l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStjansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Handen

Aandacht voor kwetsbare ouderen

Het aantal ouderen in Nederland neemt toe. De groep wordt niet alleen groter, maar bereikt ook een steeds hogere leeftijd. Ouderen zijn kwetsbaarder dan andere patiënten. Zo is bijvoorbeeld de kans op geestelijke verwardheid groter, net als de kans op vallen en op ondervoeding. Voor ouderen is een ziekenhuisopname vaak extra vervelend. Zij hebben dikwijls meerdere aandoeningen tegelijkertijd en lopen meer risico op blijvend functieverlies als gevolg van de opname. In St Jansdal is er daarom extra aandacht voor de oudere patiënt.

Spoedstraat ouderen in Lelystad

Spoedstraat ouderen in Lelystad

De huisarts kan in overleg met het ziekenhuis een oudere aanmelden voor de spoedstraat voor ouderen in Lelystad. Dit betekent dat iemand ‘s ochtends op de spoedeisende hulp wordt gezien, aanvullende onderzoeken zoveel mogelijk tegelijk worden gedaan en er overleg plaats vindt met artsen die zijn gespecialiseerd in ouderengeneeskunde, zoals een geriater of specialist ouderengeneeskunde. Aan het einde van de ochtend of begin van de middag ligt er dan een duidelijk plan. 

Getijde - tijdelijk verblijf (Lelystad)

Getijde - tijdelijk verblijf (Lelystad)

Getijde zit op de tweede verdieping van onze locatie in Lelystad. Het biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week herstelgerichte zorg. Het is zorg tussen de huisarts en het ziekenhuis in. Ouderen krijgen er een duidelijke diagnose en kunnen er werken aan hun herstel én terugkeer naar huis (eventueel) met ondersteunende zorg. Door een opname op Getijde worden onnodige (specialistische) ziekenhuisopnames voorkomen en huisartsen ontlast.