l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Radiologie CT - St Jansdal

Bij het stellen van diagnoses is beeldvormend onderzoek vaak heel belangrijk

Jayant Kichari, radioloog

Radiologie is het specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen van de aard en de plaats van een afwijking, letsel, aandoening of ziekte. Dit gebeurt met apparaten die röntgenstralen, geluidsgolven en magneetvelden gebruiken. Bijvoorbeeld een CT-scan, MRI-scan of echo. De radiologen zijn gespecialiseerd in het beoordelen van beelden die van het lichaam zijn gemaakt. Op basis daarvan stellen zij de diagnose en maken een verslag voor de aanvragend arts.

health_017-syringe-ejecting-medical-treatmentInterventies

De radiologen doen ook puncties en nemen biopten af.

Meer informatie l
health_050-kidney-organ-medical-healthcareNiersteenvergruizer

De afdeling Radiologie beschikt over een speciale niersteenvergruizer.

Meer informatie l
Onze specialisten
H. (Heyder)
H. (Heyder)
H. (Heyder) Alkefaji
Radioloog, interventie radioloog
R.M. (Ruben)
R.M. (Ruben)
R.M. (Ruben) Belder
Radioloog
D.M. (David)
D.M. (David)
D.M. (David) Blom
Radioloog, interventieradioloog
G. (Garmt)
G. (Garmt)
G. (Garmt) van der Horn
Radioloog
S. (Sabine)
S. (Sabine)
S. (Sabine) Jiskoot
Radioloog
C.E.J. (Chris)
C.E.J. (Chris)
C.E.J. (Chris) de Jong
Radioloog
J.R. (Jayant)
J.R. (Jayant)
J.R. (Jayant) Kichari
Radioloog
S.M. (Sauman)
S.M. (Sauman)
S.M. (Sauman) Pieters-Kan
Radioloog
C.E. (Dennis)
C.E. (Dennis)
C.E. (Dennis) de Putter
Radioloog
P.B.J. (Peter)
P.B.J. (Peter)
P.B.J. (Peter) van Vierzen
Radioloog

Contactgegevens Radiologie

Voor een afspraak op onze afdeling Radiologie heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

 

Algemene röntgenfoto's > maak online een afspraak

Voor algemene röntgenfoto's (die voorheen op inloop werden gemaakt) moet u eerst online een afspraak maken. Kies zelf de locatie, dag en tijd. Dit geldt voor alle locaties: Harderwijk, Lelystad, Dronten en Putten. 

 

Zelf digitaal een afspraak maken voor röntgenfoto

 

Alle andere onderzoeken op de radiologie, zoals een dexa, slikfoto, CT, MRI, echo of mammografie gaan altijd via een telefonische afspraak: hiervoor belt u met 0341-463650.

 

Radiologie-onderzoek in Putten

Voor radiologieonderzoeken kunt u ook terecht in gezondheidscentrum Da Costa in Putten. 

Meer informatie over Da Costa Meer informatie over alle locaties en actuele openingstijden

 

Foto’s of ander beeldmateriaal uit het ziekenhuis nodig? 

Wilt u een kopie van een radiologisch onderzoek voor uzelf of een andere behandelaar? Dan kunt u deze aanvragen bij de afdeling radiologie. Beelden van radiologische onderzoeken die voor medische doeleinden nodig zijn, worden kosteloos ter beschikking gesteld aan de behandelaar. Beelden van radiologische onderzoeken bestemd voor fysiotherapeuten, manueel therapeuten, logopedisten, medisch specialisten in het buitenland of voor uzelf kunt u tegen een vergoeding van €10,00 bij de afdeling radiologie opvragen. Deze kosten kunnen alleen met pin worden voldaan. Lees meer!

 

Identificatieplicht

In alle ziekenhuizen geldt een identificatieplicht, voor zowel volwassen als kinderen. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar uw afspraak. 

Folders en Info

Folders radiologie

Bekijk hier de folders die horen bij het specialisme radiologie.

Radiologie

De radiologen beschikken over verschillende methodes om te zien wat er in het lichaam van een patiënt gebeurt, zonder dat daarvoor een chirurgische ingreep nodig is. Het onderzoek wordt meestal verricht door een radiodiagnostisch laborant, die opgeleid is om met röntgenstraling beeldmateriaal te vervaardigen. Behalve de zeer bekende röntgenfoto zijn dat de CT-scan (die ook werkt met röntgenstraling), de echografie (met geluidsgolven), en de MRI (met magneetvelden).

Ten behoeve van borst onderzoek wordt gebruik gemaakt van röntgenstraling (mammografie) en de echografie.

 

Verder heeft de afdeling radiologie een gecombineerde hartkatheterisatie/ interventiekamer. Hier worden de bloedvaten van het hart en van de rest van het lichaam in beeld gebracht. Het St Jansdal zijn twee interventieradiologen werkzaam. Zij behandelen samen met vaatchirurgen vaatproblemen.

 Er worden bloedvaten beter doorgankelijk gemaakt door middel van een ballon dilatatie (een dotterbehandeling) en/of een stent plaatsing. Tevens worden er behandelingen uitgevoerd met bloedverdunners bij acute bloedvatverstoppingen.

De radioloog werkt veelal achter de schermen, maar bij meerdere onderzoeken kan de radioloog direct betrokken zijn bij het uit te voeren onderzoek zoals bij:

 

  • Echografie onderzoeken
  • Puncties en interventies
  • Angiografie (bloedvatonderzoek en het plaatsen van stents/dotteren)
  • Doorlichtingsonderzoeken

 

Ook levert de radioloog een belangrijke rol bij de evaluatie van ziektebeelden en de behandelingen hiervan door middel van vele dagelijkse of wekelijkse multidisciplinaire besprekingen met de behandelende artsen.

 

Vaatkeurmerk

Voor de vaatchirurgie van onze vaatchirurgen en onze interventieradioloog ontvingen we zowel in 2007 als in 2008 het vaatkeurmerk. Voor meer informatie: www.hartenvaatgroep.nl

Nieuwe MRI- en CT-scan in gebruik

Het was nog niet mogelijk om de apparaten al op de oude plek te zetten waar nu de huidige MRI en CT staan. Dit komt omdat deze nog in gebruik zijn en het vervangen niet zo 1-2-3 gedaan is. Door gebruik te maken van een externe ruimte is er voldoende tijd om later de oude kamer om te bouwen. Dit is een ingewikkelde klus; zelfs het dak moet van het gebouw af om de MRI erin te takelen.


De nieuwe scans hebben een verbeterde kwaliteit van beeldvorming waardoor we op dit vlak klaar zijn voor de toekomst! Ook gaat het om dezelfde apparatuur als die al in Harderwijk staan. Medewerkers kunnen zo makkelijk op beide locaties werken omdat ze precies weten hoe deze te bedienen zijn. Daarnaast zijn de beelden die op de verschillende apparaten gemaakt zijn goed onderling te vergelijken.

 

Nieuwe CT en MRI in Lelystad

Gedurende het vervangingsproces, dat direct in maart 2019 zal beginnen, wordt een mobiele CT/MRI geplaatst. De ingebruikname van de ‘vaste’ apparatuur zal enkele weken later volgen. Peter van Vierzen, radioloog ziekenhuis St Jansdal: “Het is een mooie stap voorwaarts om nog betere zorg te kunnen leveren en ontwikkelingen van het vak mogelijk te maken. Alle moderne diagnostische onderzoekstechnieken zijn beschikbaar in het St Jansdal voor het stellen van de juiste diagnose en voor het starten van de beste behandeling.”

 

 

Verschillende radiodiagnostische onderzoeken in Lelystad:

  • Röntgenfoto’s (inclusief trauma)
  • MRI
  • CT
  • Echo
  • Mammografie