l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Radiologie


Radiologie CT - St Jansdal

Bij het stellen van diagnoses is beeldvormend onderzoek vaak heel belangrijk

Jayant Kichari, radioloog

Radiologie is het specialisme dat zich bezighoudt met het opsporen van de aard en de plaats van een afwijking, letsel, aandoening of ziekte. Dit gebeurt met apparaten die röntgenstralen, geluidsgolven en magneetvelden gebruiken. Bijvoorbeeld een CT-scan, MRI-scan of echo. De radiologen zijn gespecialiseerd in het beoordelen van beelden die van het lichaam zijn gemaakt. Op basis daarvan stellen zij de diagnose en maken een verslag voor de aanvragend arts.

health_017-syringe-ejecting-medical-treatmentInterventies

De radiologen doen ook puncties en nemen biopten af.

Meer informatie l
health_050-kidney-organ-medical-healthcareNiersteenvergruizer

De afdeling Radiologie beschikt over een speciale niersteenvergruizer.

Meer informatie l
Onze specialisten
R.M. (Ruben)
R.M. (Ruben)
R.M. (Ruben) Belder
Radioloog
G. (Garmt)
G. (Garmt)
G. (Garmt) van der Horn
Radioloog
S. (Sabine)
S. (Sabine)
S. (Sabine) Jiskoot
Radioloog
C.E.J. (Chris)
C.E.J. (Chris)
C.E.J. (Chris) de Jong
Radioloog
J.R. (Jayant)
J.R. (Jayant)
J.R. (Jayant) Kichari
Radioloog
S.M. (Sauman)
S.M. (Sauman)
S.M. (Sauman) Pieters-Kan
Radioloog
C.E. (Dennis)
C.E. (Dennis)
C.E. (Dennis) de Putter
Radioloog
P.B.J. (Peter)
P.B.J. (Peter)
P.B.J. (Peter) van Vierzen
Radioloog

Contactgegevens Radiologie

Voor een afspraak op onze afdeling Radiologie heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig.

 

Algemene röntgenfoto's, dexa en echo's > maak online een afspraak

Deze afspraken kunt u eenvoudig online plannen via MijnStJansdal. U kiest zelf uw tijd en uw locatie (Harderwijk, Lelystad, Dronten, Putten). U logt in met DigiD.

 

- Maak online direct uw afspraak in MijnStJansdal

- Of lees eerst meer details over het maken van een online afspraak bij radiologie

 

Alle andere onderzoeken  > maak telefonisch een afspraak

Wilt u een afspraak maken voor een slikfoto, CT, MRI of mammografie? Hiervoor belt u met de afdeling radiologie 0341-463650.

 

Radiologie Putten

Vanaf 15 januari 2024 sluit de afdeling radiologie in Gezondheidscentrum Da Costa in Putten de deuren. Na die datum kunnen er geen röntgenfoto’s meer worden gemaakt in Putten. Meer informatie op gezondheidscentrum Da Costa in Putten

 

Foto’s of ander beeldmateriaal uit het ziekenhuis nodig? 

Wilt u een kopie van een radiologisch onderzoek voor uzelf of een andere behandelaar? Dan kunt u deze aanvragen bij de afdeling radiologie. Beelden van radiologische onderzoeken die voor medische doeleinden nodig zijn, worden kosteloos ter beschikking gesteld aan de behandelaar. Ook beelden van radiologische onderzoeken bestemd voor fysiotherapeuten, manueel therapeuten, logopedisten, medisch specialisten in het buitenland of voor uzelf kunt u bij de afdeling radiologie opvragen. Lees meer!

 

Identificatieplicht

In alle ziekenhuizen geldt een identificatieplicht, voor zowel volwassen als kinderen. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar uw afspraak. 

Folders en Info

Folders radiologie

Bekijk hier de folders die horen bij het specialisme radiologie.

Radiologie

De radiologen beschikken over verschillende methodes om te zien wat er in het lichaam van een patiënt gebeurt, zonder dat daarvoor een chirurgische ingreep nodig is. Het onderzoek wordt meestal verricht door een radiodiagnostisch laborant, die opgeleid is om met röntgenstraling beeldmateriaal te vervaardigen. Behalve de zeer bekende röntgenfoto zijn dat de CT-scan (die ook werkt met röntgenstraling), de echografie (met geluidsgolven), en de MRI (met magneetvelden).

Ten behoeve van borst onderzoek wordt gebruik gemaakt van röntgenstraling (mammografie) en de echografie.

 

Verder heeft de afdeling radiologie een gecombineerde hartkatheterisatie/ interventiekamer. Hier worden de bloedvaten van het hart en van de rest van het lichaam in beeld gebracht. Het St Jansdal zijn twee interventieradiologen werkzaam. Zij behandelen samen met vaatchirurgen vaatproblemen.

 Er worden bloedvaten beter doorgankelijk gemaakt door middel van een ballon dilatatie (een dotterbehandeling) en/of een stent plaatsing. Tevens worden er behandelingen uitgevoerd met bloedverdunners bij acute bloedvatverstoppingen.

De radioloog werkt veelal achter de schermen, maar bij meerdere onderzoeken kan de radioloog direct betrokken zijn bij het uit te voeren onderzoek zoals bij:

 

  • Echografie onderzoeken
  • Puncties en interventies
  • Angiografie (bloedvatonderzoek en het plaatsen van stents/dotteren)
  • Doorlichtingsonderzoeken

 

Ook levert de radioloog een belangrijke rol bij de evaluatie van ziektebeelden en de behandelingen hiervan door middel van vele dagelijkse of wekelijkse multidisciplinaire besprekingen met de behandelende artsen.

 

Vaatkeurmerk

Voor de vaatchirurgie van onze vaatchirurgen en onze interventieradioloog ontvingen we zowel in 2007 als in 2008 het vaatkeurmerk. Voor meer informatie: www.hartenvaatgroep.nl

Buitenpolikliniek

U kunt voor bepaalde radiologie onderzoeken ook terecht in onze buitenpolikliniek in Dronten en in gezondheidscentrum Da Costa in Putten.

EARL Accreditatie

St Jansdal beschikt sinds 2021 over een eigen PET-CT. Jaarlijks krijgen ongeveer 1500 patiënten op deze manier snelle diagnostiek dichtbij huis. Op de PET-CT kunnen afwijkingen met behulp van radioactieve stoffen in beeld worden gebracht. Dankzij de straling die de radioactieve stof uitzendt, kan de nucleair radioloog – met behulp van een PET-camera – de zieke organen op een foto (scan) herkennen. In het geval van een PET-CT scan wordt een PET-camera gecombineerd met een CT-scan, waardoor zowel de zieke organen als de grootte, ligging en vorm van de organen in beeld worden gebracht.

 

Met het behalen van de EARL Accreditatie voldoet de PET-CT in St Jansdal aantoonbaar aan de hoogste kwaliteitseisen. Door te voldoen aan de EARL-standaard, worden PET-scans op een uniforme en reproduceerbare manier gemaakt. Dit waarborgt een continu hoge kwaliteit. Scans die gemaakt zijn volgens de EARL-standaard, zijn uitwisselbaar met andere centra zonder kwaliteitsverlies. Met de EARL-standaard voldoen de scans ook aan alle kwaliteitseisen die gesteld worden aan (internationale) multicenteronderzoeken.

 

EARL is een initiatief van The European Association of Nuclear Medicine (EANM). Het belangrijkste doel van het uitgeven van het kwaliteitskeurmerk is om de kwaliteit van de nucleaire geneeskunde te verbeteren en wetenschappelijke initiatieven en klinische onderzoeksprojecten binnen de Europese Unie te bevorderen.

Meer informatie is te vinden op de site van de European Association of Nucleair Medicine (EANM).