l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal Harderwijk

0341 - 463911

St Jansdal Lelystad

0341 - 463590

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8.30 - 12 u)

0341 - 463700

Medische hulp buiten kantoortijden

Bij levensbedreigende spoed

112

Harderwijk: Medicamus Spoedpost  

0900 - 341 0 341

Website: Medicamus Spoedpost

 

Lelystad: huisartsenpost Medrie  

0900 - 333 6 333

Website: Huisartenpost Lelystad

 

 

 

Keurmerken rondom de zorg voor kinderen

Bronzen Smiley

Drie afdelingen waar vaak kinderen komen, hebben een bronzen smiley kwaliteitskeurmerk.

Het smiley kwaliteitskeurmerk is van Stichting Kind&Ziekenhuis voor kindvriendelijke zorg en voorzieningen. Het St Jansdal houdt met kinderen extra rekening om angst, stress en pijn zoveel mogelijk te voorkomen. Ouders mogen de hele dag bij hun kind zijn, ouders mogen overnachten bij hun kind en als een kind onder narcose gaat (of weer ontwaakt) mogen de ouders erbij blijven. Voor meer informatie: de website van Kind en Ziekenhuis

  • Bronzen Smiley kraamafdeling (2015)
  • Bronzen Smiley dagbehandeling (2008)
  • Bronzen Smiley kinder- en tienerafdeling (2006)

 

WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding (sept 2015)

Het St Jansdal heeft een tweede hercertificering van het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding ontvangen. Dat betekent dat wij onder andere voldoen aan de strenge richtlijnen rondom het borstvoedingsbeleid, het in dienst hebben van lactatiekundigen, het geven van voorlichting aan alle zwangeren en rooming-in.

 

Het St Jansdal ontving een groot compliment over het zoveel mogelijk nabootsen van een natuurlijke bevalling na een keizersnede. “Het operatieteam schenkt - samen met de verpleegkundige van de afdeling die bij de ok aanwezig is - veel aandacht aan het huid-op-huid contact tussen moeder en kind direct na een keizersnede”, aldus stichting Zorg voor Borstvoeding, die het certificaat uitgeeft.

 

Neo keurmerk op de couveuseafdeling (sept 2015)

“Warm en aandachtig. Zo waarderen ouders de zorg voor hun kinderen in het St Jansdal”, aldus Gert Jan van Steenbrugge, directeur van de VOC (Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC). De vereniging zoekt ziekenhuizen met de WOW-factor, Wat Ouders Willen. Zij stimuleert ziekenhuizen om zorg te leveren die past bij de wensen van ouders.

 

“De zorg op de couveuseafdeling is zeer familiegericht: ouders zijn van harte welkom om er hun ouderrol te vervullen, om hun kind te leren kennen en om hun kind te ondersteunen bij onderzoek en behandeling. Het St Jansdal Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen waar de kinderarts twee keer per week visite loopt bij de kinderen op de kamer, zodat ouders kunnen deelnemen aan het overleg.”