansdal hebben dat, samen met familie en kennissen in totaal 250 personen, ervaren tijdens het lopen van de 5 km., 10 km., of de halve marathon.

Zeven leden van fotoclub ‘De Iris’ hebben het spektakel gefotografeerd. Met 60 foto’s laten zij zien welke energie de lopers leggen in de warming up, de start, het lopen van het circuit en de finish. Je ziet de blijdschap als hun doel is bereikt.

 

Margriet Hop maakte een schitterende serie foto’s met als thema: ‘Gooi je eigen glazen in’ .

Ieder beeld is anders. Een nog overeind staand glas  begint te breken op het moment dat het andere glas dat glas raakt. Bijzonder is ook de foto waarop een enorme explosie van spetters en glas is te zien. Spectaculair is  het beeld waar vocht uit het glas loopt terwijl het glas nog zweeft. Een opvallende serie waarvoor veel wijnglazen zijn gesneuveld.

 

Gerdien Nijman exposeert 7 portret foto’s. Voor deze serie stond haar familie model.

 

22 leden van “De Iris” laten elk met één foto ( vrij onderwerp ) een voor hen interessante afbeelding zien.

 

Belangstelling voor de fotoclub? Kijk op de site: www.afvdeirisharderwijk.nl

 

 

Chalak Osman

De abstracte olieverfschilderijen van Chalak Osman kenmerken zich door diepte, ruimtelijke werking, balans en verloop van kleuren. Zijn werk straalt energie, evenwicht en harmonie uit. Chalak experimenteert met veel verschillende soorten stijlen en materialen. Toch blijft zijn eigen en unieke stijl in al zijn schilderijen herkenbaar. Daarnaast herken je ook een andere kant van de wereld: een wereld vol kleur en vreugde.

Voor mij is schilderen een ontdekkingsreis, waarin mijn gevoel en de verkenning van verschillende technieken de belangrijkste elementen zijn. Ik heb vooraf een bepaald beeld in gedachten. Gedurende het proces focus ik mij op de kleuren en structuur en probeer ik dat beeld in werkelijkheid te creëren. Door te schilderen kan ik de dagelijkse dingen loslaten en kom ik bij mezelf. In mijn intuïtieve abstracte werken uit ik mijn beleving: de ene keer uitbundig met veel kleur en beweging, de andere keer ingetogen met zachte kleuren en zachte vormen. Mijn inspiratie haal ik uit de alledaagse dingen, bijvoorbeeld de natuur, beelden uit een stad, een beeld op televisie, muziek, kunst en aspecten van het leven van mijn land van herkomst.’

 

www.chalak.nl

 

Brenda de Bruin

Brenda de Bruin exposeert vanaf begin maart in het St Jansdal in Lelystad. Brenda is bekend om haar figuratief-abstracte kunst. Dit is zowel in haar beelden, als olieverf- en acrylschilderijen terug te vinden. Deze overzichtsexpositie geeft een goede indruk van haar veelzijdigheid. De kracht die haar beelden uitstralen en tegelijkertijd  de bemoedigende, vrolijke en heldere kleuren van haar schilderijen, vormen een passend geheel in de sfeer van de huidige expositieruimte.

 

Expositie

Van januari t/m maart 2019 zijn er weer nieuwe exposities in ziekenhuis St Jansdal. De exposities zijn te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur. Hieronder een overzicht van de kunstenaars en de plaats waar u hun werken aantreft:

 • Joke Verspuij: gang naar de Poli Oogheelkunde
 • Liesbeth Werink: gang naar de poli KNO
 • Schildersclub Palet: poli Kaakchirurgie
 • Schildersclub Palet: gang poli Anesthesie
 • Chalak Osman en Lydia Laman: omloop eerste verdieping
 • Carmen Todita: gang naar de Revalidatie
 • Schilderclub Passe-Partout: gang naar de Röntgenafdeling
 • Ellly Pijpers: gang Interne
 • Fotoclub Iris: gang nabij poli Long en deel van de gang naar de OK

 

Joke Verspuij

Haar eerste artistieke scholing was een tweejarige onderwijsgerichte kunstopleiding in Den Haag. Hierna was zij bevoegd om teken- en schilderlessen te geven bij het lager- en middelbaar onderwijs.

Zij volgde daarna een aantal jaren lessen bij kunstschilder/ glazenier Trudy Wierdsma.

Van 2008 tot medio 2012 was zij studente aan de Vrije Academie te Nunspeet. Haar docenten daar waren Serob Darbinian en Gerben Koldijk. De laatste jaren maakt zij deel uit van een groep kunstenaars in het Open atelier van Trudy Wierdsma te Wilp.

Zij werkt met verschillende materialen, haar voorkeur gaat uit naar olieverf. Veel werk is figuratief, een aantal jaren was zij geboeid door het stilleven.

Inmiddels krijgt het portret meer aandacht evenals het landschap.

 

Zij exposeert regelmatig op verschillende locaties.

Haar werk is te koop, al dan niet ingelijst.

 

Liesbeth Werink

Liesbeth Werink (1969) maakt vrolijke schilderijen in heldere kleuren. Favoriete onderwerpen zijn landschappen, dieren en (blije) mensen. Met haar schilderijen wil ze graag de schoonheid van mens en natuur overbrengen en daarbij een soort van “ideale wereld“ uitbeelden waarin geen narigheid bestaat. Om even lekker bij weg te dromen en te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid.

 

Als kind hield Liesbeth al van tekenen en schilderen. Opgegroeid op het weidse platteland ging ze vaak op pad de natuur in. Ze kon (en kan!) enorm genieten van de kleuren, geuren en vormen die in de natuur te vinden zijn.

Rond haar 40e pakte ze haar oude hobby weer op. Eerst als autodidact, daarna door het volgen van allerlei cursussen en opleidingen, o.a. aan de Vrije Academie in Nunspeet.

 

In de loop der jaren heeft Liesbeth een typisch eigen schilderstijl ontwikkeld, te omschrijven als: kleurrijk, vrolijk, gestileerd en vlakmatig opgebouwd. Afgewerkt met sterke contouren om rust en overzicht aan te brengen. Ze heeft eerder geëxposeerd in o.a. het NH Hotel Veldhoven en Vrijrijck Vakantieparken Ermelo.

 

Voor meer informatie en contact: www.liesbethwerink.nl

 

Schildersclub Palet

Ruim 10 jaar vormen we de schildergroep ‘Palet’. We ontmoeten elkaar eens in de twee weken en halen bij elkaar de creativiteit naar boven.
Ieder heeft zijn eigen stijl en techniek. Tegenwoordig schilderen we in atelier ‘Kunstknipoog’ te Harderwijk. Palet bestaat uit: Anneke, Jessica, Feikje, Gery en Corien

 

Chalak Osman en Lydia Laman

De abstracte olieverfschilderijen van Chalak Osman kenmerken zich door diepte, ruimtelijke werking, balans en verloop van kleuren. Zijn werk straalt energie, evenwicht en harmonie uit. Chalak experimenteert met veel verschillende soorten stijlen en materialen. Toch blijft zijn eigen en unieke stijl in al zijn schilderijen herkenbaar. Daarnaast herken je ook een andere kant van de wereld: een wereld vol kleur en vreugde. ‘Voor mij is schilderen een ontdekkingsreis, waarin mijn gevoel en de verkenning van verschillende technieken de belangrijkste elementen zijn. Ik heb vooraf een bepaald beeld in gedachten. Gedurende het proces focus ik mij op de kleuren en structuur en probeer ik dat beeld in werkelijkheid te creëren. Door te schilderen kan ik de dagelijkse dingen loslaten en kom ik bij mezelf. In mijn intuïtieve abstracte werken uit ik mijn beleving: de ene keer uitbundig met veel kleur en beweging, de andere keer ingetogen met zachte kleuren en zachte vormen. Mijn inspiratie haal ik uit de alledaagse dingen, bijvoorbeeld de natuur, beelden uit een stad, een beeld op televisie, muziek, kunst en aspecten van het leven van mijn land van herkomst.’

 

www.chalak.nl

 

Lydia Laman is een veelzijdig kunstenares. Ze is geboren in Amsterdam waar ze de modeopleiding heeft gevolgd. Inmiddels maakt ze beelden in textiel, brons, keramiek, steen en aluminiumcement. Ze schildert zowel met aquarel, acryl als met olieverf. Sinds maart 2016 schildert ze ook portretten. Op haar website www.beeldboven.nl kunt u ook haar andere werk bewonderen. Lydia, die in Harderwijk woont, werkt in opdracht en geeft workshops in verschillende materialen. Interesse? neem gerust contact met haar op.

 

Carmen Todita

Carmen Todita is geboren op 30 november 1961 in Roemenië.  

Zij groeide op in Transsylvanië, het meest sprookjesachtig deel van Roemenië.

 

Carmen hield als kind al veel van tekenen en schilderen en haar tekenblokken waren dan ook al snel vol. Maar ook de muren, tafels en zelfs de koelkast in haar ouderlijk huis beschouwde Carmen als een groot tekendoek. Het dreef haar ouders regelmatig tot wanhoop. Ze heeft een natuurlijk talent voor schilderen. Dit talent heeft zij tijdens haar jeugd zelf verder ontwikkeld, door van haar passie voor tekenen en schilderen haar hobby te maken.  Het was  pas op latere leeftijd dat ze diverse opleidingen volgde om haar teken- en schildertechnieken verder te verbeteren.

 

Carmen heeft inmiddels een grote verscheidenheid aan pentekeningen en schilderijen met uiteenlopende thema’s en verschillende technieken gemaakt. Ze kiest daarin vaak voor prikkelende thema’s, als schrikkende en waakzame dieren, harmonie, bloemen, en de schoonheid van de natuur.

Hierdoor heeft ze heel goed een eigen stijl kunnen ontwikkelen met een techniek die precies bij haar past: pentekening.

 

Zij is nu bezig met een hele nieuwe techniek: intuïtief schilderen, gebaseerd op het gebruik van de menselijke zintuigen. Hierin maakt Carmen gebruik van bijzondere manieren om uw intuïtie te laten ontwaken. Nostalgische, maar ook nieuwe gevoelens zullen bij u opkomen. En vervolgens worden vertaald in uw eigen persoonlijke kunst.

Carmen wil graag haar inspiratie en ervaring doorgeven aan alle mensen die van de pentekening en/of schilderkunst houden en eventueel meer willen doen met hun talent. Bij haar workshops of cursussen zijn ook mensen welkom die nog nooit een tekening of schilderij hebben gemaakt. Of je het nu gelooft of niet;  kunst zit in je!

Voor meer informatie kunt altijd bellen of e-mailen.

Tel: 0630339114   Website: www.careel.eu  E-mail: carmen_todita@yahoo.com

 

Schilderclub Passe-Partout

In de gang van de röntgenafdeling in het Sint Jansdal ziekenhuis hangen in de periode 8 januari tot en met 31 maart 2019, schilderijen van de kunstschildervereniging Passe-partout uit Ermelo. Wij zijn een vereniging met 21 leden en komen wekelijks bij elkaar in ons atelier. Ieder werkt dan verder aan zijn of haar schilderij en omdat iedereen andere technieken toepast of een eigen stijl ontwikkeld, leren we voortdurend van elkaar. Afgelopen jaar hebben we het 35-jarig jubileum gevierd. De leden van de vereniging Passe-partout komen uit Ermelo, Putten en Harderwijk.  

Voor meer informatie over de schilderijen kunt u mailen naar josebalvert@gmail.com of 

p.pfaff38@gmail.com

 

Ellly Pijpers

Elly woont sinds juli 2002 in de Eilandenbuurt in Almere Buiten en heeft daar haar eigen atelier. Elly heeft een educatief-creatieve achtergrond en is al jarenlang actief in de schilderkunst.
De door Elly gebruikte technieken en materialen zijn acryl, aquarel, olie, fresco en iconen en deze worden toegepast op linnen, canvas, hout en plexiglas.
Naast gedurfde abstracten hebben ook herkenbare onderwerpen als stadsgezichten en landschappen haar belangstelling. Op vele plaatsen in het land heeft zij exposities gehad en ook heeft zij haar atelier opengesteld tijdens atelierroutes. Ze geeft al jaren les in haar atelier, maar ook workshops voor bijvoorbeeld een familiereünie of een vrijgezellenfeest.
Als docent is zij al jaren werkzaam bij onder meer de Volksuniversiteiten in Almere en Bussum. Elly is een gepassioneerd schilder, die haar gevoel op doek overbrengt.

 

Expositie fotoclub ‘De Iris’

Op deze expositie ziet u foto’s van de werkgroep architectuur.  Daarnaast is er werk van Diana Vivas, Jan Mondria, Hans  Stam en Arnold Kruithof. Ook exposeren 13 leden van “De Iris”

22 foto’s van Het Waterfront.  Tot begin april 2019 hangen 62 foto’s op de eerste verdieping in

de gangen naar de poliklinieken en in de gang naar 1.63 – 1.69 van ziekenhuis St Jansdal. U kunt daar terecht op doordeweekse dagen van 8.00 uur tot 17.00 uur.

 

De werkgroep Architectuur. Zij laten een keur aan architectuurfoto’s zien.

 “Wij exposeren 2  foto’s per lid van de werkgroep, in totaal 14 foto’s.  De foto’s zijn gemaakt in binnen- en buitenland (Parijs, Berlijn, Indonesië). Wij tonen een grote variatie aan onderwerpen, van de moderne museumarchitectuur in Parijs tot de confronterende werkelijkheid van een Indonesische golfplatenwoning. Ook presenteren wij enkele verrassende abstracte- en avondopnamen van moderne architectuur en kunstobjecten”.

Schapen op de Ermelose heide. Een prachtige serie foto’s van Diana Vivas.

 “Tijdens een gezellige fotografeerochtend, fietsten wij over de Ermelose heide en werden verrast door een kudde schapen. Door op de grond te gaan zitten kwamen de schapen om mij heen staan en kon ik de mooiste, leukste en gekste foto’s maken”.

Jan Mondria exposeert 4 foto’s met het thema  Weersinvloeden.

De foto’s zijn gemaakt van  een vervallen schuur aan de Nijkerkerweg in Ermelo en van Kasteel de Vanenburg in Putten.

 

Hans Stam exposeert foto’s gemaakt in de Krimpener- en Lopikerwaard.

Het zijn twee laagveenpolders in het Groene Hart van Holland. Twee vlakke landschappen  omzoomd door hoge dijken, bebouwing en groene linten.

“Mijn belangstelling voor dit landschap is langzaam gegroeid en is toegenomen naar mate ik meer over het ontstaan en vormgeving leerde”. Een aantal van de getoonde foto’s zijn als een panorama  samengesteld.

 

Na een lezing over Panorama Fotografie bij AFV “De Iris” werd Arnold Kruithof steeds enthousiaster over deze vorm van fotograferen. Een prachtige collectie foto’s laat zien dat Arnold van welk onderwerp of compositie ook, mooie panorama foto’s kan samenstellen.

 

13 leden van “De Iris” hebben zowel overdag als ’s avonds foto’s gemaakt van Het Waterfront.

Een collectie van 22 foto’s geeft een duidelijk beeld van dit nieuwe woongedeelte van Harderwijk.

  

Belangstelling voor de fotoclub? Kijk op de site: www.afvdeirisharderwijk.nl